Enkla tips för att välja rätt iphones när du köper på nätet

iPhone

Det sägs att det säljs fler iPhone än det föds barn varje dag. Apples iPhone har blivit en succé och verkligen tagit Apple till nya höjder. Idag är det inte ovanligt att det finns både en och två iPhone i vart och vartannat hushåll.

En iPhone är ett typexempel på en smartphone, det vill säga en telefon som kan användas till mycket mer än bara telefonsamtal och sms. Egentligen är det mer rätt att betrakta en iPhone som en minidator med möjlighet till kommunikation via samtal och sms. Processorn som sitter i en iPhone är mycket snabb – datorkraften i en iPhone kan faktiskt jämföras med den som fanns i bärbara datorer för bara några år sedan. Med en iPhone kan du hantera hela ditt digitala liv. Du kan ta emot och skicka e-post, ta högupplösta foton, lyssna på musik, surfa på Internet, uppdatera din Facebooksida och mycket mer.

Ett alternativ till iPhone kan också vara...

6 saker att tänka på

 • Du kan köpa en iPhone med eller utan abonnemang. För att använda din iPhone behöver du dock alltid ha ett abonnemang hos en teleoperatör.
 • När du väljer abonnemang, gör då en avvägning mellan pris och funktion. Du bör dock alltid välja ett abonnemang som ger dig stora eller obegränsade möjligheter att vara ständigt uppkopplad till Internet.
 • Det finns flera versioner av iPhone. Den senaste är iPhone 5. Du kan även välja mellan modellerna iPhone 4 och iPhone 4S. Ju nyare modell, desto högre pris. Kom ihåg att även om du väljer en äldre modell så kan du alltid uppdatera operativsystemet till den senaste versionen för ökad funktionalitet.
 • Se till att du har möjlighet att uppdatera din iPhone, antingen via en dator eller trådlöst. Tillverkaren Apple släpper med jämna mellanrum uppdateringar till operativsystemet där bland annat olika så kallade buggfixar finns med.
 • En iPhone är tänkt att användas med tillverkaren Apples egna mjukvaror. Vill du ha mer frihet i användandet av din smartphone är en Android-telefon ett bättre alternativ.
 • När du köper din iPhone på nätet, undersök noga om du kan få ner eller helt undvika inträdesavgifter och fraktkostnader.

Köp denna om...

 • Du vill ha en smartphone som är enkel att hantera. Ett stort försäljningsargument för produkter från Apple har alltid varit att de är komplicerade på insidan, men samtidigt mycket enkla att använda.
 • Du vill ha en smartphone med snygg design. På marknaden för smartphones finns många snyggt designade modeller, men Apples iPhone är kanske en av de mest stilrena modellerna.
 • Du vill ha omedelbar tillgång till flera hundra tusen appar. I Apples App Store finns alla tänkbara appar, både för nytta och nöje.

Överväg andra produkter om

 • Du inte vill vara låst till Apple. För att använda en iPhone behöver du ha ett användarkonto hos iTunes – Apples programvara för nedladdning och överföring av mediafiler. Du behöver till exempel använda iTunes för att registrera din iPhone. prova då istället Android-telefon
 • Du vill ha möjligheter att anpassa din smartphone precis som du vill. Att iPhone bygger på ett låst system gör att det finns begränsningar i hur du kan anpassa mjukvaran i din telefon. prova då istället Android-telefon

3 varianter du bör överväga
Star5
Dustin Home - iPhone
 • Snabba leveranser
 • Bra priser

Dustin Home - iPhone

Dustin Home har ofta iPhone till ett pris som är det lägsta, eller bland de lägsta, på marknaden. Här hittar du alla olika modeller av iPhone med snabb leverans.

Ev. priser är från 2023-11-09 och är exkl frakt.

Star5
Tre.se
 • Många olika varianter av iPhone
 • Guide till appar
 • Köp iPhone med abonnemang

Tre.se

Tre är uppstickaren som numera har blivit ett folkkärt varumärke. Tre erbjuder alltid de senaste varianterna av smartphones, ofta med fördelaktiga abonnemang, så även iPhone.

3 000 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Tele2.se
 • Billiga abonnemang
 • Bra köp- och leveransvillkor

Tele2.se

Ett stort utbud av iPhone-modeller, med några av marknadens bästa abonnemang. Fri frakt när du handlar på tele2.se.

3 000 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Varianter som säljer iphones
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Tele2
Tele2
Tele2 är, sin logga till trots, inget svart får i kommunikationsbranschen. Tvärtom har man så mycket som 31 miljoner kunder, som alla insett fördelarna med företagets tjänster. Vare sig det gäller mobiltelefoni, bredband eller kabel-TV: här finns något för alla! Korta leveranstider och 14 dagars ångerrätt utlovas.
Telenor
Telenor
På Telenor brinner man för kommunikation av alla de slag, och vill underlätta för sina kunder att interagera med varandra. Därför erbjuder man sina tjänster till en så bred publik som möjligt - både privatpersoner och företag ska hitta vad de söker. Fri frakt, fri anslutning och 14 dagars öppet köp gäller för alla!

Övriga varianter

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer iphones? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.