Enkla tips för att välja rätt punkteringsfria däck när du köper på nätet

Punkteringsfria däck

Tekniken och idén bakom punkteringsfria däck har funnits ända sedan slutet av 1800-talet, men det var först under 1970-talet som däcktillverkarna verkligen började satsa på denna typ av däck. Det var Goodyear som var pionjärerna. Under 1990-talet började sedan punkteringsfria däck att massproduceras. En del bilmärken levererar nu alltid sina nya modeller med punkteringsfria däck.

Så här fungerar punkteringsfria däck

Egentligen är det lite felaktigt att tala om punkteringsfria däck. Även dessa däck kan punkteras. Det som händer vid en punktering, det vill säga när det sker en tryckförlust i däcket, är att man kan köra vidare på däcket ett visst antal mil. Tanken är att man ska klara sig hem eller till närmaste däckverkstad för att där byta däcket.

Det finns två varianter av punkteringsfria däck. Vanligast är att däcken har förstärkta delar i själva däckstommen och/eller på sidorna. Även om luften försvinner från däcket så stöttar dessa förstärkningar bilens vikt. En annan variant är att däcket har två lager av gummi. Om det yttersta lagret punkteras, så stängs hålet, vilket gör att luftförlusten minimeras.

Den uppenbara fördelen med punkteringsfria däck är självklart att de förenklar bilägandet. En punktering behöver inte längre betyda att man omedelbart måste byta däck. Dessutom finns självklart en säkerhetsaspekt. Att få en punktering i höga hastigheter kan vara riskabelt. Med punkteringsfria däck minskar risken att drabbas av allvarlig skada.

6 saker att tänka på

 • Punkteringsfria däck ger en högre säkerhet och bekvämlighet – dock till ett högre pris än vanliga däck.
 • Köper du däcken på nätet, se till att du får all nödvändig information för att göra rätt val.
 • Vid handel på nätet, jämför priser och räkna alltid in eventuell frakt.
 • Kom ihåg att punkteringsfria däck väger mer, vilket ger en högre bränsleförbrukning och sämre prestanda.
 • Notera att punkteringsfria däck inte finns som dubbdäck.
 • Kom ihåg att punkteringsfria däck bara kan användas på bilar med däcktryckssystem.

3 däcktyper du bör överväga
Star5
Bridgestone Potenza
 • Högprestandadäck
 • Optimal mönsterdesign
 • Förstärkt stomme

Bridgestone Potenza

Ett däck med utmärkt kvalitet från Bridgestone! Godkänt för hastigheter upp till 240 km/tim. Utmärkt grepp på både vått och torrt underlag. Klarar 25 mil vid punktering.

1 363 kr

Rabattkod: = 10 % rabatt på däck Uniroyal

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Dunlop SP Winter Sport
 • Friktionsdäck
 • Utmärkt grepp
 • Förstärkt däckstomme

Dunlop SP Winter Sport

Friktionsdäck för vinterbruk med ett utmärkt grepp även på våta och torra vägar. Förstärkt däckstomme och gummiblandning med kisel för god flexibilitet.

Rabattkod: = 10 % rabatt på däck Uniroyal

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Goodyear Eagle
 • Miljödäck
 • Förstärkt stomme

Goodyear Eagle

Miljömärkt sommardäck med förstärkt stomme. Tillåter hastigheter upp till 80 km/tim i cirka åtta mil.

Ev. priser är från 2024-02-29 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Punkteringsfria däck
Kod Sista datum Beskrivning
2024-04-30 10 % rabatt på däck Uniroyal Se erbjudandet hos Däck Online
Däcktyper som säljer punkteringsfria däck
Byt Hjul
Byt Hjul
Byt Hjul är en stor aktör som säljer hjul till bilar på nätet. Byt Hjul eftersträvar att hålla låga priser, lägre än bilverkstäder. Här kan du enkelt beställa dina däck och fälgar och få snabb hemleverans. Detta tack vare Byt Hjuls stora lokala lager.
Däck Online
Däck Online
Däck Online är en grossistbutik som säljer däck online. De kan hålla ner sina priser och erbjuder alltid lägsta möjliga pris på sina däck. De säljer inte bara däck till bilar utan också däck och fälgar till bussar och lastbilar, samt även motorcykeldäck. De erbjuder både vinterdäck, allvädersdäck och miljödäck.
Tirendo
Tirendo
Tirendo är butiken som säljer däck och fälgar online. Här hittar du produkter till bil, motorcykel, lastbil med mera. Specificera till Tirendo vilka dimensioner du är ute efter eller vilken bilmodell du söker däck och fälgar till så hjälper Tirendos sida dig att hitta rätt. Däcken levereras direkt till din dörr.

Övriga däcktyper

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer punkteringsfria däck? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.