Enkla tips för att välja rätt naturläkemedel när du köper på nätet

Naturläkemedel

Till naturläkemedel brukar räknas läkemedel vars aktiva ingrediens är baserat på en eller flera olika växtextrakt. Det är också läkemedel som traditionellt använts för att bota eller lindra en åkomma och är inte något som nödvändigtvis vetenskapligt bevisats att det fungerar.

Naturläkemedel används ofta till egenvård för lindrigare åkommor som till exempel sömnproblem eller trötthet. Just dessa åkommor är populära att behandla med växtextrakt från Valeriana (mot lindrig oro och sömnproblem) alternativt ginseng som har en uppiggande effekt. Ett annat populärt naturläkemedel är Omega-3 som tros hjälpa mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Den stora fördelen med att köpa naturläkemedel på nätet är att man får tillgång till ett mycket större utbud än vad man kan tänkas hitta i sin lokala butik. Det är på sätt och vis också nackdelen eftersom det dyker upp fler och fler butiker som man inte riktigt vet vilken kvalitet de håller på sina produkter. Omega-3 är ett exempel på ett naturläkemedel där det finns en hel del undermåliga produkter, där fiskoljan i tabletterna lätt härsknar.

Det bästa är att köpa naturläkemedel från svenska, inom kategorin, välkända företag som de som rekommenderas nedan. De håller alla en mycket god standard på sina produkter men lyckas ändå hålla priserna låga.

Foto: Maggie Smith / freedigitalphotos.net

3 butiker du bör överväga
Star5
Bodystore - naturläkemedel
  • Låga priser
  • Brett utbud inom flera områden
  • Alltid bra erbjudanden och kampanjer

Bodystore - naturläkemedel

Bodystore är ett nätapotek med många olika produkter inom hälsokost, kosttillskott och skönhet, bland annat ett stort utbud av receptfria sömntabletter.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
ClearLife naturliga kosttillskott
  • Mycket bra service
  • Lätt att hitta rätt produkt

ClearLife naturliga kosttillskott

ClearLife är en väldigt enkel och rak webbutik. Det är produkterna, tryggheten och tydligheten som står i fokus.

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Star4
SvenskHälsokost - växtläkemedel
  • Lätt att hitta rätt

SvenskHälsokost - växtläkemedel

Svensk Hälsokost säljer hälsokost och växtbaserade läkemedel och många andra typer av hälsokost.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer naturläkemedel
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Greatlife.se
Greatlife.se
Greatlife.se tillhandahåller ett stort och brett sortiment av kosttillskott, vitaminer och hälsokost. För Greatlife.se är bara det bästa bra nog. Greatlife.se jobbar med med whole food än syntetiskt isolerade vitaminer. Orientera dig i butiken efter hälsoområde eller varukategori.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer naturläkemedel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.