Enkla tips för att välja rätt fotopapper när du köper på nätet

Fotopapper

Köpa fotopapper till skrivaren gör man företrädesvis på nätet då det inte finns något som kan jämföras med nätet när det gäller smidighet och att få tag på rätt sorts fotopapper. Fotopapprena går att köpa i olika sorters kvalitet och kan i kombination med en bra skrivare ge mycket bra kvalitet på utskrivna fotografier. Fotopapprena kan köpas i olika sorters struktur som ger olika kvalitet, känsla och färgåtergivning.

Det viktigaste att tänka på när man köper fotopapper är att det ofta är bra att köpa fotopapper av samma tillverkare som din skrivare. Det gäller inte alltid, men är en bra grundregel.

Skriv för all del aldrig ut fotografier på vanliga A4-ark då de aldrig ens i närheten kan göra fotot, och dess färger, rättvisa. Om du bara ska skriva ut semesterbilder till ett album eller en scrapbook lönar det sig ändå att skriva ut det på fotopapper, och det finns billiga varianter till varje skrivare.

Ska du skriva ut dina bästa foton, till exempel för att ramas in, rekommenderas att lägga några extra kronor per fotoark för att få den allra bästa kvaliteten som håller länge. Det är inte alltid man lyckas med kanonfoton så varför förta fotots skönhet med ett dåligt fotopapper, eller ännu värre genom att skriva ut det på en dålig skrivare!

Konkurrensen har gjort att fotopapper går att köpa billigt på nätet. Nedan hittar du bra, rekommenderade butiker på nätet där man kan köpa fotopapper billigt.

3 saker att tänka på

  • Skriv inte ut på vanligt kontorspapper: det är slöseri med bläck, fotona blir mycket sämre och håller kortare tid.
  • Använd fotopapper från samma tillverkare som din skrivare. Det blir nästan alltid bäst.
  • Skriver du ut ett foto för att rama in eller ge bort, se då till att välja ett fotopapper av riktigt hög kvalitet. Vanliga "vardagsfoton" kan du välja en mer normal kvalitet till.

3 butiker du bör överväga
Star4
InkClub - fotopapper
  • Bra erbjudande för nya kunder
  • Låga priser generellt

InkClub - fotopapper

inkClub har gjort sig kända för sitt erbjudande om att erbjuda förstagångskunder fotopapper för 1 kr, vilket förstås är ett otroligt bra erbjudande. De följer upp detta erbjudande med bra priser och snabba leveranser.

Rabattkod: = Kan inte kombineras med andra kampanjer/erbjudanden.

Rabattkod: = Kan inte kombineras med andra kampanjer/erbjudanden.

Rabattkod: = Kan inte kombineras med andra kampanjer/erbjudanden.

Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Star3
Megashop - fotopapper
  • Bra erbjudande
  • Mycket stort utbud
  • Snabba leveranser

Megashop - fotopapper

Megashop erbjuder nya kunder en bläckpatron eller fotopapper gratis.

Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Star3
Kjell & Co - fotopapper
  • Billigt grundutbud

Kjell & Co - fotopapper

Kjell & Co erbjuder en handfull olika fotopapper till mycket låga priser.

Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer fotopapper
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
NordicInk
NordicInk
Nordicinc erbjuder bläckpatroner och toner till skrivare från alla de stora tillverkarna. Nordicink säljer såväl originaltoner och originalbläck från urspringstillverkarna men Nordicink gör även egna patroner till många skrivarmodeller - då ofta till ett lägre pris.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotopapper? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Fotopapper du kan köpa nu