Enkla tips för att välja rätt prenumerationer när du köper på nätet

Prenumeration på tidningar och magasin

Möjligheten att kunna köpa prenumerationer på tidningar och magasin på nätet har gjort det betydligt lättare och roligare att hitta nya tidningar att läsa och prenumerera på. Med hjälp av smarta och enkla webbtjänster kan man nu få en bra översikt över både de kända tidningarna och magasinen men också få tips på lite mer okända varianter.

Just det utökade utbudet är en stor anledning till att fler och fler väljer att hitta sina prenumerationer på nätet. Det är också lättare att hitta tillfälliga erbjudanden och rabatter samt prova på-erbjudanden som gör det billigare att köpa prenumerationer på nätet. Dessa erbjudanden finns ibland överlag men oftast har de olika webbtjänsterna olika rabatter så det lönar sig att kolla runt och se var man kan hitta sin prenumeration billigast.

En annan fördel med att köpa prenumerationer på nätet är att man kan få tips om tidningar man tidigare kanske inte kände till då de kanske inte finns i den vanliga dagligvaruhandeln. Detta gör att man kan upptäcka nya spännande magasin och tidningar som kanske passar ens behov lite bättre än de vanliga, lite större, tidningarna man vanligtvis brukar läsa.

Illustration: Idea go / freedigitalphotos.net

3 saker att tänka på

  • Det är i princip inget som skiljer de olika tidningssajterna på nätet åt annat än beställningsförfogande och eventuella erbjudanden - så kolla runt och välj den billigaste.
  • Oftast finns det prova på-erbjudanden (3 nr) för olika tidningar. Om du är osäker på vilken tidning du vill ha, prova då två olika samtidigt och fortsätt sedan med den du tyckte bäst om.
  • Det är alltid billigare att prenumerera än att köpa lösnummer. Vet du om att du oftast köper lösnummer av en tidning så är det förstås mycket bättre att prenumerera.

2 butiker du bör överväga
Star5
Tidningskungen
  • Stort utbud
  • Låga priser
  • Möjlighet att ge bort som present

Tidningskungen

Tidningskungen har över 600 tidningar i sin katalog över prenumerationer och är således en av de allra största nätbutikerna för tidningar och prenumerationer. Det är enkelt att köpa en prenumeration och man förbinder sig inte till mer än prenumerationstiden.

Ev. priser är från 2024-02-13 och är exkl frakt.

Star4
Tidningsbutiken
  • Bra erbjudanden
  • Bra utbud

Tidningsbutiken

En av de första tidningsbutikerna på nätet och har etablerat sig som en pålitlig leverantör med stort utbud framförallt inom tidningar och magasin som är lite udda.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer prenumerationer
Dagens industri
Dagens industri
Dagens industri är Nordens största affärstidning, som speglar de senaste nyheterna inom näringslivet. Dagens industri ger fördjupningar och analyser dygnet runt både i text-, rörligt- och poddformat. Tidningen vet att affärer är roligt och strävar efter att skriva på ett informativt men underhållande sätt. Dagens industri erbjuder olika prenumerationer: papperstidningen, den digitala tidningen samt magasinet DI Weekend.
Readly
Readly
Readly är den digitala tjänsten som gör tusentals magasin tillgängliga för dig genom telefonen eller läsplattan. Med ett enkelt abonnemang så väljer du fritt bland välkända titlar. Läs offline eller uppkopplad. Läs senaste numret eller något äldre nummer. Du endast en fast summa per månad.
Tankesport
Tankesport
Tankesport erbjuder roliga och stimulerande tidningar med fokus på korsord och pyssel. Här hittar du underhållande tidningar, prenumerationer, böcker och presentartiklar. Tankesport har även korsordshjälp, tävlingar och annat roligt för stora som små.
Tidningsbutiken
Tidningsbutiken
Att prenumerera är en riktigt bra idé: du får på ett smidigt och bekvämt sätt hem din favoritlektyr i brevlådan, och sparar dessutom pengar jämfört med att köpa tidningarna i butik. På Tidningsbutikens hemsida kan du jämföra aktuella prenumerationserbjudanden, för att få en överskådlig blick över vad som står dig till buds. Allt för en så positiv och prisvärd läsupplevelse som möjligt!
Tidningsmagasinet.se
Tidningsmagasinet.se
Tidningsmagasinets idé är att samla många tidningsprenumerationer på samma ställe, oftast till kampanjpriser med bra erbjudanden som är svåra att motstå. Hos Tidningsmagasinet.se finns många av de stora titlarna, utländska som svenska. Här finns tidningar för alla intressen och för alla åldrar.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer prenumerationer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Prenumerationer du kan köpa nu