Enkla tips för att välja rätt spelbutiker när du köper på nätet

TV-spel

Att köpa TV-spel på nätet är ett bra sätt att spara pengar på. Om du handlar dina TV-spel på nätet istället för i en lokal spelbutik har du även tillgång till ett större utbud av spel att välja mellan. Tack vare att butikerna på nätet har större lager och kan sälja fler spel än de mindre fysiska spelbutikerna kan de erbjuda hundratals fler titlar till betydligt billigare priser.

Att du slipper leta igenom en massa butikshyllor för att hitta det spel man vill köpa gör inte saken sämre. En annan fördel med att köpa dina TV-spel på nätet är att du ofta kan läsa recensioner från andra kunder på nätbutikens hemsida om hur köpvärt spelet är och om det lever upp till förväntningarna som du har på det. Sådan användbar information får man sällan från butiksförsäljare.

Om man vill spara pengar kan det vara lockande att köpa begagnade TV-spel från en lokal spelbutik eller en annons- eller auktionshemsida. Att köpa begagnade TV-spel från privatpersoner på nätet ska man vara lite försiktigare med eftersom man aldrig vet i vilket skick man får spelet i.

Det finns dessutom en risk att säljaren har lagt in ett piratkopierat spel på spelskivan. Köper man begagnade TV-spel från en spelbutik kan man vara lite mer säker. Men vill man få en hel skiva, ett fräscht fodral och alla medföljande manualer är det ändå bäst att köpa ett nytt spel.

6 saker att tänka på

 • Om du köper tv-spel som present så var 100% säker på att du köper spel till rätt konsoltyp. Det är skillnad på tex Xbox och Xbox 360!
 • Vissa spel är onlinespel som kräver en internetuppkoppling. Kom ihåg att ha din spelkonsoll uppkopplad till internet och registrerad på konsollens nätverkstjänst om du ska köpa ett onlinespel.
 • Vill du testa ett TV-spel innan du köper det kan du göra det gratis med vissa spel på spelkonsollernas nätverkstjänster, till exempel på Xbox Live
 • Vissa spel säljs i förenklade demoversioner innan de släpps på riktigt, kolla så att det inte är en sådan version du köper om du är ute efter det riktiga spelet.
 • Fundera över spelets åldersgräns och hur bra spelets handling lämpar sig om du ska köpa det till ett barn eller en tonåring.
 • Topplistorna är ofta (men inte alltid) ett kvalitetstecken. Populära spel är ofta bra spel medan mer okända spel är lite mer av en chansning.

3 butiker du bör överväga
Star5
Webhallen.com - tv-spel
 • Stort utbud av både TV- och datorspel
 • Säljer även datorspel för nedladdning
 • Har även fysiska butiker

Webhallen.com - tv-spel

En stor webbutik med hundratals olika spel för både konsoll och PC. Förutom spel säljer Webhallen även hemelektronik, datorkomponenter och vitvaror. Om du vill du få billigare frakt kan du hämta ut varorna du beställer från Webhallen från någon av deras fysiska butiker.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
CDon.com - tv-spel
 • Stort utbud av billigare TV- och datorspel
 • Snabb leverans på 1-3 dagar på varor som är i lager

CDon.com - tv-spel

En webbutik som har varit med sedan slutet av 1990-talet med lång erfarenhet av att sälja film, musik och TV-spel på nätet. Nu säljer CDON även mobiltelefoner, hemelektronik och leksaker.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2023-12-31 och är exkl frakt.

Star4
Ginza.se - tv-spel
 • Stort utbud av spel för mobila spelkonsoller

Ginza.se - tv-spel

Ginza är en webbutik som har specialiserat sig på att sälja film, böcker och TV-spel via nätet. Förutom en butik på nätet har Ginza även en liten fysisk butik i Fåglum i Västergötland.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer TV-spel
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer spelbutiker
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Ginza
Ginza
Ginza säljer film, musik och spel på nätet till överkomliga priser. Här hittar du ett brett sortiment av det mesta som hör musik, film och spel till och även ljudböcker. Letar du efter en bra film, lite ny musik eller kanske en bra present att ge bort har du kommit helt rätt, Ginzas breda sortiment gör att du kan hitta något som passar alla.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer spelbutiker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.