Enkla tips för att välja rätt motordrivna trädgårdsredskap när du köper på nätet

Motordrivna trädgårdsredskap

Oavsett om du har en stor trädgård och tycker om att sköta om den på bästa sätt eller bara har en liten gräsplätt utanför huset kan du ha användning för smarta trädgårdsredskap. Många trädgårdsredskap finns både i manuellt framdrivna och motordrivna varianter. Det kan vara en klar fördel att använda motordrivna trädgårdsredskap. Arbetet i trädgården sliter då mindre på kroppen och går dessutom betydligt snabbare.

Olika typer av motordrivna trädgårdsredskap

Det är inte alla husägare som behöver hela arsenalen av motordrivna trädgårdsredskap. En snöslunga, till exempel, behöver du förmodligen bara använda om du har en mycket stor tomt och dessutom bor i de delar av landet där det faller en hel del snö. En jordfräs har du förmodligen ganska sparsam användning för, särskilt om du redan har gjort ett ordentligt markarbete under gräsmattan och i andra delar av trädgården. En lövblås kan dock vara mycket användbar, även i lite mindre trädgårdar. Med en lövblås, med eller utan lövsug, kan du få bort höstens blöta löv på nolltid. Du kan sedan använda löven för att täcka över och bädda in känsliga växter.

En gräsklippare är givetvis ett måste i varje trädgård. För den mindre tomten kanske en manuellt framdriven gräsklippare fungerar tillfredsställande, men för den större tomten är en bensindriven eller motordriven gräsklippare att föredra.

5 saker att tänka på

 • Se till att du är bekväm med att använda maskiner i trädgården. Exempelvis snöslungor och jordfräsar har normalt sett starka motorer som bullrar mycket.
 • Anpassa ditt köp efter dina behov. Det är till exempel onödigt att köpa alltför kraftfulla trädgårdsredskap.
 • När du köper motordrivna trädgårdsredskap på nätet – se till att noga undersöka fraktkostnaderna och eventuella kostnader för returer.
 • Välj ett välkänt varumärke. Det finns många klassiska varumärken inom motordrivna trädgårdsredskap och alla håller högsta kvalitet.
 • Om du köper på avbetalning, undersök villkoren noga så att du inte betalar för mycket i onödan.

3 butiker du bör överväga
Star5
Byggmax
 • Alla tänkbara maskiner
 • Snabbt och enkelt

Byggmax

Byggmax erbjuder ett komplett sortiment av motordrivna trädgårdsredskap, dessutom till bra priser. En välkänd e-handlare som har snabba leveranser och prisgaranti.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
GardenStore - trädgårdsmaskiner
 • Stort utbud
 • Enkelt och tydligt

GardenStore - trädgårdsmaskiner

Utmärkt utbud av motordrivna trädgårdsredskap. Tydlig kategorisering och en inspirerande sajt som gör det lätt att välja rätt produkt.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Buildor - trädgårdsmaskiner
 • Fri frakt
 • Billigt

Buildor - trädgårdsmaskiner

Buildor är ett byggvaruhus med många olika varianter av billiga trädgårdsmaskiner. Du får prisgaranti och fri frakt på alla varor!

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Butiker som säljer motordrivna trädgårdsredskap
Kellfri
Kellfri
Kellfri säljer produkter för dig som driver eller jobbar med jordbruk, trädgårdsarbete eller skogsarbete. Kellfri erbjuder ett brett sortiment med allt från stora maskiner till belysning och verktyg.
Söderströms
Söderströms
Söderströms skog och trädgård i Skövde erbjuder via sin onlinebutik ett brett sortiment av produkter relaterade till skogsvård och trädgård. Hos Söderströms hittar kunderna allt från de större fyrhjulingarna till de små trädgårdsredskapen. Allt under samma digitala tak!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer motordrivna trädgårdsredskap? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.