Enkla tips för att välja rätt elektronik när du köper på nätet

Media och elektronik

Vi konsumerar mediavaror och elektronik som aldrig förr. Utvecklingen inom dessa områden går mycket fort, vilket gör att en vara som var ett högteknologiskt mästerverk för bara något år sedan i dag kan vara helt passé.

Inom kategorin media och elektronik hittar du så skilda varor som böcker, TV-spelkonsoler, mp3-spelare, DVD-filmer och tillbehör till mobiltelefoner. Oavsett vilken vara du är ute efter är det klokt att handla från en välrenommerad och välkänd butik eller e-handelssajt. Det är sällan en god idé att köpa media och elektronik från exempelvis Tradera eller Blocket. Media- och elektronikvaror är nämligen enkla att piratkopiera. Hittar du mycket billiga varor på en annonssajt eller auktionssajt är risken stor att det handlar om billiga kopior.

Innan du köper mediavaror och elektronik finns det några saker att fundera igenom. Det är till exempel viktigt att undersöka hur du gör med eventuella returer. Böcker, datorspel och andra mindre skrymmande varor brukar inte innebära några problem, men när det handlar om datorer, TV-apparater och liknande kan returen bli både omständlig och kostsam. Leveranstiden och priset för frakten är två andra saker att undersöka när du handlar på nätet. Dessutom ska du läsa villkoren för garantier och försäkringar mycket noga. När du handlar media och elektronik på nätet ska du helt enkelt se till att du får samma service som om du går in en fysisk butik.

5 saker att tänka på

 • Hur gör du med eventuella returer? Se till att du kan returnera varan hos butiken.
 • Hur lång är leveranstiden? Ofta handlar det om några dagar men i vissa fall kan man få vänta länge. Det står alltid angivet så det är lätt att kolla upp.
 • Hur hög är fraktkostnaden? (om den är mycket hög kanske det inte längre är lönsamt att handla på nätet)
 • Vilken garanti gäller?
 • Ingår försäkring eller kan du välja till försäkring?

3 butiker du bör överväga
Star5
CDon.com - media och elektronik
 • Störst i Sverige på underhållning
 • Korta leveranstider
 • Enkelt att hitta rätt i utbudet

CDon.com - media och elektronik

CDON är en av de största e-butikerna för underhållning och teknik i Norden. Med ett enormt sortiment och mängder av kampanjer är CDON ett bra val oavsett vilken produkt inom media och elektronik du är ute efter. CDON säljer alltifrån pocketböcker och datorspel till kaffemaskiner och trollerilådor för barn.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
NetOnNet - media och elektronik
 • Imponerande utbud
 • Utmärkt kundservice

NetOnNet - media och elektronik

Netonnet är känt för att pressa priserna på hemelektronik. Det är svårt att hitta en e-butik med lägre priser på exempelvis TV-apparater, datorer och mobiltelefoner. Med fri frakt på alla varor samt korta leveranstider handlar du billigt och enkelt på Netonnet.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3
Clas Ohlson - media och elektronik
 • Stort utbud för hemmafixaren

Clas Ohlson - media och elektronik

Clas Ohlson erbjuder ett relativt stort utbud av mediavaror och elektronik, både för dig som letar efter billig hemelektronik med hög kvalitet och dig som vill skapa egna medialösningar i hemmet. Hos Clas Ohlson får du alltid rätt kvalitet till rätt pris

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer elektronik
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Clas Ohlson
Clas Ohlson
Clas Ohlson är en välkänd butikskedja i Sverige som självklart också har en webbutik, och en mycket bra sådan därtill. Clas Ohlson är en detaljhandel och utbudet är en populär utgångsplats för "tekniska saker till hemmet" med allt från spikar till adventsljusstakar.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer elektronik? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler elektronik?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området elektronik.