Enkla tips för att välja rätt surfplattor när du köper på nätet

Surfplatta

Den populära surfplattan finns i dag i alla möjliga former och prisklasser. Det finns en del saker att tänka på innan du gör sitt val, som bland annat skärmstorlek och batteritid, samt surfmöjligheter.

Den allra populäraste surfplattan på marknaden är Apples iPad. Samsung har också en mycket bra surfplatta (Samsung Galaxy Tab), som många gånger har jämförts med iPad. Flera tester har visat att Samsung Galaxy Tab 10.1 är ett bättre alternativ än iPad 2 när det kommer till pris, vikt och kameraegenskaper.

4 saker att tänka på

 • Batteritid: Batteritiden kan variera mycket beroende på vilken surfplatta du tittar på. Acer har en surfplatta med en batteritid på cirka 7 timmar, medan en iPad har en batteritid på nästan 10,5 timmar. Batteritiden för en surfplatta är således bättre än
 • Skärm: De flesta surfplattor har en skärmstorlek på cirka 9 till 10 tum. Vilken skärmstorlek du behöver beror helt på vad du kommer att använda surfplattan till. Ska du spela spel och se på film, kan det vara skönare att ha en större skärm, men om du vet
 • Surfmöjligheter: Innan du köper en surfplatta är det viktigt att du noga undersöker vilka uppkopplingsmöjligheter som finns. Om du vill kunna surfa var du än befinner dig, behöver du en surfplatta som har stöd för 3G. Detta innebär att du kan sätta in ett
 • Hårddisk: Surfplattor brukar ofta säljas med olika stora hårddiskutrymmen (vanligen mellan 16 Gb och 64 Gb). Om du ska använda din surfplatta till att kolla mycket på film, tex när du är ute och reser, så välj en med mycket utrymme. Annars går det bra med de mindre.

4 butiker du bör överväga
Star5
Samsung P7500 Galaxy Tab 16gb 3G
 • Testvinnare
 • Snabb och kraftfull
 • Billigare än iPad

Samsung P7500 Galaxy Tab 16gb 3G

En riktigt bra surfplatta som har vunnit flera test och fått många rekommendationer. Denna 10,1 tums surfplatta har dubbelkärnig processor vilket gör den extra snabb och kraftfull.

4 690 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star5
iPad 9,7 tum 32 GB
 • Vacker design
 • Superlätt

iPad 9,7 tum 32 GB

iPad med 9,7” som passar perfekt till det mesta. Allt från att spela spel till att kolla på film och lyssna på musik.

3 190 kr
Ev. priser är från 2019-09-16 och är exkl frakt.

Star4
Sony Tablet SGPT111SE
 • Billig
 • Rekommenderad av M3

Sony Tablet SGPT111SE

En prisvärd surfplatta från Sony, med 9,3” LED-skärm och 16 GB flashminne. Denna surfplatta har även en kamera med upplösning på fem megapixel och inbyggda stereohögtalare.

3 899 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star3
ASUS Eee Pad Transformer Prime 32GB

ASUS Eee Pad Transformer Prime 32GB

En mycket bra och kraftfull surfplatta med fyrkärnig processor och 8MP kamera.

5 990 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Butiker som säljer surfplattor
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Tre
Tre
3 är en av världens ledande mobiloperatörer. Här hittar du mobil telefoni, mobilt bredband, abonnemang, telefoner med mera. Snabb leverans, fri frakt och öppet köp i 14 dagar gör det dessutom enkelt och lätt att handla!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer surfplattor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Surfplattor du kan köpa nu