Enkla tips för att välja rätt hemelektronik när du köper på nätet

Hemelektronik

Hemelektronik är en mycket omfattande kategori av produkter. Om man ska vara generell kan man säga att hemelektronik omfattar alla tekniska produkter du använder i hemmet och i bilen. Normalt brukar man dock undanta hushållsmaskiner och vitvaror från kategorin hemelektronik. Några tydliga exempel på hemelektronik är TV-apparater, stereoanläggningar och TV-spelkonsoler. Även tillbehör till dessa varor ingår i kategorin.

Hemelektronik kan du köpa på många köpställen. Du kan välja mellan elektronikaffärer, e-handelssajter på nätet, ja till och med större stormarknader. Det som skiljer olika köpställen åt är dels utbudet, och dels priset. Ju större företag, oavsett butiken finns i verkliga världen eller bara på nätet, desto större utbud och lägre priser. Med hemelektronik är det nämligen så att ju större volymer ett företag kan köpa in, desto lägre priser kan man hålla. En fördel med nätbutiker över fysiska butiker är att nätbutiken bara behöver ha ett centrallager, varifrån varorna skickas.

När du är ute efter en ny TV-apparat, en TV-spelkonsol eller annan hemelektronik finns det några saker du bör tänka på. Det är, först och främst, klokt att göra prisjämförelser mellan några olika butiker. Den kan skilja många hundralappar mellan det billigaste och det dyraste exemplaret av den vara du vill ha. Om du handlar på nätet, undersök också hur frakten påverkar totalpriset. Som med alla elektroniska produkter ska du även undersöka vilken garanti och vilka försäkringar som gäller.

5 saker att tänka på

 • Jämför priser, då det kan skilja en del mellan butikerna
 • Var noga med att räkna med kostnaden för frakt i totalpriset. Ju tyngre saker du köper, desto viktigare.
 • Undersök vilka garantier som gäller
 • Behöver du en speciell försäkring för produkten du köper eller täcks den av din hemförsäkring?
 • Vilka regler gäller för ångerrätt och returer?

3 butiker du bör överväga
Star5
Dustin Home - Hemelektronik
 • Enormt utbud av hemelektronik
 • Snabba leveranser
 • Låga priser

Dustin Home - Hemelektronik

Dustin Home är ett givet val om du vill köpa hemelektronik på nätet. Dustin Home säljer alla tänkbara produkter inom ljud, bild, foto, med mera och med ett fantastiskt lagersystem i ryggen så kan de hålla priserna låga, utbudet gigantiskt och leveranserna snabba. Ett givet val om du letar hemelektronik.

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star5
NetOnNet - hemelektronik
 • Stort utbud av hemelektronik
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Fri frakt (dock med längre leveranstid)

NetOnNet - hemelektronik

Netonnets slogan är ”Direkt från lagerhyllan”. Priset är en viktig konkurrensfaktor för Netonnet. Samtidigt kompromissar man inte med kvaliteten på sina produkter inom hemelektronik. Hos Netonnet handlar du bra hemelektronik till rätt pris.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star3
Thorn - Hemelektronik
 • Säljer bara den bästa hemelektroniken
 • Bra möjligheter till delbetalning

Thorn - Hemelektronik

Hos Thorn handlar du snabbt och enkelt. Utbudet är dock begränsat. Thorn har valt att bara sälja den bästa hemelektroniken från de mest erkända märkena. Med pedagogiska köpguider är det lätt att hitta rätt.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hemelektronik
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
ITsajten
ITsajten
Itsajten är en uppstickare inom ithandeln som vuxit ordentligt det senaste åren. Hos itsajten finns ett digert sortiment inom hemelektronik, mobiltillbehör och laptopladdare. Itsajten har örat mot marknaden och har alltid de digitala tillbehör som är mest efterfrågade just nu.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
Loh Electronics
Loh Electronics
Loh electronic är den lite mer specialiserade butiken som pysslar med datorkomunikation och då gärna trådlös sådan. Hos Loh electronics kan du sätta upp ett bra kameraövervakningssystem till firman eller hemmet, eller fixa bra förstärkning i ett större område för wi-fi. Loh electronics har pdoukterna som löser allt från de mindre till de större problemen.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
SACKit
SACKit
SACKit är ett danskt designmärke som skapar multifunktionella livsstilsprodukter. Hos SACKit finner du produkter av hög kvalitet som andas exklusiv dansk design. SACKit lägger högsta vikt vid kvalitet, funktionalitet och design, så allt i sortimentet ska kunna användas under lång tid framöver. Vare sig du letar efter elektronik, möbler eller utomhusinredning hittar du många favoriter hos SACKit!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hemelektronik? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.