Enkla tips för att välja rätt dvd-spelare när du köper på nätet

OBS! Den här produkten är inte längre speciellt relevant då nya varianter eller tekniker har gjort den omodern. Köpguiden finns dock kvar (i sitt ursprungliga skick och kommer inte uppdateras) då produkten fortfarande går att köpa hos vissa butiker.

DVD-spelare

Det var många förståsigpåare som påstod att DVD-formatet skulle försvinna över en natt när Blu-Ray lanserades, men så blev det inte. DVD-formatet är fortfarande i allra högsta grad aktuellt. Det har främst att göra med att det var DVD som kom först och då etablerade en standard. Om några år kanske Blu-Ray-formatet bli den nya standarden, men än så länge är DVD nummer ett.

Idag har de flesta en DVD-spelare hemma, kanske även du? Med det relativt låga priset på DVD-spelare (VHS-spelare var aldrig så billiga som DVD-spelarna är idag) är det dessutom inte ovanligt att man har en DVD-spelare för varje TV i hushållet. Vissa hushåll har även en eller flera portabla DVD-spelare. Att DVD-spelarna generellt sett är relativt billiga beror på att tekniken har funnits relativt länge och att det finns så pass många tillverkare.

Med en DVD-spelare kan du spela upp DVD-skivor och CD-skivor, även brända sådana. En del modeller har även ingångar för USB, så att du kan koppla in USB-minnen eller koppla datorn till DVD-spelaren.

5 saker att tänka på

 • Vill du ha en enkel DVD-spelare främst för att spela upp köp- eller hyrfilmer eller vill du ha en DVD med USB-ingångar, inbyggd hårddisk och stöd för utmärkt ljud? Det är din plånbok som bestämmer.
 • Skulle du vilja överföra dina gamla VHS-kassetter till DVD? Då behöver du en så kallad kombo-spelare.
 • Vill du spara plats på TV-bänken? Då kan det vara klokt att välja en DVD-spelare i miniformat som du till exempel kan fästa på väggen.
 • Vill du även ha stöd för Blu-Ray? Då är det klokt att slå till på en Blu-Ray-spelare i stället. Alla Blu-Ray-spelare kan nämligen spela upp DVD-skivor, medan en DVD-spelare inte kan spela upp Blu-Ray-skivor.
 • Vill du ha en stationär eller portabel DVD-spelare? Värt att tänka på är att en portabel DVD-spelare normalt även kan spela upp film på din vanliga TV.

3 produkter du bör överväga
Star5
Toshiba SD2010
 • Glansig design i svart
 • Spelar upp DivX, mp3 och JPEG
 • USB-ingång

Toshiba SD2010

Snygg och fullutrustad DVD-spelare i bordsmodell. Spelar upp de flesta typer av skivor, även brända, och har USB-ingång.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star5
Sony UBP-X800M2
 • Värstingen
 • 4K
 • Klarar nästan alla bildformat på marknaden

Sony UBP-X800M2

En BluRay-spelare i värstingformat som också kan spela (det numera förlegade DVD-formatet). Här hittar du alla moderna finesser med otroligt fint ljud och bild. En spelare för dig som verkligen vill njuta av din filmupplevelse.

4 490 kr
Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Sony DVD-spelare
 • Stilren design
 • En prisvärd grundmodell

Sony DVD-spelare

Slimmad snygg och enkel DVD-spelare från Sony. Denna DVD har även en USB-port i fronten för att koppla in USB-minnen med filmer, bilder och musik.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer DVD-spelare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer dvd-spelare
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer dvd-spelare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Dvd-spelare du kan köpa nu