Enkla tips för att välja rätt hemmabiosystem när du köper på nätet

Hemmabiosystem

Film upplevs bäst på bio tycker många men även om det är så så tittar många på film oftare än de går på bio. När man tittar på film hemma på sin TV så försvinner den där känslan man får när man går på bio. Men med ett hemmabiosystem kan man komma nära den "äkta" upplevelsen.

Det finns många olika sorters hemmabiosystem men normalt sett så innehåller ett hemmabiosystem en DVD-spelare samt tillhörande högtalare. Både DVD-spelare och högtalare kopplas till TV:n du har hemma. En TV är alltså inget som ingår i ett hemmabiosystem.

Det finns många typer av hemmabiosystem och det är viktigt att du hittar ett som passar just det rummet som du ska ha det i. Tänk på att sladdar måste dras i rummet och att man helst bör ha lister att sätta dem i till exempel.

Det vanligaste sättet att benämna ett ljudsystem är att kalla det 5.1. Ett 5.1 hemmabiosystem betyder att du har två högtalare framför dig, två bakom dig, en i mitten samt en bashögtalare som spelar upp de dovaste ljuden. Med ett 5.1 system hemma kommer du märka av ljud när du tittar på film som du aldrig hört förut. Om du har ett litet rum kan man ha något som kallas en ljudprojektor. En ljudprojektor är en högtalare som har flera högtalare i sig, den placeras framför TV och återskapar känslan av 5 högtalare i en. Valmöjligheterna är många, nedan får du lite fler tips!

5 saker att tänka på

 • Tänk på att du ska köpa ett system som passar just ditt rum. Får du plats med 5 högtalare eller är det bättre med 3 eller en ljudprojektor?
 • Ett hemmabiosystem handlar först och främst om ljudet men det är också viktigt att det passar in med det övriga rummet. Det finns många likvärdiga system som ser olika ut. Välj ett som du tycker passar in där hemma.
 • Ett välkänt märke betyder att du köper en produkt som du kan lita på håller måttet. Kanske är det värt att betala lite extra om du kollar mycket på film?
 • När det kommer till ljud får man ofta vad man betalar för, visst finns det prisvärda hemmabiosystem men i grund och botten får man vad man betalar för!
 • Att skapa det perfekta ljudet är en vetenskap. Fråga någon som jobbar med ljud hur du bäst kan utnyttja den ytan du har om du är osäker!

3 hemmabiosystem du bör överväga
Star5
HarmanKardon HKTS-65Q hemmabiosystem
 • Välkänt märke.
 • 5.1-ljud.
 • Snygg design.

HarmanKardon HKTS-65Q hemmabiosystem

Detta 5.1 hemmabiosystem har högklassiga högtalare från ett välkänt märke. Kompakt design, trådlös subwoofer och moderna platta högtalarmembran är bara några av fördelarna.

7 990 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Panasonic SC-BTT490
 • Koppla ihop med din iPod!
 • WiFi möjligheter.
 • 3D-ljud.

Panasonic SC-BTT490

Ett prisvärt hemmabiosystem med 3D-ljud ger realistiska ljudeffekter till ett bra pris. Välkänt elektronikmärke och WiFi anslutning för systemet samt dockningsmöjligheter med iPhone och iPod.

4 990 kr

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star3
Samsung  HT-E330 Home Cinema
 • Kompakt.
 • Billigt.
 • Välkänt märke.

Samsung HT-E330 Home Cinema

Ett billigt och litet hemmabiosystem med 5.1 ljud. Kommer från elektronikmärket Samsung och har FM-radio samt möjligheter att spela upp de flesta filmformaten.

1 781 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Hemmabiosystem
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Hemmabiosystem som säljer hemmabiosystem
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.

Övriga hemmabiosystem

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hemmabiosystem? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.