Enkla tips för att välja rätt playstation 3 när du köper på nätet

OBS! Den här produkten är inte längre speciellt relevant då nya varianter eller tekniker har gjort den omodern. Köpguiden finns dock kvar (i sitt ursprungliga skick och kommer inte uppdateras) då produkten fortfarande går att köpa hos vissa butiker.

Playstation 3

Playstation 3 är den spelkonsol som har bäst grafik och snabbast prestanda av den sjunde generationens spekonsoler. Playstation 3 är dessutom den enda av de moderna spelkonsolerna som kan spela Blu-ray-filmer.

Med sin åttakärniga processor på 3,2 GHz och sin specialbyggda grafikkrets från Nvidia med 256 MB grafikminne når varken Nintendo Wii eller Xbox 360 upp till den detaljrikedom och realistiska spelfysik som Playstation 3 kan erbjuda i full HD.

Playstation 3 säljs sedan år 2009 i version som kallas Slim. Denna version drar mindre ström, väger mindre och är mindre till storleken än den första versionen. Spelkonsolens prestanda är däremot densamma, eftersom komponenterna är likadana bortsett från lagringsutrymmet som har ökat till 160 och 320 GB. Slim-versionen är också utrustade med nya tysta fläktar som gör att enheten inte låter lika mycket som tidigare samtidigt som den håller sig ännu svalare.

Playstation 3 var länge betydligt dyrare än de två konkurrerande spelkonsolerna Nintendo Wii och Xbox 360. Detta berodde inte enbart på att Playstation 3 hade en snabbare processor och en mer kraftfull grafikkrets, utan den främsta orsaken var att den hade en inbyggd BluRay-spelare.

BluRay-spelaren finns självklart kvar även på de nya modellerna av spelkonsolen och gör att du kan titta på film i full HD - 1080p - utan att behöva köpa en extern BluRay-spelare. Eftersom Playstation 3 även har utgångar för 7.1-surround-ljud så är denna spelkonsol ett perfekt köp om du både vill spela TV-spel och titta på film på samma enhet.

6 saker att tänka på

  • Håll utkik efter kampanjerbjudanden - med dem kan du få spel eller extra handkontroller utan extra kostnad när du köper spelkonsolen
  • Om du bara vill spela några få spel på din spelkonsol kan du spara pengar genom att köpa en Playstation 3 med 160 GB lagringsutrymme istället för 320 GB
  • Kom ihåg att du måste ha en TV som är HD-ready för att du ska kunna utnyttja Playstation 3:s grafikmöjligheter till fullo. Du behöver också köpa till en HDMI-kabel som säljs separat.
  • Om du villa spela tillsammans med någon behöver du ha köpa en extra handkontroll eftersom Playstation 3 normalt sätt bara levereras med en handkontroll
  • Genom att köpa Playstations Move-sensor och Move-kontroll kan du styra karaktärer och flytta objekt i spel med hjälp av rörelser istället för knapptryckningar. Ett bra sätt att aktivera kroppen!
  • Ska du använda din Playstation 3 för att titta på film är det en bra idé att köpa en trådlös fjärrkontroll för att göra filmupplevelsen så smidig som möjligt.

Köp denna om...

  • Du vill uppleva den bästa HD-grafiken som dagens spelkonsoler kan erbjuda
  • Du vill ha en spelkonsol som även kan spela Blu-ray-filmer

Överväg andra produkter om

  • Du inte är intresserad av högupplöst grafik utan vill köpa en så billig spelkonsol som möjligt. prova då istället Nintendo Wii
  • Du inte är i behov av en Blu-ray-spelare eller den absolut bästa spelgrafiken. prova då istället Xbox

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Playstation 3
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer playstation 3
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer playstation 3? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.