Enkla tips för att välja rätt nintendo wii när du köper på nätet

OBS! Den här produkten är inte längre speciellt relevant då nya varianter eller tekniker har gjort den omodern. Köpguiden finns dock kvar (i sitt ursprungliga skick och kommer inte uppdateras) då produkten fortfarande går att köpa hos vissa butiker.

Nintendo Wii

Nintendo Wii anses av många vara den mest innovativa spelkonsolen som går att köpa idag. Det som gör Wii-konsolens så underhållande är inte en ny kraftfull processor eller ett grafikkort som ger banbrytande spelgrafik i HD-upplösning. Det som är imponerande med Wii är istället hur lätt spelkonsolen är att använda och hur snabbt man kan komma igång med att spela på den. Dessa faktum, samt att spelen är barnvänliga, gör att Nintendo Wii passar extra bra för de lite mindre barnen.

Nintendo Wii är en spelkonsol som utan problem kan användas av hela familjen. Den rörelsekänsliga handkontrollen Wii Remote - som var ensam i sitt slag när den kom år 2006 - gör att du kan styra objekt på skärmen enbart genom att röra och peka med kontrollen. Eftersom man kan använda upp till fyra handkontroller samtidigt är Wii den perfekta spelkonsolen att samlas kring på en fest för att höja stämningen med ett par omgångar Mario Kart eller Wii Sports.

Det finns mängder med tillbehör till Nintendo Wii. Ett sådant tillbehör är Wii Balance Board som tillsammans med spelet Wii Fit låter dig göra mängder av roliga övningar för att bygga muskler, träna balansen och bränna fett.

Något som många ställer sig tveksamma till är Wii-konsolens spelgrafik, som egentligen bara är snäppet bättre än föregångaren GameGube och inte alls på samma nivå som konkurrenterna Playstation 3 och Xbox 360. Vill du ha en spelkonsol med så hög detaljrikedom och upplösning som möjligt är de konsolerna troligen ett bättre val, men för dig som vill ha en rolig och enkel spelupplevelse är Wii det perfekta köpet.

8 saker att tänka på

 • Håll ögonen öppna för kampanjerbjudande som inkluderar extra handkontroller eller spel när du köper spelkonsolen
 • Nintendo Wii Slim - den senaste versionen av spelkonsolen - saknar bakåtkompabilitet med GameCube-spel
 • DVD-läsaren i Nintendo Wii kan inte användas för att spela DVD- eller Blu-ray-filmer
 • Du kan inte spara spel på Nintendo Wii på samma sätt som på Playstation 3 och Xbox 360 eftersom den saknar en hårddisk.
 • Med tjänsten Virtual Console kan du ladda ner och spela klassiska Nintendo-titlar från bland annat SNES (Super Nintendo), Nintendo 64 och GameBoy
 • Om du planerar att spela racingspel på ditt Nintendo Wii är det värt att köpa till ett Wii Racing Wheel för att höja spelupplevelsen
 • Med en Wii Nunchuk-kontroll som kopplas ihop med Wii Remote-kontrollen kan du använda utökade funktioner i vissa spel - den är värd att köpa till!
 • Den trådlösa handkontrollen drivs av AA-batterier. Det kan vara värt att investera i en batteriladdare om du spelar ofta.

Köp denna om...

 • Du vill ha en rolig spelkonsol som är enkel att använda och där du får röra på kroppen.
 • Du vill spela trevliga och lite gulliga familjespel med dina barn.

Överväg andra produkter om

 • Du är ute efter mäktiga actionspel med den absolut bästa spelgrafiken. prova då istället Playstation 3
 • Du främst vill spela action- och First Person Shooter (FPS)-spel. prova då istället Xbox

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Nintendo Wii
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Wii-varianter som säljer nintendo wii
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga wii-varianter

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nintendo wii? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Nintendo wii du kan köpa nu