Enkla tips för att välja rätt begagnade tv-spel när du köper på nätet

Begagnade TV-spel

Att köpa begagnade TV-spel är ett bra sätt att förlänga livet på din spelkonsol på samtidigt som du sparar pengar jämfört med att köpa ett helt nytt spel. Idag finns en stor marknad för begagnade TV-spel till alla möjliga konsoler från både det här och tidigare årtionden.

Det gör att du kan hitta nya spel att spela på både dina äldre och nya spelkonsoler, utan att behöva betala det höga nypriset. Självklart är det dock så att begagnade TV-spel blir billigare med tiden, och att du inte sparar fullt så mycket på att köpa ett spel som bara är några veckor gammal begagnat.

När du ska köpa begagnade TV-spel kan du välja att köpa dem från antingen en spelbutik eller en privatperson. Det är lätt att tro att det är enklast och billigast att köpa spel från en privatperson, men man ska vara medveten om att det är mer riskabelt eftersom privatpersonen inte är lika lätt att ställa till svars som en spelbutik om något går snett.

Har du otur kan du få hem en repad spelskiva eller till och med ett piratkopierat spel när du handlar spel från en privatperson. Det tryggaste sättet att köpa begagnade TV-spel är att göra det från en spelbutik. Men eftersom du även där kan råka få en skadad produkt så bör du kontrollera att spelet fungerar som det ska direkt efter att du har köpt det, och be om att få lämna tillbaka det om det visar sig att spelet är trasigt.

6 saker att tänka på

 • Om du råkar köpa ett skadat spel bör du kräva att få returnera spelet till spelbutiken och få pengarna tillbaka så snabbt som möjligt
 • Kolla upp spelbutikens rykte när det gäller begagnade TV-spel och om butiken tidigare har sålt trasiga spel till någon innan du handlar från dem.
 • Att köpa ett begagnat TV-spel från en svensk nätbutik är att rekommendera eftersom att det är enklare att komma i kontakt med butiken om du skulle vilja lämna tillbaka spelet efter köpet.
 • Kom ihåg att köpa det begagnade TV-spelet för rätt spelkonsol eftersom alla spel till nyare versioner av en viss spelkonsol inte är bakåtkompatibla till de äldre versionerna.
 • Ska du köpa ett begagnat TV-spel till någon i present bör du tänka på hur väl spelets handling, grafik och åldersgräns lämpar sig för den personen innan du köper det.
 • Dubbelkolla så att versionen du köper inte är en demo (inte så vanligt) eller en Add-on (något mer vanligt). Add-ons kräver oftast att du har orginalspelet först.

3 spelbutiker du bör överväga
Star5
Spelbutiken.se - begagnade tv-spel
 • 1 års garanti på alla begagnade TV-spel
 • Fri frakt oavsett köpets värde
 • Erbjuder en prisgaranti som ger dig 5 % rabatt om du hittar en vara billigare på en annan butik

Spelbutiken.se - begagnade tv-spel

Spelbutiken är som namnet antyder en nätbutik som är specialiserad på ett sälja spel. Denna butik säljer både nya och begagnade spel för olika konsoler. De begagnade spelen säljs med märkningen “RE-PLAY”.

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star4
CDon - begagnade tv-spel
 • Jättestort utbud

CDon - begagnade tv-spel

CDon har förutom ett otroligt utbud av nya TV-spel även begagnade TV-spel. Här kan du hitta väldigt många begagnade TV-spel till bra priser.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star3
GameStop.se - begagnade TV-spel
 • Stort utbud

GameStop.se - begagnade TV-spel

GamesStop.se har inte bara ett mycket stort utbud av nya tv-spel utan även en bra mix av begagnade TV-spel för alla konsoler.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Spelbutiker som säljer begagnade tv-spel

Övriga spelbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer begagnade tv-spel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.