Enkla tips för att välja rätt trimmers när du köper på nätet

Trimmer för trädgården

En trimmer för trädgården är en smart trädgårdsmaskin som verkligen kan göra skillnad. Med gräsklipparen är det svårt att komma åt överallt, särskilt intill altanen, vid staketet samt vid eventuella stenpartier. Skärhuvudet på en trimmer kommer dock åt var du än har oönskat gräs och ogräs. Med vissa trimmers kan du även skära bort mossa och annan växtlighet i stengångar. Om du är osäker på vilken trimmer du bör välja, så läs vidare.

Eltrimmer eller bensindriven trimmer?

Det finns ett antal olika modeller av trimmers på marknaden. Precis som när det gäller andra trädgårdsmaskiner går utvecklingen mer och mer mot att de bensindrivna modellerna trängs ut av de eldrivna. Idag är de flesta trimmers eldrivna. Antingen drivs de med batterikraft eller med direktel från ett eluttag.

En bensindriven trimmer har en högre effekt än en eldriven trimmer. För en normal trädgård fungerar en eldriven trimmer alldeles utmärkt. För lite tuffare arbete i olika typer av terräng kan en bensindriven modell rekommenderas.

Tråd eller skärblad?

En trimmer kan ha antingen tråd eller skärblad. Det finns fördelar och nackdelar med båda varianterna. En trimmer med tråd fungerar utmärkt för att trimma gräs i trädgården, men bör inte användas för högre gräs, sly och liknande. För tuffare arbeten är det skärblad, eller till och med en skärklinga som gäller.

5 saker att tänka på

 • Om du vill köpa en trimmer på nätet, var noga med att du får heltäckande garantier och att du enkelt kan skicka tillbaka trimmern om det skulle vara något fel på den.
 • Var noga med säkerheten – en trimmer för trädgården ska alltid ha kupa och helst också trådfångare. Dessutom bör den ha en säkerhetsknapp så den inte går igång automatiskt.
 • Vill du ha större effekt, välj en bensindriven trimmer. Är det inte så noga med effekten, välj en eldriven trimmer.
 • Se till att det är enkelt att byta tråd/skärblad. Skärblad måste du alltid byta manuellt. Vissa modeller som använder skärtråd har automatisk frammatning. Automatisk frammatning är en mycket tidsbesparande funktion.
 • Välj en trimmer med en arbetsbredd som passar ytorna i din trädgård. För trimning av detaljer kring fasta föremål är det klokt att använda en lättarbetad trimmer med en mindre arbetsbredd.

3 produkter du bör överväga
Star4
Black & Decker ST1823-QW
 • Stor arbetsbredd
 • Tystgående

Black & Decker ST1823-QW

Eldriven trimmer med en hög kapacitet. Arbetsbredden är 25 cm. Bullrar mycket lite och är komfortabel och enkel att använda med många justeringsmöjligheter.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Bosch grästrimmer
 • Mycket lätt
 • Sladdlös

Bosch grästrimmer

Sladdlös trimmer med lång batteritid. Bekväma handtag och skyddsbygel. Väger endast 2,4 kilo. Kantklippning och trimmning blir en fröjd med denna maskin.

1 090 kr
Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star3
Gardena SmallCut trimmer
 • Enkel att använda
 • Kraftfull motor för priset

Gardena SmallCut trimmer

Lätt grästrimmer för enklare arbeten i trädgården. Drivs med el och har automatisk trådmatning.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer trimmers
Kellfri
Kellfri
Kellfri säljer produkter för dig som driver eller jobbar med jordbruk, trädgårdsarbete eller skogsarbete. Kellfri erbjuder ett brett sortiment med allt från stora maskiner till belysning och verktyg.
Söderströms
Söderströms
Söderströms skog och trädgård i Skövde erbjuder via sin onlinebutik ett brett sortiment av produkter relaterade till skogsvård och trädgård. Hos Söderströms hittar kunderna allt från de större fyrhjulingarna till de små trädgårdsredskapen. Allt under samma digitala tak!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer trimmers? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.