Enkla tips för att välja rätt kaffebryggare när du köper på nätet

Kaffebryggare

Kaffet, det svarta guldet, är minst sagt en nationaldryck i Sverige. Det sägs att vi svenskar dricker näst mest kaffe i världen. Det är bara finländarna som är värre i sin konsumtion av kaffe. Att börja dagen med en kopp kaffe är det naturligaste som finns för många människor. Dessutom är en fika inte komplett utan en kopp kaffe. Givetvis vill vi att kaffet ska smaka så gott som möjligt. Visst, en kopp pulverkaffe kanske går an om det inte finns några alternativ, men en kopp kaffe från en bra kaffebryggare är så mycket godare. Här får du bra tips på hur du kan tänka när du vill köpa en kaffebryggare.

Olika typer av kaffebryggare

Först och främst bör du känna till att det finns flera olika typer av kaffebryggare. I princip kan man dela upp kaffebryggarna i den traditionella bryggaren med kanna och värmeplatta, perkolatorer samt bryggare som går under varumärket Moccamaster.

En ”vanlig” kaffebryggare är en filterbryggare där vatten hettas upp och droppar ner över malet kaffe. Behållaren kan vara öppen eller i form av en termos. Den stora skillnaden mellan en filterbryggare och en perkolator är att du med den senare inte behöver använda något filter. En perkolator är ofta utformad som en termos.

En Moccamaster är en kaffebryggare med filter. Skillnaden mellan en Moccamaster och en vanlig kaffebryggare är att en Moccamaster är snabbare samt att vattnet aldrig blir varmare än 96 grader. En Moccamaster garanterar att temperaturen alltid hålls mellan 92–96 grader, en temperatur som är optimal för att få ut alla smakämnen ur kaffet.

6 saker att tänka på

 • Behöver du en kaffebryggare för vilken kannan även kan fungera som termos? Det finns termosmodeller för alla typer av kaffebryggare.
 • Vill du ha automatisk avstängningsfunktion på bryggaren? Med automatisk avstängningsfunktion behöver du inte oroa dig för att kaffet ska koka torrt.
 • Vilken typ av kaffebryggare vill du ha? Olika kaffebryggare har olika specialiteter. Vill du brygga kaffe snabbt är en Moccabryggare att föredra. Vill du förenkla bryggandet använder du med fördel en perkolator.
 • Är du priskänslig? En Moccamaster är till exempel dyrare än en vanlig kaffebryggare. En perkolator kostar mer än en vanlig kaffebryggare, men mindre än en Moccamaster.
 • Är designen viktig? Det finns snyggt designade kaffebryggare till lågt pris, men för mer exklusiva utformningar måste du vara beredd att betala lite mer.
 • Hur många koppar ska kannan rymma? De flesta kannor rymmer upp emot tio koppar, men om du har särskilda önskemål bör du vara lite extra noggrann i din jämförelse.

3 produkter du bör överväga
Star5
Moccamaster
 • Alltid rätt temperatur
 • Mycket tyst
 • Supersnabb

Moccamaster

Moccamaster är supervarianten av en kaffebryggare. Den är framförallt supersnabb (en kanna bryggs på några minuter), mycket tyst och ger ett fantastiskt smakrikt kaffe utan syra.

1 564 kr
Ev. priser är från 2021-07-18 och är exkl frakt.

Star4
C3 Perkolator
 • Värmehållningsläge

C3 Perkolator

Snygg och stilig perkolator från C3. Kan brygga upp till 12 koppar på en och samma gång. Denna modell går automatisk in i värmehållningsläge när kaffet bryggts klart så att kaffet håller sig varmt och gott.

Ev. priser är från 2021-07-18 och är exkl frakt.

Star4
Bosch kaffebryggare
 • Kanna för 12 koppar

Bosch kaffebryggare

Kaffebryggare med timer och minnesfunktion. Brygger stora omgångar kaffe, upp till 12 koppar. Späckad med funktioner som dropstop, automatisk avstängning, avtagbar filterbehållare med mera.

Ev. priser är från 2021-07-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer kaffebryggare
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
eNemo
eNemo
eNemo säljer billiga vitvaror på nätet och har gjort så i Sverige sedan 2011. eNemo fokuserar på vitvaror, VVS produkter och hushållningsapparater. Här finns det mesta som kan tänkas behövas i ett välutrustat hem. Varorna hos eNemo är av hög kvalitet och levereras direkt från eNemos egna lager.
Kökets favoriter
Kökets favoriter
Kökets favoriter är butiken med ett digert sortiment av köksredskap och kökstillbehör. Kökets favoriter har de vassaste knivarna och de kraftigaste köksmaskinerna. Allt i samma butik. Rusta upp köket med hjälp av Kökets favoriter.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Tretti
Tretti
Hos Tretti hittar du vitvaror och hushållsapparater till bra priser. Sortimentet är stort, och butiken utvaldes till Årets e-handlare 2011. Fri frakt gäller inom hela landet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kaffebryggare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Kaffebryggare du kan köpa nu