Enkla tips för att välja rätt laserskrivare när du köper på nätet

Laserskrivare

Det finns olika typer av skrivare på marknaden i dag: laserskrivare, bläckstråleskrivare och multifunktionsskrivare. Dessa fungerar på olika sätt och lämpar sig för olika typer av användningsområden.

I dag är laserskrivaren mycket billigare än vad den var tidigare, däremot kan många tycka att färgtonerna fortfarande är dyra jämfört med vad bläckpatroner kostar. Detta stämmer till viss del, men man kan inte bortse från det faktum att färgtonerna faktiskt räcker längre än bläckpatronerna. Priset per utskrift blir då mycket lägre, vilket gör att en laserskrivare många gånger också är det billigaste alternativet på lång sikt.

Egentligen är det inte särskilt mycket som skiljer en bläckstråleskrivare från en laserskrivare, men skillnaderna bör ändå pekas ut. Till en bläckstråleskrivare behöver du bläckpatroner, som ofta kan vara relativt billiga i inköpspris men som kan bli dyrare i längden då de torkar ut snabbt. Dessutom gör den tekniska lösningen med bläckstråleskrivare att tonern snabbt tar slut, särskilt om du gör utskrifter med hög upplösning. Laserskrivarens toner kan inte torka ut, vilket leder till billigare utskrifter. Andra skillnader är att en laserskrivare många gånger är större än en bläckstråleskrivare, samt att bläckstråleskrivare är bättre lämpade för fotoutskrifter än laserskrivare.

Olika användningsområden

Om du skriver ut mycket textdokument och liknande, är det bra att välja en laserskrivare då den är snabb och billig i drift när det kommer till sådana typer av utskrifter. Om du däremot skriver ut mycket foton och bilder, kan det vara lämpligare att välja en bläckstråleskrivare. Laserskrivaren och bläckstråleskrivaren kan bara skriva ut dokument och bilder, så om du vill scanna och kopiera bör du överväga att köpa en multifunktionsskrivare.

5 saker att tänka på

 • Utskriftskostnad - Med en laserskrivare får du billigare utskrifter än med bläckstråleskrivare, något som har att göra med att tonern håller längre än vad patroner för bläckstråleskrivare gör.
 • Utskriftshastighet - Laserskrivare är många gånger snabbare än bläckstråleskrivare.
 • Storlek - Laserskrivare är ofta stora och otympliga, och tar mycket plats på skrivbordet, till exempel. Har du ont om utrymme är en bläckstråleskrivare att föredra.
 • Kommer du skriva ut foton? - Laserskrivare skriver ut fotoutskrifter snabbt, men kvaliteten blir sämre. Därför kan en bläckstråleskrivare vara bättre om du vill skriva ut högupplösta bilder.
 • Kopiera och scanna - Om du ofta har behov av att scanna och kopiera så kan en multifunktionsskrivare vara ett bättre alternativ. Detta får du väga mot laserskrivarens andra fördelar.

Köp denna om...

 • Du skriver ut mycket och "vanliga" textutskrifter

Överväg andra produkter om

2 laserskrivare du bör överväga
Star5
Samsung laserskrivare
 • Ruskigt billig
 • Energisnål
 • Eco-läge

Samsung laserskrivare

En riktigt billig och prisvärd laserskrivare i kompakt format. Perfekt att ha i hemmet! Skriver ut upp till 20 sidor i minuten.

Ev. priser är från 2023-12-02 och är exkl frakt.

Star5
Canon i-SENSYS LBP113W
 • Liten
 • Snabb
 • Lättläst LCD-display

Canon i-SENSYS LBP113W

Canon i-SENSYS LBP6000 är en riktigt bra laserskrivare som passar utmärkt till hemmakontoret. Lättläst LCD-display och kapacitet på upp till 22 sidor i minuten.

1 149 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Laserskrivare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer laserskrivare
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten är ett stort företag som säljer kontorsdetaljer på nätet till konkurrenskraftiga priser. Tack vare sina stora produktvolymer kan de pressa priserna och erbjuda dig som kund produkter av fin kvalité till låga priser. Här hittar du allt från block och papper till inredningsdetaljer, skrivbordsdetaljer, lampor och mycket mer.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer laserskrivare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Laserskrivare du kan köpa nu