Enkla tips för att välja rätt macbook pro's när du köper på nätet

Macbook Pro

Apples Macbook har blivit ett allt populärare alternativ när man ska köpa en laptop. Macbook-datorerna har inte bara ett snyggt yttre, de har också riktigt kraftfulla processorer och långa batteritider.

Macbook Pro-modellerna är de snabbaste av modellerna i Macbook-familjen. I dessa modeller har inte bara processorerna uppgraderats och blivit snabbare utan man har även lagt ned mycket arbete på att förbättra grafiken för bland annat spel.

Tidigare var en standardrekommendation för Mac att de var bra om man skulle göra kreativt arbete som fotoredigering etc. Även om de fortfarande är mycket bra för detta är detta dock långt ifrån deras enda bra köpargument. Linux-kärnan gör till exempel en Macbook Pro till en bra dator att programmera på, vilket tidigare var ett argument som bara gällde för PC's.

Det är viktigt att du vet vad du ska använda din laptop till. Ska du blogga och surfa, kan du nöja dig med en praktisk Macbook Air eller kanske en Mini-PC. Om du vill ha en riktigt kraftfull, snabb och snygg dator med utomordentlig grafikprestanda, ska du välja en Macbook Pro.

Det finns dock en del att tänka på innan du verkligen bestämmer dig för att köpa en Macbook Pro. I Macbook-familjen finns nämligen ytterligare en modell, Macbook Air, som också är en mycket bra laptop. De två modellerna har olika egenskaper och lämpar sig således för olika typer av användningsområden.

4 saker att tänka på

  • Designen: En Macbook Pro är betydligt tunnare och lättare än de flesta bärbara PC. De nya modellerna av Macbook Pro är tillverkade helt i aluminium för ökad livslängd. Designen är något som gör att Macbook Pro står ut från mängden. Det fi
  • Användbarheten: En Macbook är generellt sett lättare att använda än en PC. Det kan dock ibland vara svårt att "lära om" om man länge använt PC.
  • Säkerheten: Många väljer Mac-datorer just för att det är ett säkert val. Risken att en Mac-dator utsätts för virus- och spionprogram är väldigt liten, men tyvärr desto större när det kommer till PC-datorer.
  • Priset: I dag kan du köpa en PC-dator, exempelvis en Asus, med modern teknik och hög prestanda, till ett betydligt lägre pris än vad en Macbook Pro kostar. I många fall får du även en snabbare hårddisk och ett större minnesutrymme, till e

2 varianter du bör överväga
Star4
Macbook Pro 13 tum
  • Kraftull liten dator
  • Perfekta datorn om man reser mycket

Macbook Pro 13 tum

Den mindre modellen av Macbook Pro finns med olika typer av processorer och andra funktioner som gör att man kan anpassa Macbooken efter sitt behov. Skärmstorleken är på 13.3 tum, vilket gör den till en liten och smidig dator med hög prestanda.

14 199 kr
Ev. priser är från 2024-02-09 och är exkl frakt.

Star4
Macbook Pro 15 tum
  • Stor nog att arbeta flera timmar framför
  • Mycket kraftfull

Macbook Pro 15 tum

Denna laptop är inte bara riktigt snygg, utan har också en kraftfull processor som gör att den lämpar sig väl för mer avancerad användning, såsom exempelvis spel, film, grafikredigering och liknande.

29 995 kr
Ev. priser är från 2024-02-09 och är exkl frakt.

Butiker som säljer macbook pro's
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer macbook pro's? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Macbook pro's du kan köpa nu