Enkla tips för att välja rätt stavmixers när du köper på nätet

Stavmixer

En stavmixer är en mycket praktisk hushållsmaskin som tar upp mycket liten plats. När den inte används kan den hängas upp på väggen eller placeras stående i ett skåp. Man kan jämföra med en matberedare som kan ta upp ett helt köksskåp vid förvaring. En annan fördel med en stavmixer är att den är mycket enkel att rengöra. Egentligen behöver man bara skölja av den under rinnande vatten.

En fiffig detalj med många stavmixers är att de enkelt kan användas med en hel rad tillbehör för enklare matberedning. Genom att fästa en visp på mixern kan man till exempel vispa grädde på nolltid. Med en speciell insats för hackning av hårdare grönsaker kan man exempelvis hacka lök utan besvär.

Alternativ till en stavmixer

Det finns två naturliga alternativ till en stavmixer. Det handlar om matberedaren och blendern. En stavmixer med hög kapacitet kan användas till att hacka, mixa och vispa, men den är helt enkelt inte lika kraftfull som en matberedare. Det gör att matberedningen blir lite mer mödosam. Om du vill göra smoothies med is och/eller frusna bär är en blender ett bättre alternativ. En blender har nämligen starkare motor och mer tåliga knivar.

5 saker att tänka på

 • Har du behov av att kunna välja olika hastigheter? Med olika hastigheter får du ett större användningsområde.
 • Vore det bekvämt med en LCD-display där du kan se bland annat vald hastighet? LCD-display finns bara på modeller med många hastigheter. Med hjälp av displayen får du full kontroll på effekten.
 • Vilken effekt vill du ha? Ju högre effekt desto mer användbar är mixern. Effekten har dock en nära korrelation med priset.
 • Vill du kunna sätta på olika insatser för olika ändamål? En stavmixer med insatser kan du använda för att hacka, skära och blanda ingredienser. Stavmixern blir då i princip ett alternativ till en enklare matberedare.
 • Är mixern batteridriven eller drivs den av el? Vilken energikälla som används är en smaksak egentligen. Det kan dock vara praktiskt att slippa sladden, särskilt om det är långt till närmsta eluttag.

Köp denna om...

 • Du oftast bara snabbt behöver använda en mixer
 • Du helst vill undvika disk

Överväg andra produkter om

 • Du vill kunna blanda degar och riva/skära grönsaker prova då istället Matberedare
 • Du behöver en mixer med högre effekt prova då istället Blender
 • Du vill kunna göra smoothies med is prova då istället Blender

2 produkter du bör överväga
Star4
Severin stavmixer
 • Två hastigheter
 • Enkel att använda

Severin stavmixer

Stavmixer med relativt hög effekt och justerbar hastighet. Moden design med mixersats i rostfritt stål.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Champion stavmixer
 • Stilren design

Champion stavmixer

En stavmixer för enklare arbeten i köket. Blanda drinkar, mixa milkshakes och gör i ordning pannkakssmeten. Lätt att rengöra. Två hastighetsinställningar.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Stavmixer
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer stavmixers
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer stavmixers? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.