Enkla tips för att välja rätt kaffebryggare när du köper på nätet

Kaffebryggare

Kaffet, det svarta guldet, är minst sagt en nationaldryck i Sverige. Det sägs att vi svenskar dricker näst mest kaffe i världen. Det är bara finländarna som är värre i sin konsumtion av kaffe. Att börja dagen med en kopp kaffe är det naturligaste som finns för många människor. Dessutom är en fika inte komplett utan en kopp kaffe. Givetvis vill vi att kaffet ska smaka så gott som möjligt. Visst, en kopp pulverkaffe kanske går an om det inte finns några alternativ, men en kopp kaffe från en bra kaffebryggare är så mycket godare. Här får du bra tips på hur du kan tänka när du vill köpa en kaffebryggare.

Olika typer av kaffebryggare

Först och främst bör du känna till att det finns flera olika typer av kaffebryggare. I princip kan man dela upp kaffebryggarna i den traditionella bryggaren med kanna och värmeplatta, perkolatorer samt bryggare som går under varumärket Moccamaster.

En ”vanlig” kaffebryggare är en filterbryggare där vatten hettas upp och droppar ner över malet kaffe. Behållaren kan vara öppen eller i form av en termos. Den stora skillnaden mellan en filterbryggare och en perkolator är att du med den senare inte behöver använda något filter. En perkolator är ofta utformad som en termos.

En Moccamaster är en kaffebryggare med filter. Skillnaden mellan en Moccamaster och en vanlig kaffebryggare är att en Moccamaster är snabbare samt att vattnet aldrig blir varmare än 96 grader. En Moccamaster garanterar att temperaturen alltid hålls mellan 92–96 grader, en temperatur som är optimal för att få ut alla smakämnen ur kaffet.

6 saker att tänka på

 • Behöver du en kaffebryggare för vilken kannan även kan fungera som termos? Det finns termosmodeller för alla typer av kaffebryggare.
 • Vill du ha automatisk avstängningsfunktion på bryggaren? Med automatisk avstängningsfunktion behöver du inte oroa dig för att kaffet ska koka torrt.
 • Vilken typ av kaffebryggare vill du ha? Olika kaffebryggare har olika specialiteter. Vill du brygga kaffe snabbt är en Moccabryggare att föredra. Vill du förenkla bryggandet använder du med fördel en perkolator.
 • Är du priskänslig? En Moccamaster är till exempel dyrare än en vanlig kaffebryggare. En perkolator kostar mer än en vanlig kaffebryggare, men mindre än en Moccamaster.
 • Är designen viktig? Det finns snyggt designade kaffebryggare till lågt pris, men för mer exklusiva utformningar måste du vara beredd att betala lite mer.
 • Hur många koppar ska kannan rymma? De flesta kannor rymmer upp emot tio koppar, men om du har särskilda önskemål bör du vara lite extra noggrann i din jämförelse.

3 produkter du bör överväga
Star5
Moccamaster
 • Alltid rätt temperatur
 • Mycket tyst
 • Supersnabb

Moccamaster

Moccamaster är supervarianten av en kaffebryggare. Den är framförallt supersnabb (en kanna bryggs på några minuter), mycket tyst och ger ett fantastiskt smakrikt kaffe utan syra.

1 564 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
C3 Perkolator
 • Perkolatortermos
 • Sladdlös

C3 Perkolator

Sladdlös perkolator i termosformat med stor volym. Stilren design i rostfritt stål. Hög effekt och god varmhållning.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Bosch kaffebryggare
 • Kanna för 12 koppar
 • Smart ”swing-out” filterbehållare

Bosch kaffebryggare

Kaffebryggare med mycket exakt termostat för perfekt temperatur vid bryggningen. Stor kanna och automatisk avstängning. Aromabevarande termoskanna.

1 090 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer kaffebryggare
Elon.se
Elon.se
Elon är Sveriges ledande butikskedja för hemprodukter och vitvaror. Här hittar du allt från kyl, frys och torktumlare till värmepumpar, rakapparater och lampor.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.

Vill du hitta fler kaffebryggare?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området kaffebryggare.