Enkla tips för att välja rätt xbox när du köper på nätet

Xbox

Xbox 360 är en kraftfull spelkonsol som erbjuder den bästa kompromissen mellan prestanda och pris. Xbox 360 har ett stort utbud av spel inom de flesta kategorier, inte minst inom action- och FPS-segmentet där man kan hitta exklusiva titlar som Halo och Gears of War.

Med online-nätverket Xbox Live kan du ladda ner uppdateringar, testa demos och köpa spel direkt från spelkonsolen. För att kunna använda Xbox Live för att spela online mot andra krävs dock ett guldmedlemskap som kostar en liten summa pengar varje månad. När man spelar på Xbox 360 får man så kallade “achievements” som ger en poäng när man klarar vissa uppdrag i ett spel. Dessa poäng räknas sedan samman i ett personligt “gamescore” som kan jämföras med vänners och andras “gamescore” för att se hur man har presterat.

Den senaste versionen av Xbox 360 heter Slim och släpptes år 2010. Denna version är mindre till storleken, drar mindre ström, har ett inbyggt trådlöst nätverkskort med stöd för 802.11n och har hårddiskar med större lagringsutrymme.

Alla spel till Xbox 360 visas i formatet 16:9 med stöd för upplösning i full HD, alltså blir spelupplevelsen bäst om man spelar på en TV som klarar att visa HD-video. Om du gillar action- och FPS-spel och vill ha högupplöst grafik till ett rimligt pris är Xbox 360 garanterat ett bra köp för dig.

7 saker att tänka på

 • Håll utkik öppna för kampanjer, så kallade “bundles”, med extra handkontroller eller spel som följer med när du köper spelkonsolen
 • Slim-versionen av Xbox 360 har mycket tystare fläktar än den tidigare versionen
 • Den nya Slim-versionen har en mycket mindre risk att råka ut för det omtalade Red Ring of Death-problemet
 • Om du inte vill koppla upp dig till Xbox Live kan du låta bli det och använda spelkonsolen som vanligt ändå - om än utan att kunna spela online mot andra. Du behöver alltså inte internet för att kunna spela Xbox.
 • Precis som den första Xbox kan Xbox 360 spela DVD-filmer som navigeras med antingen den vanliga handkontrollen eller en fjärrkontroll som säljs separat. Man måste dock inte ha fjärrkontrollen (som det var med första Xbox-varianten).
 • Om du vill spela tillsammans behöver du köpa en extra handkontroll eftersom konsolen vanligtvis bara säljs med en sådan. Passa på att köpa en extra på direkten!
 • Om du vill använda de videochatt-funktioner som finns i Xbox Live är det en god idé att köpa till ett trådlöst headset.

Köp denna om...

 • Du vill ha en spelkonsol som kan leverera bra högupplöst grafik till ett rimligt pris samt ha många spel att välja mellan.

Överväg andra produkter om

 • Du vill kunna spela Blu-ray-filmer på din spelkonsol. prova då istället Playstation 3
 • Om det är mestadels mindre barn som ska spela på den. prova då istället Nintendo Wii

3 tv-spelsbutiker du bör överväga
Star5
Webhallen.com - Xbox
 • Har ofta kampanjer där man får med spel och extra tillbehör utan extra kostnad när man köper konsolen
 • Erbjuder avbetalning med 0 % ränta i upp till 12 månader
 • Har även fysiska butiker

Webhallen.com - Xbox

Webhallen är en stor webbutik som säljer allt ifrån tvättmaskiner till energidryck. Självklart säljer de även TV-spel och Playstation 3. Priset gäller Xbox 360 Slim, 250 Gb.

1 799 kr
Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
CDon.com - Xbox
 • Stort utbud av tillbehör och kontroller
 • Snabb leverans på 1-3 dagar på varor som är i lager

CDon.com - Xbox

CDON är en butik har en lång erfarenhet av att sälja varor via internet. Denna webbutik har sålt film och musik sedan 1990-talet och säljer idag även spelkonsoler och TV-spel. Priset gäller Xbox 360 Slim, 250 Gb.

1 999 kr

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-12 och är exkl frakt.

Star3
Ginza - Xbox
 • Säljer många olika spelkonsoller, tillbehör och spel

Ginza - Xbox

En webbutik som även den har varit med länge i näthandelbranschen. Ginza var en av de första butikerna som sålde musik och film via nätet, och har idag även börjat sälja stationära och mobila spelkonsoler.

3 295 kr
Ev. priser är från 2024-02-01 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Xbox
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer xbox
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer xbox? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Xbox du kan köpa nu