Enkla tips för att välja rätt motordrivna trädgårdsredskap när du köper på nätet

Motordrivna trädgårdsredskap

Oavsett om du har en stor trädgård och tycker om att sköta om den på bästa sätt eller bara har en liten gräsplätt utanför huset kan du ha användning för smarta trädgårdsredskap. Många trädgårdsredskap finns både i manuellt framdrivna och motordrivna varianter. Det kan vara en klar fördel att använda motordrivna trädgårdsredskap. Arbetet i trädgården sliter då mindre på kroppen och går dessutom betydligt snabbare.

Olika typer av motordrivna trädgårdsredskap

Det är inte alla husägare som behöver hela arsenalen av motordrivna trädgårdsredskap. En snöslunga, till exempel, behöver du förmodligen bara använda om du har en mycket stor tomt och dessutom bor i de delar av landet där det faller en hel del snö. En jordfräs har du förmodligen ganska sparsam användning för, särskilt om du redan har gjort ett ordentligt markarbete under gräsmattan och i andra delar av trädgården. En lövblås kan dock vara mycket användbar, även i lite mindre trädgårdar. Med en lövblås, med eller utan lövsug, kan du få bort höstens blöta löv på nolltid. Du kan sedan använda löven för att täcka över och bädda in känsliga växter.

En gräsklippare är givetvis ett måste i varje trädgård. För den mindre tomten kanske en manuellt framdriven gräsklippare fungerar tillfredsställande, men för den större tomten är en bensindriven eller motordriven gräsklippare att föredra.

5 saker att tänka på

 • Se till att du är bekväm med att använda maskiner i trädgården. Exempelvis snöslungor och jordfräsar har normalt sett starka motorer som bullrar mycket.
 • Anpassa ditt köp efter dina behov. Det är till exempel onödigt att köpa alltför kraftfulla trädgårdsredskap.
 • När du köper motordrivna trädgårdsredskap på nätet – se till att noga undersöka fraktkostnaderna och eventuella kostnader för returer.
 • Välj ett välkänt varumärke. Det finns många klassiska varumärken inom motordrivna trädgårdsredskap och alla håller högsta kvalitet.
 • Om du köper på avbetalning, undersök villkoren noga så att du inte betalar för mycket i onödan.

3 butiker du bör överväga
Star5
Bygghemma
 • Alla tänkbara maskiner
 • Bra tips
 • Tydliga produktbeskrivningar

Bygghemma

Bygghemma erbjuder ett komplett sortiment av motordrivna trädgårdsredskap, dessutom till rätt priser. En prisbelönt e-handlare som har snabba leveranser och en utmärkt kundtjänst.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Prisjakt
 • Utmärkt för jämförelser
 • Alla stora varumärken

Prisjakt

Hos Prisjakt hittar du alla tänkbara motordrivna trädgårdsredskap från såväl e-butiker som fysiska butiker. Enkelt att sortera bland produkter, priser och betyg.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Pixmania
 • Stort utbud
 • Bra tips för trädgårdsskötsel

Pixmania

Utmärkt utbud av motordrivna trädgårdsredskap. Bra kategorisering och tydliga topplistor där du ser nyheter och bästsäljare. Konkurrenskraftiga priser och två veckors öppet köp.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer motordrivna trädgårdsredskap
Hemmashoppen
Hemmashoppen
Hemmashoppen är butiken som växt så det knakat enda sedan starten 2013. Anledningen är de nöjda kunderna! Med säte i Ödsmål, där Hemmashoppens butik återfinns har verksamheten vuxit och nu finner du via deras webbshop vitvaror, köksprodukter, hemelektronik med mera till välpressade priser.
Kellfri
Kellfri
Kellfri säljer produkter för dig som driver eller jobbar med jordbruk, trädgårdsarbete eller skogsarbete. Kellfri erbjuder ett brett sortiment med allt från stora maskiner till belysning och verktyg.
Proffsmagasinet
Proffsmagasinet
Proffsmagasinet är butiken med byggvaror, elverktyg, arbetskläder med mera för proffsen. Här hittar du bara det bästa relaterat till bygg, el, VVS, trädgårdsarbete med mera. Stort sortiment, de mest kända varumärkena, fysisk butik i Stockholm - proffsmagasinet har allt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer motordrivna trädgårdsredskap? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.