Enkla tips för att välja rätt mp3-spelare när du köper på nätet

OBS! Den här produkten är inte längre speciellt relevant då nya varianter eller tekniker har gjort den omodern. Köpguiden finns dock kvar (i sitt ursprungliga skick och kommer inte uppdateras) då produkten fortfarande går att köpa hos vissa butiker.

MP3-spelare

När man ska köpa en Mp3-spelare finns det ett par saker man ska tänka på. För ett par år sedan kostade de bästa varianterna flera tusentals kronor men i och med att det finns så många olika alternativ idag så är prisnivån lägre. Dessvärre finns det också ett antal spelare man bör undvika. Oftast när man ska köpa saker är det bra att fundera på, vad ska jag ha detta till? Vilka behov ska, i detta fall, Mp3-spelaren uppfylla?

Det första du ska tänka på är hur mycket musik du vill ha plats för. Man kan säga att du får plats med ca 1500-2000 låtar av normal kvalitet på en spelare som har 8 GB minne. Eftersom många Mp3-spelare idag kan spela upp video måste du ha i åtanke att en film tar mycket mer plats än en låt.

En annan sak som kan vara viktig att tänka på är att du köper en spelare som är lätt att synkronisera med datorn. Ofta följer det med en skiva eller instruktioner till hur du gör för att ladda in filer om du köper en spelare med ett känt märke. Om du väljer att köpa en spelare som inte är känd är det viktigt att du läser på om hur man gör i förväg.

Idag är Apples iPod en av de vanligaste Mp3 spelarna. Nästan alla modeller kan spela både film och musik som man enkelt kan köpa via Apples egna nätbutik. Man kan enkelt synkronisera de filmer och låtar man köper via programmet iTunes som man kan ladda hem gratis via Apples hemsida.

När du vet hur många låtar eller filmer du vill få plats med är det dags att välja vilken typ av spelare du vill ha. Nedan beskriver jag de två vanligaste användningsområdena som Mp3 spelare har idag och vilka olika funktioner som är viktigast för dem användningsområdena.

4 saker att tänka på

  • Om du ska ha en spelare när du tränar eller rör på dig tänk då på att den ska; tåla att få lite fukt på sig, vara lätt att bära med sig samt enkel att använda.
  • Om du främst ska använda mp3-spelaren när du exempelvis reser bör du skaffa en som 1. har en större skärm så den kan spela upp filmer, 2. har ett stort minne så du får plats med mycket saker och 3. har lång batteritid.
  • I princip alla smartphones har möjligheten att spela upp mp3 och således agera mp3-spelare. Ofta köper man en mp3-spelare för specifika användningsområden, tex träning. Se då till att optimera spelaren dessa möjligheter så att du inte har två snarlika produkter.
  • Apples mp3-spelare kräver att du installerar iTunes och i praktiken nästan att du går över till iTunes för att hantera din musik. Om du inte gillar iTunes bör du verkligen överväga om en Apple-produkt är rätt för dig.

2 produkter du bör överväga
Star4
iPod Touch
  • Stor display
  • Otroligt mycket utrymme
  • Finns i många prisklasser
  • Ibland vill man inte använda telefonen

iPod Touch

iPod Touch är en Mp3 och videospelare som ser ut som en smalare version av Apples mobiltelefon iPhone. Spelaren har en stor display och kan spela upp både musik och video. Det som skiljer den från iPod Nano är att man även kan ladda hem spel och andra verktyg till den via App Store som finns tillgängligt om man ansluter spelaren till Internet via ett trådlöst nätverk. Touch finns i storlekarna 8, 32 och 64 GB.

3 790 kr
Ev. priser är från 2023-12-12 och är exkl frakt.

Star4
Sony Walkman NW-A45
  • Bra alternativ till Apple

Sony Walkman NW-A45

Sonys spelare är mitt emellan iPod Nano och Touch i storlek och användningsområde. Sonys Walkman kostar lite mindre än Appleprodukterna och kopplas ihop med datorn enkelt via en USB-sladd. Sonys Walkman finns i flera olika färger.

1 790 kr
Ev. priser är från 2024-02-29 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer MP3-spelare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer mp3-spelare
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mp3-spelare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Mp3-spelare du kan köpa nu