Enkla tips för att välja rätt rosenrot-produker när du köper på nätet

Rosenrot

Rosenrot är ett naturläkemedel som traditionellt har använts för att pigga upp när man är trött och för att man ska orka mer när man känner sig svag. Man ska också få bättre ork och bättre koncentrationsförmåga då örten först och främst ska påverka den mentala orken.

Örten verkar, liksom kaffe (koffein) centralstimulerande och innehåller en adaptogen vilket ska hjälpa kroppen att bättre tåla stress. Liksom för alla naturläkemedel så finns det inga entydigt visande forskarrapporter som visar att örten, eller extrakt av örten, orsakar givna effekter.

Oavsett vad rosenrot har, eller inte har, för effekter så bör man inte äta rosenrotspreparat under en längre tid. Detta då effekterna av örten kan få motsatt effekt om den används under alltför lång tid. Läs därför noga på förpackningar och använd endast produkter baserade på Rosenrot under perioder du känner dig extra trött och svag.

Rosenrot tas fram ur örten Rosenrot som växer vilt men som också odlas i Sverige på Öland. Man gör sedan extrakt av örten i form av tabletter eller droppar som man äter eller dricker.

Foto: Wikipedia commons

3 saker att tänka på

  • Produkter baserade på rosenrot ska användas perioder då du känner dig extra svag och hängig, inte regelbundet.
  • Många använder rosenrot som afrodisiakum för att öka sexlusten
  • Jämför styrka och priset per tablett för en rättvis jämförelse mellan produkterna.

3 produkter du bör överväga
Star5
Rosenrotsextrakt från Arctic Root
  • Starkast

Rosenrotsextrakt från Arctic Root

Rosenrot är ett av Sveriges mest använda naturläkemedel vid stress, trötthet och andra uttröttande symtom. En tablett innehåller 144 mg rosenrot som kombinerats med en handfull hjälpämnen för bästa effekt.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star5
Arctic root (extra stark)
  • Registrerat naturläkemedel hos Läkemedel
  • Extra stark
  • Mest populära rosenrotpreparatet.

Arctic root (extra stark)

Arctic root är Sveriges absolut mest populära och väldokumenterade naturläkemedel med Rosenrot. Det är det enda preparatet som klarat Läkemedelsverkets krav att få bli ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel för rosenrot.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-11 och är exkl frakt.

Star3
Rosenrot Forte
  • Kombination av två örtextrakt för extra styrka

Rosenrot Forte

Rosenrott Forte innehåller både Rosenrot och Bioperin. Bioperin ökar upptaget av andra örter och ger rosenrot effekterna ökad styrka.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-10 och är exkl frakt.

Butiker som säljer rosenrot-produker
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer rosenrot-produker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Rosenrot-produker du kan köpa nu