Enkla tips för att välja rätt smörgåsgrillar när du köper på nätet

Smörgåsgrill

En smörgåsgrill kanske inte är den nödvändigaste hushållsmaskinen, men det är ändå en speciell känsla att njuta av varma mackor då och då. En smörgåsgrill värmer och rostar bröd på kort tid.

Egentligen kan man säga att en smörgåsgrill är en kombination av en grill och en brödrost. Grillfunktionen tillagar brödet och det pålägg man placerar mellan brödskivorna. Rostningsfunktionen ger brödet en frasig och lite mörkare yta.

Dagens smörgåsgrillar består av två varma plattor. Ett gångjärn håller ihop plattorna och ett handtag gör öppning och stängning till en enkel historia. Plattorna har ett tunt överdrag av teflon eller något annat material med mycket liten friktion – detta för att brödet inte ska fastna i smörgåsgrillen. På en del smörgåsgrillar har plattorna vissa mönster som så att säga bränns in i brödet vid tillagning.

Skillnader mellan olika smörgåsgrillar

Det finns egentligen inga större skillnader mellan olika smörgåsgrillar. Det man kan säga är att vissa smörgåsgrillar har en indikatorlampa som visar när grillen är tillräckligt uppvärmd för att användas, medan andra grillar saknar denna funktion. En annan sak som kan skilja mellan olika varianter av smörgåsgrillar är plattornas storlek. De flesta smörgåsgrillar är gjorda för fyrkantiga brödskivor från en formfranska eller liknande. En del har dock betydligt större plattor.

Sedan finns det faktiskt en del smörgåsgrillar som har flera olika grillningsfunktioner. Med en sådan kan man göra både varma mackor och grädda våfflor. Det är bara att byta insatsdel. En del av dessa grillar har även en räfflad insatsdel så att grillen kan användas som bordsgrill för kött, fisk eller grönsaker.

5 saker att tänka på

 • Är det viktigt hur stora plattorna är? Om du vill grilla smörgåsar av större modell bör du noga undersöka plattornas storlek. Alla smörgåsgrillar har till exempel inte plats för ”amerikanska” toasts.
 • Hur är säkerheten? En smörgåsgrill arbetar under hög värme. Det är viktigt att kåpan är isolerad så att du undviker att bränna dig.
 • Kan man låsa locket? Ett låsbart lock är en detalj som bland annat håller nyfikna barn borta från grillen. Låset gör också att du får en jämnare grillning.
 • Har smörgåsgrillen indikatorlampa? Med en indikatorlampa ser du enkelt när grillen har uppnått arbetstemperatur.
 • Kan grillen även användas för att grädda våfflor, med mera? Det finns ett antal modeller av smörgåsgrillar som har utbytbara plattor. Genom att byta plattor kan du till exempel använda smörgåsgrillen även som våffeljärn och bordsgrill.

3 produkter du bör överväga
Star5
Krups Grcic smörgåsgrill
 • Stora plattor
 • Snabb grillning
 • Låsbart lock

Krups Grcic smörgåsgrill

Med en hög effekt i värmeelementet blir smörgåsarna klara på nolltid. Stora grillplattor (120x120 mm) som passar även för amerikanska toasts. Ergonomisk användning.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
OBH Nordica smörgåsgrill och grill
 • 2 in 1
 • Löstagbara plattor

OBH Nordica smörgåsgrill och grill

Varför köpa smörgåsgrill och en enklare bordsgrill separat när du kan få båda i samma produkt? Smart grill från OBH Nordica med löstagbara plattor.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
OBH Nordica Crispy smörgåsgrill
 • Snabb och enkel att använda

OBH Nordica Crispy smörgåsgrill

Klassiskt utformad smörgåsgrill i svart med god ergonomi för en varm smörgås. En lampa på lockets topp indikerar när smörgåsen är färdig!

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Smörgåsgrill
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer smörgåsgrillar
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer smörgåsgrillar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Smörgåsgrillar du kan köpa nu