Enkla tips för att välja rätt surfplattor när du köper på nätet

Surfplatta

Den populära surfplattan finns i dag i alla möjliga former och prisklasser. Det finns en del saker att tänka på innan du gör sitt val, som bland annat skärmstorlek och batteritid, samt surfmöjligheter.

Den allra populäraste surfplattan på marknaden är Apples iPad. Samsung har också en mycket bra surfplatta (Samsung Galaxy Tab), som många gånger har jämförts med iPad. Flera tester har visat att Samsung Galaxy Tab 10.1 är ett bättre alternativ än iPad 2 när det kommer till pris, vikt och kameraegenskaper.

4 saker att tänka på

  • Batteritid: Batteritiden kan variera mycket beroende på vilken surfplatta du tittar på. Acer har en surfplatta med en batteritid på cirka 7 timmar, medan en iPad har en batteritid på nästan 10,5 timmar. Batteritiden för en surfplatta är således bättre än
  • Skärm: De flesta surfplattor har en skärmstorlek på cirka 9 till 10 tum. Vilken skärmstorlek du behöver beror helt på vad du kommer att använda surfplattan till. Ska du spela spel och se på film, kan det vara skönare att ha en större skärm, men om du vet
  • Surfmöjligheter: Innan du köper en surfplatta är det viktigt att du noga undersöker vilka uppkopplingsmöjligheter som finns. Om du vill kunna surfa var du än befinner dig, behöver du en surfplatta som har stöd för 3G. Detta innebär att du kan sätta in ett
  • Hårddisk: Surfplattor brukar ofta säljas med olika stora hårddiskutrymmen (vanligen mellan 16 Gb och 64 Gb). Om du ska använda din surfplatta till att kolla mycket på film, tex när du är ute och reser, så välj en med mycket utrymme. Annars går det bra med de mindre.

4 butiker du bör överväga
Star5
iPad 9,7 tum 32 GB
  • Vacker design
  • Superlätt

iPad 9,7 tum 32 GB

iPad med 9,7” som passar perfekt till det mesta. Allt från att spela spel till att kolla på film och lyssna på musik.

3 719 kr
Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star5
Samsung Galaxy Tab A 10.1 32GB
  • Snabb och kraftfull
  • 8 användarprofiler

Samsung Galaxy Tab A 10.1 32GB

En riktigt bra surfplatta med 10 tums skärm och 32GB lagringskapacitet. 8 användarprofiler som gör att hela familjen kan ha varsin profil. Högtalare med extra bra ljud.

2 289 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
 Samsung Galaxy Tab S5e 64GB
  • Tunn skärmkant
  • Ordentligt med lagrinsutrymme

Samsung Galaxy Tab S5e 64GB

En tunn surfplatta med noterbart nätt skärmkant. Polerad metallfinish, 64GB lagring som ger utrymme för mycket filmer, bilder och musik. Batteri med riktigt bra batteritid!

4 479 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
 ASUS Chromebook surfplatta

ASUS Chromebook surfplatta

En mycket bra och kraftfull surfplatta som befinner sig i gränslandet mellan en surfplatta och en dator. 9,7 tum skärm och en kraftfull processor.

4 399 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer surfplattor
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Tele2
Tele2
Tele2 är, sin logga till trots, inget svart får i kommunikationsbranschen. Tvärtom har man så mycket som 31 miljoner kunder, som alla insett fördelarna med företagets tjänster. Vare sig det gäller mobiltelefoni, bredband eller kabel-TV: här finns något för alla! Korta leveranstider och 14 dagars ångerrätt utlovas.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer surfplattor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.