Enkla tips för att välja rätt espressomaskiner när du köper på nätet

Espressomaskin

Kulturen kring kaffe har ändrats enormt de 10 senaste åren. Många svenskar har gått från att se kaffe som ett ”sätt att bli pigg” till att anamma en hel kultur. I mitten av denna ”nya” kultur står bland annat espressomaskinen. Det innebär att det inte bara är på de italienska kaféerna man längre hittar plåtmaskinerna som levererar en delikat kopp kaffe.

Det är inte ovanligt att man idag har en espressomaskin hemma i köket bland sina andra köksmaskiner. Och precis som när det kommer till andra köksmaskiner finns det en uppsjö av maskiner att välja mellan. Det första man behöver tänka på när man ska köpa en espressomaskin är vem det är som ska använda den och på vilken kunskapsnivå den personen är. Är det en lekman eller en professionell barista.

Det finns bland annat både hel- och halvautomatiska espressomaskiner. De helautomatiska är bra för dig som är novis på espressobryggande eftersom de är lättmanövrerade och inte kräver någon större kunskap när det kommer till bryggande.

De halvautomatiska maskinerna är lite svårare att behärska men ger i gengäld godare kaffe när användaren har kläm på alla spakarna.

Vill man skaffa en ännu svårare eller lättare maskin än dessa finns det även sådana. Den svårare kallas för pistongmaskin, på den kontrollerar användaren bland annat vattentrycket själv vilket är svårt att bemästra men kan ge en fantastisk espresso. Den enklare kallas mockabryggare och är inte en espressomaskin egentligen men en bryggare som ger ett lite lyxigare kaffe. Nedan kommer du få mer information kring espressomaskiner och vad du ska tänka på när du köper en sådan.

4 saker att tänka på

 • Idag finns det espressomaskiner som brygger gott kaffe utan att man behöver många års träning som Barista. Bli inte avskräckt, det finns maskiner som är enklare än den enklaste kaffebryggaren.
 • Omvårdnad av din espressomaskin är viktigt, därför är det bra att undersöka hur du ska sköta den maskin du vill köpa innan du köper den. Vissa espressomaskiner kräver en hel del arbete medan andra kräver mindre.
 • Vilket kaffe ska man köpa? Hos många av kaféerna kan man idag köpa kaffebönor direkt över disken. Fråga på ditt favoritkafé, kanske har de även tips till dig kring hur man gör den bästa espresson?
 • Om allt du vill ha är en espresso kan man även köpa en podmaskin. Med dessa placerar man endast en liten kaffebehållare i maskinen och trycker på en knapp för att få en god espresso. Snabbt och enkelt för dig vill ha det så!

3 produkter du bör överväga
Star5
Melitta Caffeo C1 Silver
 • Helautomatisk!
 • Många valmöjligheter!
 • Snygg design!

Melitta Caffeo C1 Silver

Denna helautomatiska värstingmaskin passar dig som vill kunna påverka hur ditt kaffe ska smaka in i minsta detalj. Du kan bestämma allt från smak på din espresso till hur varm du vill att den ska vara. Tysk ingenjörskonst!

12 990 kr
Ev. priser är från 2021-06-13 och är exkl frakt.

Star4
Espressomaskin från Severin
 • Enkel att använda.
 • Bra pris!
 • Snygg design!

Espressomaskin från Severin

En espressomaskin från Severin. Få en espresso med ett enkelt knapptryck. Maskinen är gör kaffe snabbt och är enkel att rengöra.

Ev. priser är från 2021-07-18 och är exkl frakt.

Star3
Nespresso
 • Enklast
 • Billig i inköp

Nespresso

En helautomatisk espressomaskin där man sätter i ampuller med kaffe och bara sätter igång. Enkelt, gott och billig i inköp - men dyr i längden!

Ev. priser är från 2021-07-10 och är exkl frakt.

Butiker som säljer espressomaskiner
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
eNemo
eNemo
eNemo säljer billiga vitvaror på nätet och har gjort så i Sverige sedan 2011. eNemo fokuserar på vitvaror, VVS produkter och hushållningsapparater. Här finns det mesta som kan tänkas behövas i ett välutrustat hem. Varorna hos eNemo är av hög kvalitet och levereras direkt från eNemos egna lager.
Kökets favoriter
Kökets favoriter
Kökets favoriter är butiken med ett digert sortiment av köksredskap och kökstillbehör. Kökets favoriter har de vassaste knivarna och de kraftigaste köksmaskinerna. Allt i samma butik. Rusta upp köket med hjälp av Kökets favoriter.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.
Tretti
Tretti
Hos Tretti hittar du vitvaror och hushållsapparater till bra priser. Sortimentet är stort, och butiken utvaldes till Årets e-handlare 2011. Fri frakt gäller inom hela landet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer espressomaskiner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Espressomaskiner du kan köpa nu