Enkla tips för att välja rätt kreatin när du köper på nätet

Kreatin

Precis som med protein är kreatin något som finns naturligt i kroppen och som hjälper kroppen att öka muskelvolymen och utveckla styrka, genom att förse musklerna med energi. Kreatin får vi i oss via vår föda som till exempel kött och fisk men för personer som tränar hårt för att öka mycket i muskelmassa så kan man behöva extra kreatin utöver det man får via födan.

Kreatin är, till skillnad från protein, alltså inte en byggsten för musklerna utan används snarare som bränsle för musklerna för att ge mer energi och uthållighet i träningen. Detta gör att man kan träna hårdare och längre, vilket i sig gör att man får ökad muskelmassa och blir uthålligare. Kreatinet har i sig en ganska liten påverkan på hur kroppen bygger muskler.

Kreatin är ett av de mest populära kosttillskotten för muskelbyggare och elitidrottare eftersom det är lagligt, ej dopingklassat och för att det ger önskad effekt. Det är dock inte att rekommendera för vanliga motionsidrottare och bör endast användas av fullt friska personer.

Man kan köpa kreatin i form av pulver eller kapslar och det är relativt billigt. Kreatinet kan företrädesvis köpas på nätet och man bör absolut köpa kända varumärken och från kända tillverkare.

4 saker att tänka på

  • Se till att kreatinprodukten du köper har hög andel kreatin.
  • Köp välkända märken och från välkända, svenska butiker. Ring gärna butiken och fråga om råd om du är osäker.
  • Kreatin behövs inte om du inte tränar väldigt tungt, till exempel tungt muskelbyggande eller elitidrottande.
  • Om du är ambitiös nog med din träning så tränar du förmodligen också långsiktigt - då bör du också köpa en större förpackning på en gång så sparar du inte bara pengar då produkten blir billigare per dos - du sparar även in fraktkostnad när du gör ett inköp, snarare än två!

3 produkter du bör överväga
Star5
Creatine Monohydrate (Star Nutrition)
  • Mycket kreatin för pengarna
  • Känd tillverkare
  • Hög kvalitet

Creatine Monohydrate (Star Nutrition)

Creatine Monohydrate tillverkas av Star Nutrition som är en av de mest populära tillverkarna av kosttillskott för muskelbyggare och elitidrottare. Den har högt innehåll av kreatin och man får mycket kreatin för pengarna.

Priset gäller för förpackningen med 500 g kreatinpulver.

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Star3
Cellmass (Arctic Berry)
  • Testvinnare

Cellmass (Arctic Berry)

Cellmass är en produkt som är en mix av olika prestationshöjande ämnen, varav ett är kreatin. Den är lite dyrare än rent kreatin men hjälper även till med återhämtningen.

Priset gäller för 800 g pulver

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Star3
Creatine Complete (Star Nutrition)
  • Populär
  • Bra mix av aktiva ämnen

Creatine Complete (Star Nutrition)

Creatine Complete är liksom Cellmass en mix av olika prestationshöjande kosttillskott varav kreatin är den viktigaste. Inte lika mycket kreatin för pengarna som Creatine Monohydrate men ger andra positiva effekter

Priset gäller för 500 g pulver

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Kreatin
Kod Sista datum Beskrivning
2021-12-30 Vi har gjort det enkelt för dig och handplockat våra bästa fynd på ett och samma ställe! Skynda dig - först till kvarn! Se erbjudandet hos Proteinbolaget
2021-11-28 Handla Hälsokost på årets bästa Rea. Vi kommer att ha nya vassa erbjudanden under varje dag av Black Week! Se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
2021-11-28 Black Friday hos Svenskt Kosttillskott. Årets största Rea med nya deals varje dag under Black Week! Se erbjudandet hos Svenskt Kosttillskott
2021-11-29 Kampanjpriser hos Proteinbolaget under Black Week, kika in på deras hemsida för att se deras erbjudanden! Se erbjudandet hos Proteinbolaget
Butiker som säljer kreatin
Proteinbolaget
Proteinbolaget
Proteinbolaget erbjuder kosttillskott till dig som behöver extra mycket protein, ofta den som tränar mycket. Protein är den viktigaste byggstenen i kosten när det kommer till att bygga muskler. Hos Proteinbolaget hittar du proteintillskott från flera av de största tillverkarna inom kosttillskott. Men här finns också många andra kosttillskott.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kreatin? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Kreatin du kan köpa nu