Enkla tips för att välja rätt hemelektronik när du köper på nätet

Hemelektronik

Hemelektronik är en mycket omfattande kategori av produkter. Om man ska vara generell kan man säga att hemelektronik omfattar alla tekniska produkter du använder i hemmet och i bilen. Normalt brukar man dock undanta hushållsmaskiner och vitvaror från kategorin hemelektronik. Några tydliga exempel på hemelektronik är TV-apparater, stereoanläggningar och TV-spelkonsoler. Även tillbehör till dessa varor ingår i kategorin.

Hemelektronik kan du köpa på många köpställen. Du kan välja mellan elektronikaffärer, e-handelssajter på nätet, ja till och med större stormarknader. Det som skiljer olika köpställen åt är dels utbudet, och dels priset. Ju större företag, oavsett butiken finns i verkliga världen eller bara på nätet, desto större utbud och lägre priser. Med hemelektronik är det nämligen så att ju större volymer ett företag kan köpa in, desto lägre priser kan man hålla. En fördel med nätbutiker över fysiska butiker är att nätbutiken bara behöver ha ett centrallager, varifrån varorna skickas.

När du är ute efter en ny TV-apparat, en TV-spelkonsol eller annan hemelektronik finns det några saker du bör tänka på. Det är, först och främst, klokt att göra prisjämförelser mellan några olika butiker. Den kan skilja många hundralappar mellan det billigaste och det dyraste exemplaret av den vara du vill ha. Om du handlar på nätet, undersök också hur frakten påverkar totalpriset. Som med alla elektroniska produkter ska du även undersöka vilken garanti och vilka försäkringar som gäller.

5 saker att tänka på

 • Jämför priser, då det kan skilja en del mellan butikerna
 • Var noga med att räkna med kostnaden för frakt i totalpriset. Ju tyngre saker du köper, desto viktigare.
 • Undersök vilka garantier som gäller
 • Behöver du en speciell försäkring för produkten du köper eller täcks den av din hemförsäkring?
 • Vilka regler gäller för ångerrätt och returer?

3 butiker du bör överväga
Star5
NetOnNet - hemelektronik
 • Stort utbud av hemelektronik
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Fri frakt (dock med längre leveranstid)

NetOnNet - hemelektronik

Netonnets slogan är ”Direkt från lagerhyllan”. Priset är en viktig konkurrensfaktor för Netonnet. Samtidigt kompromissar man inte med kvaliteten på sina produkter inom hemelektronik. Hos Netonnet handlar du bra hemelektronik till rätt pris.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Misco Hemelektronik
 • Enormt utbud av hemelektronik
 • Många betalningssätt
 • Hjälpsam kundservice

Misco Hemelektronik

Misco, med nästan 50 år på nacken, är ett givet val om du vill köpa hemelektronik på nätet. Misco säljer alla tänkbara produkter inom ljud, bild, foto, med mera. Tack vare en utmärkt kundservice och smidiga rutiner för betalningar och returer handlar du tryggt och säkert hos Misco.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star3
Thorn - Hemelektronik
 • Säljer bara den bästa hemelektroniken
 • Bra möjligheter till delbetalning

Thorn - Hemelektronik

Hos Thorn handlar du snabbt och enkelt. Utbudet är dock begränsat. Thorn har valt att bara sälja den bästa hemelektroniken från de mest erkända märkena. Med pedagogiska köpguider är det lätt att hitta rätt.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hemelektronik
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Clas Ohlson
Clas Ohlson
Clas Ohlson är en välkänd butikskedja i Sverige som självklart också har en webbutik, och en mycket bra sådan därtill. Clas Ohlson är en detaljhandel och utbudet är en populär utgångsplats för "tekniska saker till hemmet" med allt från spikar till adventsljusstakar.
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Hemmashoppen
Hemmashoppen
Hemmashoppen är butiken som växt så det knakat enda sedan starten 2013. Anledningen är de nöjda kunderna! Med säte i Ödsmål, där Hemmashoppens butik återfinns har verksamheten vuxit och nu finner du via deras webbshop vitvaror, köksprodukter, hemelektronik med mera till välpressade priser.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hemelektronik? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.