Enkla tips för att välja rätt bilar när du köper på nätet

Bil

Bilmarknaden är en komplicerad handelsplats. Det finns en uppsjö olika bilmärken och modeller och utan intresse eller förkunskap kan det vara svårt att veta vilket märke eller vilken modell man ska köpa.

Det handlar om att hitta en bil som tillgodoser de behoven man har samtidigt som priset på bilen ligger inom ens egen utsatta budget. Här finns det ett par saker som kan vara lätta att glömma, för även om du har råd med det bilen kostar hos handlaren tillkommer en hel del avgifter:

Det vanligaste sättet många köper bil på är att man väljer ett märke man tycker om och sedan går man till en handlare och tittar på de olika modellerna. Problemet är att när man väl är hos handlaren så finns det ofta inte så många olika märken att jämföra mellan. Det gör att man blir ganska låst vid ett specifikt märke. På BytBil.com kan man enkelt jämföra priser och modeller hos olika märken.

Eftersom BytBil.com inte låter privatpersoner lägga upp fordon blir också sättet de olika bilarna beskrivs på likvärdigt, allt för att kunna vara så märkesneutrala som möjligt. På sidan kan man också se vilken verkstad som ligger närmast där man är. Sidan har både nya och begagnade bilar.

När du läst om olika märken och modeller är det hög tid att ta dig till de olika handlarna. Det är viktigt att du provkör många av de olika bilarna du är intresserad av. På många av bilhandlarnas hemsidor får man en överblick av om det finns några aktuella rabatter modellerna. En sak som kan vara viktig att tänka på är att man som bilhandlare inte har så mycket utrymme för prissänkningar på nya bilar som man kan tro. Att förlita sig till att man kan pruta ner priset på en dyrare bil är alltså inte att föredra.

Det är i många fall bättre att välja en lite billigare bil för att sedan välja till mer extrautrustning istället. Det finns dock en sak man kan göra för att få ner priset på en ny bil. Det är att fråga om man får köpa utställningsexemplar, från bilhallen eller sådana som varit med på event. Eftersom den största nackdelen med att köpa en ny bil är den värdeminskning den får så fort bilen inte är ny längre är det viktigt att vara noggrann med att man får ett så lågt pris som möjligt.

5 saker att tänka på

  • Vad kostar bilen att försäkra för dig?
  • Eftersom kostnaderna för service varierar för olika märken är det något som är viktigt att ta reda på. Så att du vet om du har råd med servicen.
  • Vad kostar reservdelar om man jämför med andra bilmärken?
  • Hur mycket bensin drar bilen?
  • Vad kostar extrautrustningen?

3 webbsidor du bör överväga
Star5
BytBil.com - bil
  • Mycket bra sida att börja på

BytBil.com - bil

BytBil.com har märkesneutrala, objektiva beskrivningar av bilar och är en mycket bra utgångspunkt för att ta reda på vilka bilmärken just du bör överväga.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Blocket.se
  • Massor av bilar

Blocket.se

Blocket.se är förmodligen den största databasen när det gäller att hitta både begagnade och nya bilar. De har också en sökfunktion som gör det lätt att söka på saker som årgång, antal mil mm.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Bilpriser.se
  • Bra översikt av priser

Bilpriser.se

Det kan vara så att du har en bil som du ska sälja för att kunna köpa en ny, på bilpriser.se kan du enkelt se vad din bil är värd så att du har något att ta med dig till handlaren.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Webbsidor där man kan hitta bilar
Autodoc
Autodoc
Autodoc är en butik där du kan köpa mängder av reservdelar till din bil till ett billigt pris. På sidan fyller du enkelt i registreringsnumret på din bil och så får du tips om vilka delar som passar just din bil. Ett enkelt sätt att få ner priset på bilreparationerna! En livechatt finns tillgänglig för att hjälpa dig.
Bildelaronline24.se
Bildelaronline24.se
Bildelaronline24.se är en bildelsbutik med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder. Bildelaronline24.se erbjuder pressade priser och god kundservice. Här finns högkvalitativa reservdelar så att du garanterat hittar vad just din bil behöver. Alla bildelar som säljs via Bildelaronline24.se kommer från certifierade leverantörer, så här kan du som kund känna dig trygg!
Carfax
Carfax
Innan du köper en bil bör du alltid ta en sväng förbi Carfax.se. Företaget erbjuder ett bekvämt sätt att få reda på information om vad en begagnad bil har varit med om. Du får en gratis inköpsguide, och skulle du bli missnöjd utlovas pengarna tillbaka.
Tirendo
Tirendo
Tirendo är butiken som säljer däck och fälgar online. Här hittar du produkter till bil, motorcykel, lastbil med mera. Specificera till Tirendo vilka dimensioner du är ute efter eller vilken bilmodell du söker däck och fälgar till så hjälper Tirendos sida dig att hitta rätt. Däcken levereras direkt till din dörr.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bilar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.