Enkla tips för att välja rätt laptops när du köper på nätet

PC laptop

Det finns många laptops på marknaden i dag. Därför kan det vara bra att få en översikt av vilka bärbara datorer som finns på marknaden, hur prissättningen ser ut samt vilka egenskaper de olika datorerna besitter.

Innan du bestämmer dig för att köpa en PC-laptop bör du också undersöka Apples Macbook-datorer lite närmare. Skillnaderna mellan en Macbook och en bärbar PC ligger bland annat i designen, priset och prestandan. En Macbook lämpar sig mer för surf, bloggning och kontorsjobb medan en PC med fördel också kan användas för spel och film.

Om du enbart vill ha möjlighet att kolla mailen och surfa lite så kanske det räcker med en mini-PC, såsom exempelvis Asus EEE. Om du kommer att använda laptopen till exempelvis spel och filmredigering behöver du en mer kraftfull bärbar PC.

5 saker att tänka på

  • Grafik: Om du väljer att köpa en PC-laptop har du större möjligheter att hitta en laptop med bra grafik, till ett överkomligt pris. Detta gör att en bärbar PC lämpar sig bättre för spel och film än en Macbook.
  • Batteritid: Generellt sett så har Macbook längre batteritid än en PC-laptop, något som gör att den är ett mer praktiskt val om du kommer att använda din dator under längre resor och liknande.
  • Design: En Macbook har en tunn och lätt design som gör den mycket smidig att bära med sig. Det finns dock även möjlighet att köpa PC-laptops i form av så kallade mini-PC.
  • Säkerhet: Många väljer Mac framför PC för att slippa virus- och spionprogram, då risken för att drabbas av skadlig kod praktiskt taget är eliminerad om man använder Mac.
  • Pris: Macbook-datorerna är generellt dyrare än bärbara PC-datorer. Om du köper en PC i samma prisklass som exempelvis en Macbook Air, får du ofta mer lagringsutrymme och högre prestanda i PC-datorn än vad du får i Macen.

2 varianter du bör överväga
Star5
Acer Aspire ONE 722-C62kk
  • Mycket liten och lätt

Acer Aspire ONE 722-C62kk

En smidig laptop med 11” skärm. Perfekt att ha med sig på tågresan. Passar bra för dig som vill surfa och blogga med din dator.

3 386 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
HP Pavilion g7-1309so
  • Mycket datorkraft för pengarna

HP Pavilion g7-1309so

En kraftfull underhållningslaptop som passar utmärkt för spel och film. Denna laptop har en 17” skärm och hela 750 GB lagringsutrymme.

4 990 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer laptops
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Spartoo
Spartoo
På Spartoo.se hittar du fler än 400 kända skomärken, och fler än 15 000 olika modeller. Sidan har ett välutvecklat söksystem som gör att du lätt kan hitta dina drömmars skor. För att du alltid ska bli helt nöjd med ditt köp erbjuder företaget 30 dagars öppet köp samt gratis frakt för returer och byten!
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer laptops? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Laptops du kan köpa nu