Enkla tips för att välja rätt bluray-spelare när du köper på nätet

BluRay-spelare

Blu-Ray är framtidens sätt att lagra och spela upp video. DVD är fortfarande det vanligaste formatet för video, men Blu-Ray kapar marknadsandelar för varje dag. Det som skiljer Blu-Ray från DVD är att varje Blu-Ray-skiva kan lagra mycket mer data än en DVD-skiva. En DVD kan lagra upp till 17 gigabyte medan en Blu Ray-skiva kan lagra upp till 50 gigabyte. Ju mer data som kan lagras på en skiva desto bättre blir såväl ljud- som bildkvaliteten. De flesta som ser en film i Blu-Ray format för första gången blir mycket imponerade över skillnaden i kvaliteten jämfört med DVD.

Samtidigt som du får bättre kvalitet i både bild och ljud med Blu-Ray behöver du inte betala särskilt mycket mer för en Blu-Ray-spelare. Dessutom sjunker priserna undan för undan. När det gäller priserna för filmer får du i dagsläget vara beredd att betala lite mer för Blu-Ray än för DVD, men även här håller prisskillnaden på att försvinna. Dessutom får du, som sagt, en rikare upplevelse med Blu-Ray.

6 saker att tänka på

 • För att dra full fördel av Blu-Ray-formatet behöver du en TV av nyare modell. Med en gammal tjock-TV kan du till exempel inte se någon skillnad på DVD och Blu-Ray. För att dra full fördel av den bättre ljudkvaliteten skadar det inte heller om du har ett hemmabiosystem.
 • Är designen viktig? En del spelare är ärligt talat inte särskilt vackra, medan andra rent av förgyller vardagsrummet. För snyggare design får du normalt betala lite extra.
 • Vill du kunna spela in på din Blu-Ray-spelare? Det finns ett ganska stort utbud av Blu-Ray-spelare med inspelningsfunktion. För det mesta handlar det om modeller som du kopplar till datorn.
 • Vill du kunna spela upp Blu-Ray-material i 3D? Då behöver du dels en Blu-Ray-spelare som stödjer 3D-format, och dels en 3D-TV med tillhörande glasögon.
 • Vilka anslutningsmöjligheter behöver du? En Blu-Ray-spelare kan bland annat ha USB-anslutning och bredbandsanslutning. Ju fler anslutningar, desto fler möjligheter att spela upp innehåll från olika källor.
 • Har du intresse av att kunna streama data från YouTube och andra kanaler och sajter på nätet? Då behöver du en Blu-Ray-spelare med WiFi eller annan form av anslutning till internet.

3 produkter du bör överväga
Star4
Asus Blu-Ray
 • Skriver och läser i 6x
 • 3D-stöd
 • Drivs med ström genom USB

Asus Blu-Ray

Med en Blu-Ray-spelare som du kopplar till datorn kan du både skriva egna Blu-Ray-skivor och spela upp skivor på din datorskärm. Denna prisvinnande modell från Asus är smidig och enkel.

Ev. priser är från 2023-12-05 och är exkl frakt.

Star4
Panasonic Blu-Ray
 • 3D Blu-Ray
 • Wi-Fi
 • Mängder av anslutningar

Panasonic Blu-Ray

Om du söker en kompetent Blu-Ray-spelare till ett relativt lågt pris har Panasonic en utmärkt modell för dig. Den har alla funktioner du kan vänta dig av en bra Blu-Ray-spelare och kan kopplas till Wi-Fi.

1 285 kr
Ev. priser är från 2024-02-22 och är exkl frakt.

Star3
Sony Blu-Ray
 • Strömma innehåll från nätet
 • Många anslutningar (bl a USB)

Sony Blu-Ray

Snygg Blu-Ray-spelare i borstad aluminium som även spelar upp DVD-film och kan streama innehåll från nätet. Smarta menyer och låg energiförbrukning.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2023-12-07 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer BluRay-spelare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer bluray-spelare
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bluray-spelare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.