Enkla tips för att välja rätt nintendo wii när du köper på nätet

Nintendo Wii

Nintendo Wii anses av många vara den mest innovativa spelkonsolen som går att köpa idag. Det som gör Wii-konsolens så underhållande är inte en ny kraftfull processor eller ett grafikkort som ger banbrytande spelgrafik i HD-upplösning. Det som är imponerande med Wii är istället hur lätt spelkonsolen är att använda och hur snabbt man kan komma igång med att spela på den. Dessa faktum, samt att spelen är barnvänliga, gör att Nintendo Wii passar extra bra för de lite mindre barnen.

Nintendo Wii är en spelkonsol som utan problem kan användas av hela familjen. Den rörelsekänsliga handkontrollen Wii Remote - som var ensam i sitt slag när den kom år 2006 - gör att du kan styra objekt på skärmen enbart genom att röra och peka med kontrollen. Eftersom man kan använda upp till fyra handkontroller samtidigt är Wii den perfekta spelkonsolen att samlas kring på en fest för att höja stämningen med ett par omgångar Mario Kart eller Wii Sports.

Det finns mängder med tillbehör till Nintendo Wii. Ett sådant tillbehör är Wii Balance Board som tillsammans med spelet Wii Fit låter dig göra mängder av roliga övningar för att bygga muskler, träna balansen och bränna fett.

Något som många ställer sig tveksamma till är Wii-konsolens spelgrafik, som egentligen bara är snäppet bättre än föregångaren GameGube och inte alls på samma nivå som konkurrenterna Playstation 3 och Xbox 360. Vill du ha en spelkonsol med så hög detaljrikedom och upplösning som möjligt är de konsolerna troligen ett bättre val, men för dig som vill ha en rolig och enkel spelupplevelse är Wii det perfekta köpet.

8 saker att tänka på

 • Håll ögonen öppna för kampanjerbjudande som inkluderar extra handkontroller eller spel när du köper spelkonsolen
 • Nintendo Wii Slim - den senaste versionen av spelkonsolen - saknar bakåtkompabilitet med GameCube-spel
 • DVD-läsaren i Nintendo Wii kan inte användas för att spela DVD- eller Blu-ray-filmer
 • Du kan inte spara spel på Nintendo Wii på samma sätt som på Playstation 3 och Xbox 360 eftersom den saknar en hårddisk.
 • Med tjänsten Virtual Console kan du ladda ner och spela klassiska Nintendo-titlar från bland annat SNES (Super Nintendo), Nintendo 64 och GameBoy
 • Om du planerar att spela racingspel på ditt Nintendo Wii är det värt att köpa till ett Wii Racing Wheel för att höja spelupplevelsen
 • Med en Wii Nunchuk-kontroll som kopplas ihop med Wii Remote-kontrollen kan du använda utökade funktioner i vissa spel - den är värd att köpa till!
 • Den trådlösa handkontrollen drivs av AA-batterier. Det kan vara värt att investera i en batteriladdare om du spelar ofta.

Köp denna om...

 • Du vill ha en rolig spelkonsol som är enkel att använda och där du får röra på kroppen.
 • Du vill spela trevliga och lite gulliga familjespel med dina barn.

Överväg andra produkter om

 • Du är ute efter mäktiga actionspel med den absolut bästa spelgrafiken. prova då istället Playstation 3
 • Du främst vill spela action- och First Person Shooter (FPS)-spel. prova då istället Xbox

3 Wii-varianter du bör överväga
Star5
Svart Wii inkl Mario Kart & Wii Wheel från Webhallen.com
 • Har flera kampanjer där man får med spel och extra tillbehör utan extra kostnad när man köper konsolen
 • Erbjuder avbetalning med 0 % ränta i upp till 12 månader
 • Har även fysiska butiker

Svart Wii inkl Mario Kart & Wii Wheel från Webhallen.com

Webhallen är en stor webbutik som säljer allt ifrån tvättmaskiner till energidryck. Självklart säljer de även TV-spel och Nintendo Wii. Priset gäller Svart Wii, inkl. Mario Kart & Wii Wheel, vilket är kul för den som gillar racing.

1 290 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star4
Vit, Family Edition från CDon.com
 • CDon har ett stort utbud av tillbehör och kontroller
 • Snabb leverans på 1-3 dagar på varor som är i lager

Vit, Family Edition från CDon.com

CDON är en butik har en lång erfarenhet av att sälja varor via internet. Denna webbutik har sålt film och musik sedan 1990-talet och säljer idag även spelkonsoler och TV-spel.

1 299 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star3
Blå Nintendo Wii inkl. Mario och Sonic London
 • Säljer många olika spelkonsoller, tillbehör och spel

Blå Nintendo Wii inkl. Mario och Sonic London

Ginza är en webbutik som även den har varit med länge i näthandelbranschen. Ginza var en av de första butikerna som sålde musik och film via nätet, och har idag även börjat sälja stationära och mobila spelkonsoler, som Nintendo Wii. Denna blåa variant innehåller Mario samt Sonic London.

1 495 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Wii-varianter som säljer nintendo wii
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
MyTrendyPhone
MyTrendyPhone
MyTrendyPhone säljer tillbehör till mobiltelefoner, ipad och mycket mer. Här hittar du allt du behöver för att pimpa och styla din telefon så att den blir ännu mer personlig och funktionell. Här finns ett brett utbud av tillbehör till mobiltelefoner till låga, fina priser.
Spelbutiken
Spelbutiken
Grundarna till Spelbutiken.se vill vara ett alternativ till de klassiska spelbutikerna av den gamla skolan. Man prioriterar givetvis service och trygghet, samt en nära och direkt livechat-kontakt med kunder. Vare sig du söker gadgets eller ett nytt Playstation - hos Spelbutiken finner du det!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga wii-varianter

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nintendo wii? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Nintendo wii du kan köpa nu