Enkla tips för att välja rätt kompletta hjul när du köper på nätet

Kompletta hjul

Det är inte bara viktigt att tänka på mönsterdjup, lufttryck med mera på själva däcket. Fälgen är också viktig när det gäller att bilen ska få rätt egenskaper vid olika typer av körning. Ett sätt att se till att bilen kan fungera optimalt är att köpa ett komplett hjul, med däck och fälg som är specialanpassade för varandra.

Köpa kompletta hjul på nätet

Det finns flera leverantörer som säljer kompletta hjul på nätet. Det är en mycket smidig lösning, som inte sällan blir billigare än att köpa däck och fälg hos din lokala verkstad eller däckhandlare.

Hos en leverantör av kompletta hjul på nätet kan du använda smarta sökfunktioner för att snabbt se vilka däck och fälgar som passar till din bil. Du får bra information om både däck och fälg och kan ofta även läsa tester utförda av oberoende aktörer. Du har ett utbud som är mycket större än det din lokala däckhandlare eller verkstad kan erbjuda. Det beror givetvis på att de två sistnämnda har begränsad plats att visa upp sina däck.

7 saker att tänka på

 • Gör en dubbelkoll om fälgen och däcket verkligen passar din bil – använd gärna e-butikernas sökfunktioner.
 • Om du inte kan betala hela köpesumman på en gång – har du möjligheten att delbetala dina hjul? Räntefritt?
 • Se till att du får med allt som behövs för att du ska kunna montera dina nya hjul.
 • Undersök vilka villkor som gäller för öppet köp och garantier.
 • Undersök fraktpriserna. Med dyr frakt kanske det inte blir billigare att köpa däcken på nätet.
 • Undersök om det inte kan bli billigare om du köper däck när det inte är ”säsong”. Du kan ibland få fina rabatter på att köpa sommardäck mitt i vintern och vice versa.
 • Vad noga med att kontrollera att däcken har den nya EU-däckmärkningen. Med den nya EU-däckmärkningen kan du vara säker på att däcken har genomgått rigorösa tester. Med märkningen får du även lättare att jämföra olika däck med avseende på bland annat rullmotstånd och buller.

3 butiker du bör överväga
Star5
Byt Hjul
 • Fullsortiment av hjul
 • Smart sök
 • Utmärkta sorteringsfunktioner

Byt Hjul

Byt Hjul har sålt däck och fälgar på nätet sedan 2002. Det borgar för trygga köp. Enkelt att hitta rätt hjul med smarta sökfunktioner. Specialanpassade kompletta hjul för alla plånböcker.

Ev. priser är från 2023-10-06 och är exkl frakt.

Star4
Däckonline
 • Stort sortiment
 • Goda omdömen

Däckonline

En däckhandlare på nätet med fullsortiment av däck. Konkurrenskraftiga priser på alla typer av däck, särskilt vinterdäck med stålfälg. Goda omdömen i undersökningar.

Ev. priser är från 2024-02-18 och är exkl frakt.

Star4
Svenska Gummihuset
 • Bra sökfunktioner
 • Exklusiva fälgar

Svenska Gummihuset

Med smarta sökfunktioner och ett stort utbud av kompletta hjul. Bra produktinformation och utmärkta möjligheter till avbetalning. Många lite mer exklusiva fälgar.

Ev. priser är från 2024-02-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer kompletta hjul
Autodoc
Autodoc
Autodoc är en butik där du kan köpa mängder av reservdelar till din bil till ett billigt pris. På sidan fyller du enkelt i registreringsnumret på din bil och så får du tips om vilka delar som passar just din bil. Ett enkelt sätt att få ner priset på bilreparationerna! En livechatt finns tillgänglig för att hjälpa dig.
Byt Hjul
Byt Hjul
Byt Hjul är en stor aktör som säljer hjul till bilar på nätet. Byt Hjul eftersträvar att hålla låga priser, lägre än bilverkstäder. Här kan du enkelt beställa dina däck och fälgar och få snabb hemleverans. Detta tack vare Byt Hjuls stora lokala lager.
Däck Online
Däck Online
Däck Online är en grossistbutik som säljer däck online. De kan hålla ner sina priser och erbjuder alltid lägsta möjliga pris på sina däck. De säljer inte bara däck till bilar utan också däck och fälgar till bussar och lastbilar, samt även motorcykeldäck. De erbjuder både vinterdäck, allvädersdäck och miljödäck.
Svenska Gummihuset
Svenska Gummihuset
Svenska Gummihuset AB är Sveriges största e-handelsplats inom kategorin däck och fälgar. Här säljer man däck och fälgar av högsta kvalitet, och med ett stort lager som medför korta leveranstider. Företaget är dessutom mycket flexibelt vad gäller montering och balansering av sina kunders hjul.
Tirendo
Tirendo
Tirendo är butiken som säljer däck och fälgar online. Här hittar du produkter till bil, motorcykel, lastbil med mera. Specificera till Tirendo vilka dimensioner du är ute efter eller vilken bilmodell du söker däck och fälgar till så hjälper Tirendos sida dig att hitta rätt. Däcken levereras direkt till din dörr.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kompletta hjul? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.