Enkla tips för att välja rätt batterier när du köper på nätet

Batterier

Många lägger ner stora summor på teknik varje år. Mycket av den tekniken har med åren blivit bärbar, något som märks speciellt eftersom antalet återförsäljare av batterier ökat markant på Internet. Många av de teknikprodukterna vi använder går på batteri, det är knappast någon hemlighet. Däremot vet inte lika många att batterierna ofta tar slut långt före produkten gör det och att man genom att köpa ett nytt batteri kan ge sina teknikprylar ett lite längre liv. Men hur vet man att ens batteri är slut? Finns det något speciellt att tänka på när det är slut? Var vänder man sig när det är det? Det ska vi beskriva i den här artikeln.

Det finns en uppsjö olika typer av batterier som alla klarar av olika antal uppladdningar innan kvalitén och livslängden börjar försämras. Som riktlinje kan man säga att det oftast brukar bli en försämring vid ca 300 laddningar. Det betyder inte att batteriet är slut efter det men att det kan vara dags att börja se sig om efter ett nytt batteri om man vill bibehålla den kvaliteten man får när produkten är ny.

Vad ska man då tänka på när man köper ett nytt batteri? Jo, givetvis är det så att det är olika typer av batterier till olika typer av produkter. Om du tar loss batteriet från din dator eller mobiltelefon så står det oftast vilken typ av batteri det är. Två vanliga är Li-ion batteriet som även kallas Lithiumbatteri eller NI-MH som är ett batteri som består av bland annat nickel.

När du fastställt vilken typ av batteri det är så ska du hitta rätt modell. Det vill säga ett batteri som passar i din produkt. Hos många av de som säljer batterier på Internet är det enkelt att hitta sin modell. På batteriexperten.com kan man enkelt leta upp batteriet efter vad ens produkt heter. Samma sak på exempelvis batterilagret.se. När man vet vilket batteri man ska köpa och har hittat rätt kan man börja titta på priser och leveransvillkoren så att man får en så fördelaktig affär som möjligt.

3 webbsidor du bör överväga
Star5
Batteriexperten.com
  • Stort sortiment
  • Låga priser
  • Lätt att hitta

Batteriexperten.com

Batteriexperten har funnits sedan 2006 och har som ledord att ha ett brett sortiment och låga priser. På sin hemsida har man en väldigt stor 'Frågor och Svar'-del som svarar på de flesta frågor man kan ha kring batterier. Om du skulle råka köpa fel batteri har du 30 dagars öppet köp.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Batteries Online
  • Låga priser
  • Snabba leveranser

Batteries Online

Batteries Online är en butik helt dedikerad till att sälja batterier och här hittar du allt från datorbatterier till specifika batterier du kan behöva till tex din kamera. Här hittar du också billigare batterier som inte är originalmärke men som funkar lika bra ändå.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Kjell & Co
  • Batterier till annat än bara konsumentprodukter

Kjell & Co

Kjell & Co är ett välkänt varumärke i Sverige och de har det mesta inom teknik och därmed också väldigt många olika typer av batterier. Fördelen är att du kan passa på att köpa andra teknikprylar samtidigt och spara in på frakten.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Batterier
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Webbsidor som säljer batterier
Actionking.se
Actionking.se
Actionking.se är butiken som fokuserar helt på tillbehöroch kringutrustning till drönare och actionkameror. Är det något som verkligen tar filmen från resan eller semestern till en ny nivå är om den innehåller film från actionkamera eller drönare. Actionking.se har alla tillbehören till din kamera!
Batteries Online
Batteries Online
Hos Batteries Online köper du batteriet till alla möjliga olika ändamål. Allt från vanliga AA-batterier till köksradion till mobilbatterier som du måste vara lite mer tekniskt erfaren för att kunna installera. Batteries Online har de flesta batterier som kunderna söker!
Batteriexperten
Batteriexperten
Batteriexperten är precis som det låter, experter på batterier. De tillhandahåller batterier till de flesta tekniska konsumentprodukter. Deras vision är god service och snabba leveranser. Batteriexperten lämnar ett års garanti på sina produkter och 30 dagars öppet köp.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
NordicInk
NordicInk
Nordicinc erbjuder bläckpatroner och toner till skrivare från alla de stora tillverkarna. Nordicink säljer såväl originaltoner och originalbläck från urspringstillverkarna men Nordicink gör även egna patroner till många skrivarmodeller - då ofta till ett lägre pris.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer batterier? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.