Enkla tips för att välja rätt laptops när du köper på nätet

Bärbar dator / laptop

På marknaden finns det i dag ett stort urval av laptops. Det är inte särskilt lätt att som glad amatör veta vilken man ska välja. Det finns såväl billiga som dyrare alternativ, något som bland annat beror på datorns prestanda men även på storleken, designen och utseendet. Vilken typ av laptop du väljer beror på hur du har tänkt att använda datorn och vilka specifika krav du har.

PC-laptops kan variera mycket i pris. Du kan exempelvis hitta en Mini-PC från Asus för strax över 2000 kronor, eller en kraftfullare PC av märket Sony Vaio för drygt 29 000 kronor. Självklart finns det också ett stort urval av PC-datorer däremellan. När det kommer till Macbook ligger den billigaste på ungefär 9 000 kronor, och den dyraste går på närmare 23 000 kronor.

4 saker att tänka på

  • Prestanda: Om du vill använda datorn för spel och film kan du klara dig med en enklare processor, men du behöver då i stället ett bättre grafikkort. Om du däremot vill surfa eller jobba på datorn, kan det vara bättre med en mer kraftfull
  • Storlek: Vill du till exempel se på film är det viktigt att skärmen är lagom stor. Om du snarare vill använda din laptop i skolan eller på jobbet, kanske det är viktigare om den är liten och smidig.
  • Batteritid: En del datorer är extra strömsnåla och har ett batteri som kan fungera i upp till 12 timmar, medan andra bara fungerar i någon timme. Är man ute och reser mycket kan du behöva en dator med extra lång batteritid, men om du anvä
  • Pris: Även om det skiljer sig lite i pris mellan olika varianter så kan man enkelt säga att mini-pc är billigast, pc-laptop mittemellan och Macbooks dyrast.

3 varianter du bör överväga
Star5
Macbook Pro 15”
  • Mycket lätt att använda
  • Vacker design

Macbook Pro 15”

En riktigt snabb och kraftfull Macbook, som trots sin prestanda är mycket smidig och lätt. Lämpar sig för såväl vardagssurf som avancerad bildredigering och liknande.

29 995 kr
Ev. priser är från 2024-04-11 och är exkl frakt.

Star4
ASUS Vivobook
  • Mycket dator för pengarna
  • Enkel, prisvärd och lagom dator

ASUS Vivobook

ASUS VivoBook är en enkel standard laptop som finns i olika utförande och modeller (och därmed också olika priser). Det är en 'vanlig' laptop för dig som inte använder några avancerade program, spelar avancerade spel eller liknande.

4 190 kr
Ev. priser är från 2023-11-21 och är exkl frakt.

Star4
ASUS ZenBook
  • Mycket liten, lätt och smidig
  • Perfekt för den som reser mycket

ASUS ZenBook

ZenBook är ASUS varianter av superslimmade och ultralätta laptops. Här får du kraftfulla datorer med fokus på lätt vikt, lång batteritid och bra prestanda för priset. En perfekt laptop för dig som reser mycket, använder datorn mycket men kanske inte för väldigt tunga saker som tex bildbehandling.

9 000 kr
Ev. priser är från 2023-12-05 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Bärbar dator / laptop
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer laptops
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Asus
Asus
Asus är ett taiwanesiskt företag som tillverkar datorer och datordelar. Datorer från ASUS bygger på banbrytande innovation och hög prestanda. Datorerna håller hög kvalitet och går i linje med den senaste tekniken. Asus erbjuder fria returer och 2 års garanti.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer laptops? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Laptops du kan köpa nu