Enkla tips för att välja rätt blackberry-telefoner när du köper på nätet

Blackberry

Varumärket Blackberry blev känt för oss svenskar när nyheten kom att den nuvarande presidenten i USA, Barack Obama, inte kunde leva utan sin Blackberry. Tydligen övervakade han sin kampanj inför presidentvalet 2008 främst genom sin Blackberry. Han använde den också för att twittra om kampanjen och lägga upp inlägg och bilder på Facebook.

Blackberry är först och främst en utmärkt smartphone för arbete. De flesta modeller av Blackberry har utdragbara tangentbord för att förenkla när du skriver mail, sms eller chattar. Med pushfunktioner och smarta och säkra sätt att koppla upp dig till ditt företags datasystem eller intranät kan du bokstavligt talat ha kontoret på fickan. En stor fördel med Blackberry är att alla modeller har inbyggda system för kryptering och datakomprimering. Det innebär säkrare kommunikation samtidigt som din telefon inte slösar med datatrafiken. På det hela taget är en Blackberry-telefon en mycket smart smartphone.

Ett alternativ till Blackberry kan också vara...

5 saker att tänka på

  • Välj den modell av Blackberry som passar dig bäst. Det finns många olika modeller och alla har sina specifika specialfunktioner.
  • Undersök vilken kvalitet kameran har. Med Blackberry kan du inte välja en modell på måfå och utgå ifrån att kameran håller högsta klass. Blackberry är i första hand en smartphone för arbete. Alla modeller har inte högsta kvalitet på kameradelen.
  • Välj rätt abonnemang till din Blackberry. Vissa teleoperatörer har specialanpassade abonnemang för just Blackberry. Med rätt abonnemang kan du få ut största möjliga nytta.
  • Om du köper Blackberry på nätet, se till att du har möjlighet att kontakta kunnig personal som kan hjälpa dig om du har några frågor.
  • Om du vill köpa Blackberry som företagstelefon, se först till att du kan använda din telefon i företagets befintliga datamiljö.

Köp denna om...

  • Värdesätter säkerhet högt. En Blackberry har en säkerhet som är vida högre än andra typer av smartphones. Om du behöver hantera känsliga data, till exempel mail och filer, i din smartphone, är Blackberry ett bra val.
  • Vill ha en arbetshäst i fickformat.

Överväg andra produkter om

  • Vill ha en smartphone med en mycket bra kamera. Alla modeller av Blackberry har inbyggd kamera, men om vi talar megapixlar så ligger Blackberry efter både iPhone och Android-telefoner. prova då istället iPhone
  • Vill ha tillgång till mängder av appar och spel. Det finns en del appar till Blackberry, men inte på långa vägar lika många som för iPhone och Android. prova då istället iPhone