Enkla tips för att välja rätt däckhandlare när du köper på nätet

Däck

Däck på nätet är ofta 20-40 % billigare än hos en traditionell däckhandlare. Du får samma kvalitet till lägre pris och direktleverans dit du vill, till exempel bostaden eller din arbetsplats. Däcksajterna erbjuder snabb leveranstid, oftast 2-4 dagar, och säljer stora volymer. Normalt kan du därför räkna med att få fräscha däck när du handlar på stora nätsajter – viktigt eftersom däckens egenskaper försämras med åren även om de inte används (därför måste däcktillverkarna ange tillverkningsdatum på alla däck).

En annan fördel med att köpa däck på nätet är att urvalet är större. Dessutom går det lätt att jämföra priser, butiker och varumärken, för att hitta den mest prisvärda däckuppsättningen som passar för just din bil.

De bästa däcksajterna har lättanvända guider som hjälper dig att få rätt däck. Antingen genom att du skriver in bilens registreringsnummer eller modellbeteckningen på däcktypen du är intresserad av. Håll också utkik efter garantier hos däckbutikerna på nätet – så du kan reklamera däcken om du inte är nöjd.

Däcken måste självklart monteras. De flesta nätbutikerna har avtal med däckmonteringsverkstäder runt om i Sverige som garanterar dig ett bra pris på monteringsarbetet. Kontaktuppgifterna till verkstäderna finns ofta på däcksajten och du kan även låta leverera däcken direkt till en sådan verkstad. Många däcksajter säljer även fälgar.

Både sommar- och vinterdäck säljs året om. Sommardäck får inte användas vintertid, men odubbade vinterdäck får köras året om. Kör du mindre än 500 mil per vinter hinner du troligen inte slita ut dina vinterdäck innan gummit blivit för hårt för att däcken ska anses säkra. Då kan det vara ett ekonomiskt alternativ att köra dubbfria vinterdäck året runt. Du slipper då utgiften/besväret med att skifta däcktyp på din bil två gånger om året. Och dessutom kommer du aldrig att ha sommardäck på bilen vid höstens första blixthalka. En fördel med sommardäck är att de ofta ger en något kortare bromssträcka vid sommarväglag.

Väljer du mellan dubbade eller odubbade vinterdäck? Fördelarna med odubbade vinterdäck är att de är bättre för miljön, gör det tystare inne i bilen, är billigare och får användas året runt. På vissa gator i städer är dubbade vinterdäck olagliga även på vintern av miljöskäl. En fördel med dubbade vinterdäck är att de ger bättre grepp på is. Kör du mest i stan kan du med fördel välja dubbfritt.

När du handlar däck på nätet kan du normalt välja mellan att betala med kontokort/kreditkort, mot faktura eller på avbetalning. Billigast blir det oftast om du betalar med ett kort som inte innebär några räntekostnader för dig.

3 saker att tänka på

  • Däck är mycket billigare att köpa på nätet än hos en butik men glöm inte att frakt tillkommer. Vissa däckhandlare har frakten inbakad i priset så för att jämföra på ett enkelt sätt, lägg till däcken i kundvagnen och räkna på totalpriset.
  • Däcken kan levereras dit du helst önskar: hem eller direkt till din bilverkstad där de kan monteras.
  • Köp från välkända och välrenommerade nätbutiker så att du får fräscha däck som inte legat på lager länge (och därigenom åldrats och blivit sämre). En fördel jämfört med att köpa begagnat eller från privatpersoner.

3 däckbutiker du bör överväga
Star5
Byt Hjul.com (däck)
  • Lägsta priset - garanterat
  • Nöjd-kund-garanti
  • Mycket lätt att hitta rätt däck

Byt Hjul.com (däck)

BytHjul har funnits sedan 2001 och är en av Nordens största däckbutiker på nätet. De har stort fokus på användarvänlighet, lågt pris och snabba leveranser.

Byt Hjul backar upp sina påstående med både en lägsta-pris-garanti och en nöjd-kund-garanti vilket innebär att du kommer bli nöjd och få däck billigt, annars får du pengarna tillbaka.

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star4
Däck Online
  • Stort utbud

Däck Online

Däck Online har arbetat länge med försäljning av däck på nätet och har ett mycket stort urval av däck som gör det till en bra utgångspunkt om man vill ha lite mer unika däcktyper.

Rabattkod: = 10 % rabatt på däck Uniroyal

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Svenska Gummihuset
  • Bra specialerbjudanden
  • Möjlighet till delbetalning

Svenska Gummihuset

Svenska Gummihuset säljer däck och fälgar och har alltid bra erbjudanden som är väl värda att ta en titt på.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Däck
Kod Sista datum Beskrivning
2024-04-30 10 % rabatt på däck Uniroyal Se erbjudandet hos Däck Online
Butiker som säljer däckhandlare
Autodoc
Autodoc
Autodoc är en butik där du kan köpa mängder av reservdelar till din bil till ett billigt pris. På sidan fyller du enkelt i registreringsnumret på din bil och så får du tips om vilka delar som passar just din bil. Ett enkelt sätt att få ner priset på bilreparationerna! En livechatt finns tillgänglig för att hjälpa dig.
Bildelaronline24.se
Bildelaronline24.se
Bildelaronline24.se är en bildelsbutik med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder. Bildelaronline24.se erbjuder pressade priser och god kundservice. Här finns högkvalitativa reservdelar så att du garanterat hittar vad just din bil behöver. Alla bildelar som säljs via Bildelaronline24.se kommer från certifierade leverantörer, så här kan du som kund känna dig trygg!
Byt Hjul
Byt Hjul
Byt Hjul är en stor aktör som säljer hjul till bilar på nätet. Byt Hjul eftersträvar att hålla låga priser, lägre än bilverkstäder. Här kan du enkelt beställa dina däck och fälgar och få snabb hemleverans. Detta tack vare Byt Hjuls stora lokala lager.
Däck Online
Däck Online
Däck Online är en grossistbutik som säljer däck online. De kan hålla ner sina priser och erbjuder alltid lägsta möjliga pris på sina däck. De säljer inte bara däck till bilar utan också däck och fälgar till bussar och lastbilar, samt även motorcykeldäck. De erbjuder både vinterdäck, allvädersdäck och miljödäck.
Mcdackonline.com
Mcdackonline.com
Mcdackonline är specialiserade på motorcykeldäck och har MC-däck till otroligt många olika typer av motorcyklar. Man kan få däcken levererade som man önskar: direkt hem, till sin verkstad eller annan önskad leveransadress. De har inte bara bra priser utan även "riktiga" priser på webbplatsen, alla priser inkluderar frakt, moms och förpackning.
Svenska Gummihuset
Svenska Gummihuset
Svenska Gummihuset AB är Sveriges största e-handelsplats inom kategorin däck och fälgar. Här säljer man däck och fälgar av högsta kvalitet, och med ett stort lager som medför korta leveranstider. Företaget är dessutom mycket flexibelt vad gäller montering och balansering av sina kunders hjul.
Tirendo
Tirendo
Tirendo är butiken som säljer däck och fälgar online. Här hittar du produkter till bil, motorcykel, lastbil med mera. Specificera till Tirendo vilka dimensioner du är ute efter eller vilken bilmodell du söker däck och fälgar till så hjälper Tirendos sida dig att hitta rätt. Däcken levereras direkt till din dörr.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer däckhandlare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Däckhandlare du kan köpa nu