Enkla tips för att välja rätt android-telefoner när du köper på nätet

Android-telefon

Apple var först ut med sin iPhone, men Android-telefonerna kom inte långt efter. Det är sökföretaget Google som har skapat marknaden för Android-telefoner, i och med att det var just Google som började utveckla operativsystemet Android. Idag är Android-telefoner minst lika vanliga som iPhone. En stor skillnad mellan de olika varianterna av så kallade smartphones är att Android-telefoner normalt sett är lite billigare än iPhone. Det beror bland annat på att vem som helst får utveckla och tillverka en Android-telefon, medan iPhone bara tillverkas av Apple.

Det är många som gör jämförelser mellan Android och iPhone samt PC och Mac. Den jämförelsen är ganska rättvisande faktiskt, och det inte bara för att det är Apple som tillverkar både iPhone och Mac-datorer. En Android-telefon bygger på ett öppet operativsystem, vilket gör en Android-telefon betydligt mer flexibel. Med en iPhone måste du till exempel använda Apples egna mjukvaror för att installera och registrera telefonen.

Med en Android-telefon av nyare snitt håller du i princip en dator i handen. Du kan till exempel spela spel, använda enklare affärsprogram, titta på TV och lyssna på musik. Med småprogram som du laddar ner, så kallade appar, kan du anpassa din Android-telefon precis som du vill.

5 saker att tänka på

 • Du har en uppsjö av Android-telefoner att välja mellan. Du bör bestämma dig för några nyckelegenskaper att fokusera på när du sonderar utbudet. Kika till exempel på kamerans kvalitet, skärmens storlek och hur stort det inbyggda minnet är.
 • De flesta Android-telefoner kan uppdateras med nya versioner av Android. Om du vill ha en framtidssäkrad mobiltelefon, se till att den modell du väljer inte är låst till en viss version.
 • Vill du köpa en Android-telefon med abonnemang, jämför olika abonnemang och välj det som är bäst anpassat till ditt användande.
 • En Android-telefon är tänkt att vara ständigt uppkopplad till Internet. Om du har tänkt att använda dig av Internettjänster i mobilen, var noga med att välja ett abonnemang som inkluderar dataöverföring.
 • När du beställer en Android-telefon på nätet, undersök eventuell fraktkostnad. Om du måste betala frakt kanske det är både enklare och billigare att köpa telefonen i en butik på stan.

Köp denna om...

 • Du vill ha mer valfrihet i ditt val av smartphone. För iPhone har du bara ett par modeller att välja mellan. Android-telefoner finns i mängder av modeller.
 • Du inte vill vara låst till en specifik tillverkare.
 • Du vill komma billigare undan än om du väljer någon av de andra tillverkarna av smartphones.

Överväg andra produkter om

 • Du enkelt vill uppdatera din smartphone med de senaste apparna. Det är nämligen normalt sett enklare att ladda ner appar till exempelvis en iPhone.
 • Du enkelt vill kunna uppdatera din smartphone med den senaste versionen av operativsystemet. Det är betydligt enklare att uppdatera operativsystemet på en iPhone.

3 populära produkter du bör överväga
Star5
CDON.com
 • Bra erbjudanden på abonnemang/kontantkort
 • Fraktfritt
 • Största utbudet av Android-telefoner

CDON.com

CDON säljer allt i underhållnings- och elektronikväg, även mobiltelefoner. Här hittar du ett gigantiskt utbud av Android-telefoner till bra priser.

3 000 kr

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star4
Telenor
 • Flexibla abonnemang
 • Fraktfritt och öppet köp
 • Stort urval

Telenor

Mobiloperatören Telenor har ett stort utbud av Android-telefoner i alla prisklasser, både med och utan abonnemang. Ett givet val om du vill skräddarsy ett abonnemang för din Android-telefon.

3 000 kr
Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Tre.se
 • Både abonnemang och kontantkort
 • Utmärkt support

Tre.se

Tre har ett lite mindre utbud av Android-telefoner än vad flera andra mobiloperatörer har. Man har också ett visst fokus på de mer exklusiva varianterna.

3 000 kr
Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Android-telefon
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Populära produkter som säljer android-telefoner
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Telenor
Telenor
På Telenor brinner man för kommunikation av alla de slag, och vill underlätta för sina kunder att interagera med varandra. Därför erbjuder man sina tjänster till en så bred publik som möjligt - både privatpersoner och företag ska hitta vad de söker. Fri frakt, fri anslutning och 14 dagars öppet köp gäller för alla!
TheMobileStore.se
TheMobileStore.se
Hos The Mobile Store återfinns ett stort utbud av alla möjliga tillbehör till mobilen. Allt från de mest nödvändiga reservdelarna så som en ny laddkabel till mer exklusiva mobilfodral. The Mobile Store har alltid fri frakt och generösa returregler.

Övriga populära produkter

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer android-telefoner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.