Enkla tips för att välja rätt elektronik när du köper på nätet

Media och elektronik

Vi konsumerar mediavaror och elektronik som aldrig förr. Utvecklingen inom dessa områden går mycket fort, vilket gör att en vara som var ett högteknologiskt mästerverk för bara något år sedan i dag kan vara helt passé.

Inom kategorin media och elektronik hittar du så skilda varor som böcker, TV-spelkonsoler, mp3-spelare, DVD-filmer och tillbehör till mobiltelefoner. Oavsett vilken vara du är ute efter är det klokt att handla från en välrenommerad och välkänd butik eller e-handelssajt. Det är sällan en god idé att köpa media och elektronik från exempelvis Tradera eller Blocket. Media- och elektronikvaror är nämligen enkla att piratkopiera. Hittar du mycket billiga varor på en annonssajt eller auktionssajt är risken stor att det handlar om billiga kopior.

Innan du köper mediavaror och elektronik finns det några saker att fundera igenom. Det är till exempel viktigt att undersöka hur du gör med eventuella returer. Böcker, datorspel och andra mindre skrymmande varor brukar inte innebära några problem, men när det handlar om datorer, TV-apparater och liknande kan returen bli både omständlig och kostsam. Leveranstiden och priset för frakten är två andra saker att undersöka när du handlar på nätet. Dessutom ska du läsa villkoren för garantier och försäkringar mycket noga. När du handlar media och elektronik på nätet ska du helt enkelt se till att du får samma service som om du går in en fysisk butik.

5 saker att tänka på

 • Hur gör du med eventuella returer? Se till att du kan returnera varan hos butiken.
 • Hur lång är leveranstiden? Ofta handlar det om några dagar men i vissa fall kan man få vänta länge. Det står alltid angivet så det är lätt att kolla upp.
 • Hur hög är fraktkostnaden? (om den är mycket hög kanske det inte längre är lönsamt att handla på nätet)
 • Vilken garanti gäller?
 • Ingår försäkring eller kan du välja till försäkring?

3 butiker du bör överväga
Star5
CDon.com - media och elektronik
 • Störst i Sverige på underhållning
 • Korta leveranstider
 • Enkelt att hitta rätt i utbudet

CDon.com - media och elektronik

CDON är en av de största e-butikerna för underhållning och teknik i Norden. Med ett enormt sortiment och mängder av kampanjer är CDON ett bra val oavsett vilken produkt inom media och elektronik du är ute efter. CDON säljer alltifrån pocketböcker och datorspel till kaffemaskiner och trollerilådor för barn.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-05-04 och är exkl frakt.

Star4
NetOnNet - media och elektronik
 • Imponerande utbud
 • Utmärkt kundservice

NetOnNet - media och elektronik

Netonnet är känt för att pressa priserna på hemelektronik. Det är svårt att hitta en e-butik med lägre priser på exempelvis TV-apparater, datorer och mobiltelefoner. Med fri frakt på alla varor samt korta leveranstider handlar du billigt och enkelt på Netonnet.

Ev. priser är från 2024-05-05 och är exkl frakt.

Star3
Clas Ohlson - media och elektronik
 • Stort utbud för hemmafixaren

Clas Ohlson - media och elektronik

Clas Ohlson erbjuder ett relativt stort utbud av mediavaror och elektronik, både för dig som letar efter billig hemelektronik med hög kvalitet och dig som vill skapa egna medialösningar i hemmet. Hos Clas Ohlson får du alltid rätt kvalitet till rätt pris

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Media och elektronik
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer elektronik
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
AliExpress
AliExpress
Hos Aliexpress hittar du allt mellan himmel och jord. Här köper du dina prylar direkt från återförsäljarna i Kina och du på så vis ett pris som andra butiker har svårt att matcha. Kasta dig in bland kategorierna eller söka efter sådant du är van att hitta på hemmaplan, du kommer inte bli besviken på priserna.
Amazon.se
Amazon.se
Amazon.se säljer allt du kan tänkas behöva, från böcker till skönhet och elektronik. Amazon har ett mycket brett utbud, till väldigt attraktiva priser. Amazon jobbar också med snabba leveranser, perfekt för den med kort framförhållning. Här är det enkelt att shoppa och bli nöjd!
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
Bokus Play
Bokus Play
Bokus Play är det smarta abonnemanget för att streama ljudböcker från Bokus stora bibliotek. Ta en promenad eller städa med lurarna på samtidigt som du lyssnar på en bok. Tid är en bristvara i dagens samhälle och med Bokus Play får du lättare böcker "lästa" i stället för att de blir liggande i bokhyllan.
BookBeat
BookBeat
BookBeat är en digital prenumerationstjänst för ljudböcker och e-böcker. Streamingtjänsten BookBeat ger dig tillgång till över 700 000 böcker. Du kan välja mellan olika abonnemang utifrån just dina behov. BookBeat låter dig också själv bestämma om du vill strömma eller lyssna online. Här hittar du ett enkelt sätt att njuta av spännande böcker och härliga berättelser!
Book outlet
Book outlet
Book outlet är precis vad det låter - en outlet för böcker med fantastiska priser på riktigt bra böcker. Book outlet fokuserar helt och hållet på svenskspråkiga böcker. Originalspråket kan vara ett annat men alla böcker hos Book outlet är i så fall översatta till svenska. Många böcker hamnar i outlet trots att de bara har några månader på nacken så här kan du hitta relativt nya böcker blandat med lite äldre.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dagens industri
Dagens industri
Dagens industri är Nordens största affärstidning, som speglar de senaste nyheterna inom näringslivet. Dagens industri ger fördjupningar och analyser dygnet runt både i text-, rörligt- och poddformat. Tidningen vet att affärer är roligt och strävar efter att skriva på ett informativt men underhållande sätt. Dagens industri erbjuder olika prenumerationer: papperstidningen, den digitala tidningen samt magasinet DI Weekend.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
eStore
eStore
eStore har allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. I detta stora webbaserade köpcentrum finns allt från leksaker till snygga köksprylar. eStore är ett tidseffektivt sätt att shoppa, och mycket inspiration finns att hämta bland de virtuella produkthyllorna. Här är du som kund garanterad en trygg och nöjsam shoppingupplevelse!
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
Nextory
Nextory
Nextory är en stor plattform för ljudböcker och e-böcker. Det här är stället för dig som vill lyssna på dina böcker i stället för att ha dem i fysisk form. Med Nextory kan du "läsa" en bok samtidigt som du gör något annat. Till exempel städar eller promenerar. Med Nextory hinner du njuta av de böcker som annars bara skulle blivit liggande.
Ord & bok
Ord & bok
Ord & bok säljer kurslitteratur anpassad efter alla nivåer. Från grundskola till högskola. Ord & bok samarbetar med flera distributörer och erbjuder böcker inom ett stort spektra av ämnen till ett bra pris. Här finns såväl digital litteratur som fysiska böcker.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Zcooly
Zcooly
Zcooly gör kunskap roligt, genom ny teknik och ett nytt arbetssätt. Här hittar du lärande spel i matte för barn 5-12 år, alla kunskapsnivåer. Med hjälp av Zcooly skapar du ett lustfyllt lärande som ger alla barn samma chans att lyckas i skolan! Zcooly för samman erfarenhetsbaserad pedagogik med stimulerande spelupplevelser, på ett helt unikt sätt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer elektronik? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.