Enkla tips för att välja rätt elvispar när du köper på nätet

Elvisp

Elvispen är en amerikansk uppfinning. Det var uppfinnarna Schmidt och Osius som 1910 lanserade den första elvispen under namnet Mixmaster. Den blev en omedelbar succé och sedan dess är elvispen en av våra mest använda hushållsmaskiner.

Elvispen är ett måste i varje hushåll. Med en elvisp kan du bland annat vispa grädde, blanda smet till pannkakor och plättar samt mixa soppor. Med elvispar med lite starkare motorer kan du även blanda degar, om du använder degkrokar i stället för vispar.

I grunden har alla elvispar samma funktioner. De är helt enkelt till för att blanda eller vispa vätskor, till exempel för pannkakssmet eller vispad grädde. Det som skiljer olika elvispar åt är framför allt hur många hastigheter de har samt hur stark motorn är. En elvisp med en stark motor kan mycket väl användas för att blanda större degar, medan en visp med en svagare motor främst bör användas för att vispa eller blanda flytande ingredienser. Med flera hastigheter är det enkelt att anpassa visparnas effekt. En del elvispar har även en så kallad turbofunktion som är mycket användbar till exempel när du vispar grädde.

5 saker att tänka på

 • Vill du kunna blanda degar med din elvisp? Då ska du välja en elvisp med hög effekt som dessutom har medföljande degkrokar.
 • Behöver du kunna använda olika hastigheter och även eventuellt turbofunktion? Med många olika hastigheter får du större användning för din elvisp. Turbofunktionen är utmärkt om du vill kunna blanda ingredienser snabbt.
 • Behöver du en elvisp med stark motor? Med en stark motor får du ett större användningsområde.
 • Är det viktigt att ergonomin är bra? Kika då på elvispar som väger lite, har bekväma handtag och ger ifrån sig minimalt med vibrationer.
 • Ska elvispen vara tystgående? Alla elvispar ger ifrån sig ljud, men vissa är mer tystgående än andra. Om du har småbarn och/eller husdjur kan det vara en fördel med en tystgående elvisp.

3 produkter du bör överväga
Star5
Dualit elvisp
 • Utsökt design
 • Fyra hastigheter
 • Degkrokar och ballongvisp ingår

Dualit elvisp

Det här är verkligen en elvisp att räkna med för hemmabagaren. Hög effekt på 400W och fyra hastighetslägen gör att du kan ha full kontroll över små som störa bakmoment. Läcker design i high gloss white!

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Electrolux elvisp
 • Två degkrokar
 • Turbo

Electrolux elvisp

Mycket tystgående elvisp från det ledande märket Electrolux. De två visparna är utformade för att ge bästa möjliga resultat samtidigt som vibrationerna från maskinen blir minimala.

Ev. priser är från 2023-12-28 och är exkl frakt.

Star3
Bosch elvisp
 • Fyra hastigheter
 • Degkrokar medföljer

Bosch elvisp

Enkel elvisp i ergonomisk design med fyra olika hastigheter och två vispar. Två degkrokar medföljer. En standardvisp som fungerar för de flesta ändamål.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Butiker som säljer elvispar
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer elvispar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Elvispar du kan köpa nu