Enkla tips för att välja rätt lövblåsar när du köper på nätet

Lövblås lövsug

Även om namnet kanske skvallrar om annat, är en lövblås faktiskt ett riktigt multifunktionsverktyg. En lövblås behöver inte enbart användas i trädgården. De flesta modeller av lövblåsar/lövsugar kan även användas som dammsugare, exempelvis i garaget. Det kan vara lite lurigt att välja rätt lövblås/lövsug, inte minst på grund av att det kan vara svårt att se vilka användningsområden respektive modell har. Ta då gärna hjälp av vår köpguide! Vi ger också rekommendationer för några riktigt bra modeller.

Så här fungerar en lövblås

En lövblås är, som namnet antyder, tänkt att blåsa bort löv från gräsmattor och andra öppna ytor. Att hålla trädgården ren från löv har inte bara en estetisk funktion – gräset kan kvävas om det är täckt av löv.

De flesta lövblåsar har även en sugfunktion. Ofta måste man byta insats för att göra om lövblåsen till en lövsug, men det orsakar sällan några problem. Som lövsug kan maskinen användas för att suga upp löv och automatiskt mala ner löven i mindre bitar alternativt som dammsugare. Det är många som använder sina lövblåsar som städmaskiner för större städinsatser, exempelvis i garaget eller ladugården.

7 saker att tänka på

 • Om du vill förenkla komposteringen av löven, välj en modell med inbyggd lövkvarn.
 • Snåla inte med effekten – för att ta hand om blöta löv krävs en ganska hög effekt.
 • Du bör ha en lite större tomt för att det ska vara lönt att investera i en lövblås. I andra fall räcker en kratta eller räfsa mycket långt.
 • Se till att välja en lätt lövblås för komfortens skull. En ”lätt” lövblås väger under tre kilo.
 • Välj en eldriven lövblås om du vill minska bullret. En bensindriven lövblås kan bullra väldigt mycket. Det har delvis att göra med att en bensindriven lövblås har en högre maximal effekt.
 • Om du köper lövblås på nätet, se till att du får bra garantier och bra villkor för eventuella returer. Ta även med eventuell frakt i priset för att kunna göra korrekta jämförelser.
 • Har du inte bara löv på gräsmattan, utan även kottar och liknande – välj då en lövsug med föravskiljare. Föravskiljaren skyddar kvarnen från hårdare föremål för en längre livslängd och enklare hantering.

3 produkter du bör överväga
Star4
AL-KO lövblås
 • Lövblås och lövsug
 • Stor sugstyrka

AL-KO lövblås

Eldriven lövblås som kan växla mellan lövsug och lövblås. Levereras komplett med uppsamlingssäck och axelrem. Eldrift vilket gör användningen fri från avgaser.

1 061 kr

Rabattkod: = Erbjudanden i kampanjen gäller t.o.m. 29/4.

Rabattkod: = Nedsatta priser gäller t.o.m. 22/4.

Rabattkod: = Nedsatta priser gäller t.o.m. 22/4.

Rabattkod: = Erbjudanden och nedsatta priser gäller till och med den 9/5.

Rabattkod: = Erbjudanden och nedsatta priser gäller till och med den 2/5.

Ev. priser är från 2023-07-20 och är exkl frakt.

Star4
McCulloch lövblås
 • Blåser och suger löv
 • Batteridriven och kraftfull

McCulloch lövblås

Batteridriven lövblås från McCulloch med justerbar hastighet, farthållare och hastighetsmätare. Batteriindikator låter dig hålla koll på batteriet. Uppladdningstid 60 minuter.

2 295 kr
Ev. priser är från 2023-04-06 och är exkl frakt.

Star3
Cocraft lövblås
 • Stor uppsamlingssäck

Cocraft lövblås

Lätt elektrisk lövblås med sug- och blåsfunktion. Uppsamlingssäck på 45 liter med dragkedja. En kompetent lövblås till ett bra pris. Bärrem och stödhjul underlättar arbetet.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer lövblåsar
Kellfri
Kellfri
Kellfri säljer produkter för dig som driver eller jobbar med jordbruk, trädgårdsarbete eller skogsarbete. Kellfri erbjuder ett brett sortiment med allt från stora maskiner till belysning och verktyg.
Söderströms
Söderströms
Söderströms skog och trädgård i Skövde erbjuder via sin onlinebutik ett brett sortiment av produkter relaterade till skogsvård och trädgård. Hos Söderströms hittar kunderna allt från de större fyrhjulingarna till de små trädgårdsredskapen. Allt under samma digitala tak!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer lövblåsar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.