Enkla tips för att välja rätt juicepressar när du köper på nätet

Juicepress

Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta frukt och grönt minst fem gånger per dag, det vill säga i princip vid varje måltid. Handen på hjärtat, följer du verkligen Livsmedelsverkets riktlinjer? Om inte, så är du inte ensam. Enligt samma myndighet är det bara en av tio som verkligen följer riktlinjerna.

En anledning till att det är svårt att få i sig den rekommenderade dagsdosen av nyttigheter är att det ofta är ganska mödosamt att laga i ordning frukt och grönt. Att skära lite sallad till middagen är något de flesta nog gör, men hur är det med de övriga måltiderna? Med en juicepress är det enkelt att laga till frukt och grönt.

Ett glas egengjord färskpressad juice, oavsett du gör den av frukt eller grönsaker, gör underverk för både kropp och själ. De som äger en juicepress är nog mest benägna att göra sig ett glas apelsinjuice, men det finns faktiskt inga begränsningar angående vad du kan göra juice på.

Två varianter av juicepressar

Det finns två varianter av juicepressar. Den klassiska varianten är i form av en ”citruspress”. En sådan kan vara elektronisk eller manuell. En elektronisk citruspress har en kon som roterar. Du placerar citrusfrukten på konen och låter maskinen göra sitt jobb. Ofta är citruspressen automatisk i den meningen att konen börjar rotera automatiskt när du pressar frukten mot den.

Den andra varianten brukar kallas råsaftcentrifug. En sådan juicepress river först sönder frukten, bäret eller grönsaken i mycket små bitar. Sedan förs bitarna till sidorna av en centrifug. Juicen ”blåses” sedan ut ur centrifugen ner i en behållare. Restprodukten stannar kvar i själva centrifugen.

5 saker att tänka på

 • Vill du ha en citruspress eller en råsaftcentrifug? En råsaftcentrifug har ett mycket bredare användningsområde. Med en sådan kan du göra juice av såväl grönsaker som diverse frukter.
 • Vill du att det ska ingå en serveringskanna? Med en serveringskanna slipper du extra disk. Alla råsaftcentrifuger har en serveringskanna. En citruspress har i stället en pip genom vilken juicen rinner ut.
 • Är det viktigt att juicepressen är enkel att rengöra? Fruktkött och grönsaksrester kan vara besvärliga att få bort, särskilt om du inte sköljer bort dem direkt. De modeller som du enkelt kan plocka isär efter användning är enklast att rengöra.
 • Är det viktigt att juicepressen har droppstopp? Med droppstopp slipper du spill och fläckar. De flesta juicepressar har droppstopp, men om det är extra viktigt för dig så bör du kontrollera detta innan du gör ett köp.
 • Vill du ha flera hastigheter att välja mellan? Detta gäller bara råsaftcentrifuger. Med olika hastigheter får du ett större användningsområde för din maskin. Om du bara har en hastighet att använda kanske du inte har möjlighet att göra juice av hårdare grönsaker.

3 produkter du bör överväga
Star5
Philips juicemaskin
 • Två hastigheter
 • Enkel rengöring
 • Kan diskas i diskmaskin

Philips juicemaskin

En utmärkt råsaftcentrifug för satser upp till 1 liter. Enkel att ta isär och rengöra. Med två olika hastigheter anpassar du pressningen efter frukternas eller grönsakernas konsistens. Dropstop-funktion

1 690 kr
Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Waves juicepress
 • Tyst och kraftfull
 • Effektiv

Waves juicepress

Kraftfull juicepress som klarar av även de hårdaste grönsaker och frukter. Unik mekanism som gör att nästan all juice tas om hand. Motorn är mycket tystgående.

499 kr 599 kr

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star3
Philips citruspress
 • För alla citrusfrukter
 • Praktisk hällpip

Philips citruspress

Juicepress för citrusfrukter. Praktisk hällpip i behållaren som gör att du kan hälla den nypressade juicen direkt i glaset. Klarar även större citrusfrukter.

199 kr 199 kr
Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Juicepress
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer juicepressar
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer juicepressar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Juicepressar du kan köpa nu