
Denna lätta grillpanna från Ronneby Bruk är tillverkad i gjutjärn och har ett rostfritt handtag med silikon för ett bra grepp. Pannan kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion, och tål ugnstemperaturer upp till 220 grader. Den är förinstekt med vegetabilisk olja och väger endast 1,9 kg.



En mini santokukniv 13 cm från japanska Kasumi. Den vackra kniven har 32 lager av rostfritt stål med en 15 graders vinkel och mycket vass egg. En perfekt kniv för den som gillar att arbeta med små och smidiga verktyg!
Kniven är tillverkad i Japans knivmecka Seki.
Specifikationer:
Mått:
Knivlängd: 24,5 cm.
Bladlängd: 13 cm.
Vikt: 123 gram.


Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar.
Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen försiktigt. På så sätt får maten en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Vikt 2,9 kg. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.
Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.


Grillpanna 28 cm med trähandtag och kraftiga räfflor i botten.
Bottendiameter som ligger mot plattan 24 cm.
För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har brännt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.


Ronneby Bruk Maestro Induction Koppar är en serie med kastruller, stekpannor och grytor konstruerade för att användas på alla typer av spisar och hällar, även induktion.
Handtag och skaft är gjutna i rostfritt stål som ger ett skönt och säkert grepp. Kärlen är tillverkade i tre lager, koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål 18/10. De två yttre lagren ger en mycket god värmeledning och den rostfria insidan ett hygieniskt och lättskött kokkärl.
Tjock botten för jämn och god värmefördelning, gjord för bästa funktion även på induktion.






Essentials gjutjärnspanna, tillgänglig i 26 cm och 30 cm i diameter, är det perfekta valet för mångsidig matlagning, oavsett om du tillagar kött, grönsaker, pannkakor eller sås. Gjutjärnets utmärkta värmefördelning säkerställer att värmen sprids jämnt över hela ytan, vilket ger perfekta och enhetliga resultat varje gång. Pannan håller värmen länge, vilket gör den idealisk för både stekning och långkok.
Den mattlackade ytan gör pannan lätt att använda och rengöra samtidigt som den garanterar fantastiska stekresultat varje gång. Essentials gjutjärnspanna kan användas på alla typer av spishällar, inklusive induktion, och tål ugnstemperaturer upp till 300 °C. Den är även lämplig för användning på grillen, vilket ger extra flexibilitet och hållbarhet i köket.
Med Essentials gjutjärnspanna får du en slitstark och funktionell panna som gör det enkelt att skapa jämnt tillagade måltider, oavsett vad du lagar. Lägg till ett professionellt verktyg i ditt kök som gör vardagsmatlagningen till ett nöje.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.