Enkla tips för att välja rätt grillpannor när du köper på nätet

Grillpanna

Med en grillpanna hemma är det grillsäsong året runt. Det som skiljer grillpannor från vanliga stekpannor är den räfflade bottnen. Genom den får det du lagar de karaktäristiska grillränderna, som får det att vattnas i munnen. Samtidigt lyfter räfflorna upp kött och grönsaker från bottnen. Det gör att de tillagas indirekt av värmekällan, precis som på en riktig grill.

Grillpannor finns i olika material och former. Det är vanligt med fyrkantiga grillpannor, eftersom de passar bra med formen på många sorters kött. Materialen går från traditionella gjutjärnspannor till teflonpannor. Gjutjärnspannorna har en överlägsen hållbarhet, medan teflonpannor är mer lättanvända med sin non stick-funktion. Pannorna i gjutjärn har ofta lite högre ränder, vilket kan ge en förstärkt grilleffekt.

Många gjutjärnspannor har en snygg och rustik design som gör att de lämpar sig lika bra att servera ur som att laga mat i. Dessutom passar grillpannor i gjutjärn ofta bra som en del av inredningen i många kök.

6 saker att tänka på

 • Ibland kan större kötbitar behöva färdiglagas i ugn. Välj därför en grillpanna med handtag som tål ugnsvärme.
 • Fyrkantig grillform passar ofta bra med formen på köttbitar
 • En grillpanna i gjutjärn håller ofta livet ut
 • Med en teflongrillpanna gör det enkelt att nå goda resultat
 • Många grillpannor har en design som gör att du kan använda dem både till servering och en del av inredningen.
 • Var noggrann med att välja en grillpanna som fungerar på induktionshäll om du har en sån hemma.

3 grillpannor du bör överväga
Star5
Fiskars Brasserie
 • Kraftiga räfflor
 • Lyxigt trähandtag
 • Mycket prisvärd

Fiskars Brasserie

En rustik grillpanna i gjutjärn från Fiskars. Trähandtaget ger en lyxig känsla och är praktiskt när man tillagar maten i ugnen.

599 kr 699 kr
Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Skeppshult fyrkantig
 • Tål ugnsvärme
 • 25 års garanti

Skeppshult fyrkantig

En rejäl stekpanna från klassiska Skeppshult. Handtag i trä gör att den fungerar även i ugnen.

765 kr 749 kr
Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Jamie Oliver Tefal grillpanna
 • Speciellt anpassad till induktionshäll
 • Fyrkantig form passar bra till många sorters kött

Jamie Oliver Tefal grillpanna

En grillpanna från från Tefal i Jamie Oliver-serien. Med non-stickbehandling som gör det mycket enklare att laga mat.

895 kr 999 kr
Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Grillpanna
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer grillpannor
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
RUM21
RUM21
Rum21 är en del av CDON-koncernen, där en mängd butiker som CDON.com, Nelly.com med flera ingår. Koncernen är en stor och stabil koncern i e-handelsbranschen och bedriver trygg e-handel inom många nischer. PÅ Rum21 säljer man möbler, inredning och heminredning till slående priser.
Solheminredning
Solheminredning
På Solhem Inredning har man sedan 1982 arbetat med att hjälpa sitt klientel att få ett vackrare hem. Sortimentet har en gedigen bredd - här hittar du många högkvalitativa klassiker! Personalen är både erfaren och engagerad, och hjälper gärna till om du har frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer grillpannor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Grillpannor du kan köpa nu