Enkla tips för att välja rätt ginsengmedel när du köper på nätet

Ginseng

Ginseng är en av de allra mest intressanta naturläkemedlena som finns idag. Ginseng har en tusenårig historia som medicinalväxt och började först användas i Kina 'mot allt', den har också använts ivrigt av Amerikas ursprungsbefolkning. Den tillskrivs också en stor mängd olika effekter men används framförallt för sina uppiggande effekter, för att den motverkar stress och för att den skärper hjärnan i form av minne och koncentrationsförmåga.

Precis som med Rosenrot kan Ginseng ha centralstimulerande effekter på motsvarande sätt som kaffe. Den är alltså inte lämplig att ta om man lider av oro eller om man har svårt att somna. Om man därtill tar Ginseng tillsammans med koffein kan den uppiggande effekten öka.

Ginseng anses ha en stor mängd positiva effekter varav många inte har bevisats. Den har tillskrivits som ett botemedel mot impotens, cancer, diabetes, alzheimers, ADHD och mycket annat. I vissa fall har testerna enbart utförts på djur och i andra fall utan entydiga svar.

Oavsett vilka effekter Ginseng har så står det klart att den har klart uppiggande effekter och hjälper vår hjärna att fokusera, mycket på samma sätt som effekten av kaffe. Det är också möjligt att Ginseng är ett i allmänhet nyttigt naturläkemedel som är bra att ha hemma.

3 saker att tänka på

  • Kolla innehållsförteckningen för att se hur mycket ginseng det är i den hälsokostprodukten du överväger - jämför med andra ginsengmedel.
  • Som med all hälsokost man köper på nätet, var sunt kritisk mot effekterna som tillskrivs medlet.
  • Köp aldrig hälsokost och läkemedel från butiker du inte känner att du litar på. Ring till butiken om du är osäker. Har de inget telefonnummer bör du dra öronen åt dig!

3 ginsengmedel du bör överväga
Star5
Gerimax ginseng
  • Prisvärd
  • Mycket Ginseng för pengarna
  • Välkänd välgörare

Gerimax ginseng

Ginseng är ett populärt kosttillskott som bidrar till normal fysisk och mental hälsa. Populärt världen över! Rekommenderad daglig dos om max 15 ml.

Ev. priser är från 2024-04-03 och är exkl frakt.

Star4
Gerimax Ginseng - extra stark
  • Stark effekt
  • Hög och jämn kvalitet

Gerimax Ginseng - extra stark

Gerimax Ginseng är en extra stark energikur man kan ta under perioder av stor stress och lite ork.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star2
Korean Ginseng - vegkapslar
  • Koreansk Ginseng
  • För veganer

Korean Ginseng - vegkapslar

Koreansk Ginsen är av samma släkte som den kinesiska Ginseng-växten och föredras av vissa.

Priset är för 60 kapslar

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ginsengmedel
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ginsengmedel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ginsengmedel du kan köpa nu