Enkla tips för att välja rätt kosttillskott när du köper på nätet

Kosttillskott

När näringsinnehållet i vår mat går ned och medvetandet om fördelarna med kosttillskott går upp är det en självklar utveckling att det blir mer och mer populärt med kosttillskott. Många tar kosttillskott för att de känner att de inte får i sig alla näringsämnen via kosten, tex på grund av dåliga matvanor. Andra tar kosttillskott i form av proteiner och liknande för muskelbyggande och återhämtning vid intensiv träning. Ytterligare andra tar kosttillskott för att uppnå en viss effekt, till exempel få mer energi.

Oavsett anledningen till att man äter kosttillskott så finns det någon variant att köpa för den effekten. Det vanligaste är kosttillskott i form av vitaminer, till exempel multivitamintabletter. Det är också mycket vanligt att köpa proteinpulver eller kreatin. Kosttillskott som antas skydda mot sjukdomar, till exempel Omega-3 är också populärt.

När du ska köpa kosttillskott är det viktigt att du köper från en seriös, gärna svensk, nätbutik. Du vill säkerställa att produkterna du konsumerar har hög renhet och är av hög kvalitet. Vissa produkter kan rentav vara skadliga om man inte är försiktig och man ska alltid respektera doseringsnivåerna på förpackningen.

De butiker som finns i Sverige håller generellt sett hög standard och anger ofta om produkten är godkänd av livsmedelsverket och så vidare. De nätbutiker som rekommenderas av Köpa.se tillhör de större i Sverige och har kvalitetsprodukter till rätt priser.

Foto: Paul / freedigitalphotos.net

3 saker att tänka på

  • Ha inte en övertro på vad kosttillskotten kan göra för din hälsa och träning.
  • Tränar du mycket och ofta kan du lika gärna köpa stora förpackningar på en gång. Det blir inte bara billigare per dos, du sparar även in på fraktkostnaden.
  • Det finns så många olika kosttillskott som hjälper mot saker man kanske inte ens tänker på att man har, eller kan få besvär med. Det kan vara en bra idé att försöka förebygga sjukdomar och ohälsa istället för att behandla dem när de redan uppkommit.

3 butiker du bör överväga
Star5
SvensktKosttillskott.se
  • Bredast sortiment
  • Hög kvalitet
  • Bra priser

SvensktKosttillskott.se

Svenskt kosttillskott är en snygg och praktisk sida med marknadens bredaste sortiment inom kosttillskott, hälsokost och naturläkemedel. Om du behöver det, finns det här. Därtill har de snabba leveranser, fri frakt, kvalitetsvaror och bra priser. Sammanfattningsvis: Oslagbart!

Ev. priser är från 2024-07-14 och är exkl frakt.

Star4
Gymgrossisten
  • Känd butik
  • Hög kvalitet

Gymgrossisten

GymGrossisten är en av de mest kända butikerna för folk som är seriösa med sin träning och framförallt muskelbyggande. Det är en av Nordens största butiker inom kosttillskott, träning och hälsa med fokus på högkvalitativa produkter.

Rabattkod: = Nuvarande kampanjer

Rabattkod: = Fri frakt över 499kr

Ev. priser är från 2024-07-18 och är exkl frakt.

Star4
MM Sports - Kosttillskott
  • Mycket för styrketräning
  • Jättestort utbud

MM Sports - Kosttillskott

MM Sports marknadsför sina kosttillskott till framförallt styrketränare och elitidrottare men även till vanliga motionärer. De har ett stort utbud och många olika varianter av proteinpulver.

Ev. priser är från 2024-07-14 och är exkl frakt.

Butiker som säljer kosttillskott
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Glimja.com
Glimja.com
Glimja (fd Clearlife.se) har ett stort utbud av hälsokost och kosttillskott för en hälsosam livsstil. Mycket av utbudet är ekologiskt och väldigt bra för kropp och själ. Glimja har massa produkter inom hudvård, hårvård, superfood och raw food med mera.
Greatlife.se
Greatlife.se
Greatlife.se tillhandahåller ett stort och brett sortiment av kosttillskott, vitaminer och hälsokost. För Greatlife.se är bara det bästa bra nog. Greatlife.se jobbar med med whole food än syntetiskt isolerade vitaminer. Orientera dig i butiken efter hälsoområde eller varukategori.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Happy Green
Happy Green
Onlinebutiker kan kännas som ett hav av butiker och bland dessa är Happy Green din starkast lysande hälsofyr. Produkterna hos Happy Green är noga utvalda för att de är goda, naturliga och bra för dig. De är också tillverkade med ett hållbarhetstänk. Via Happy Green får du naturlig hälsa och naturlig skönhet.
Lepigen
Lepigen
Lepigen är ett etablerat företag som säljer kosttillskott, med främsta fokus på viktminskning. Här finns ett brett utbud av produkter till fina priser för dig som vill gå ner i vikt eller har bristande intag av vitaminer och mineraler. Du erbjuds snabba leveranser och många fina erbjudanden.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Tillskottsbolaget
Tillskottsbolaget
Tillskottsbolaget är butiken som erbjuder prisvärda kosttillskott online. Hos Tillskottsbolaget hittar du allt från vitaminer och proteinpulver till bars och drycker. Här finns även en del träningsredskap att fynda. Du som kund får poäng på alla köp och fri frakt vid beställning över 500 kr.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kosttillskott? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.