Enkla tips för att välja rätt proteinpreparat när du köper på nätet

Proteinpulver

Protein är kroppens viktigaste byggsten och nödvändigt när man ska bygga muskler. Vanligtvis får vi i oss tillräckligt mycket protein i kosten men om man tränar för kroppsbyggning och för att öka mycket i muskelmassa så kan det vara nödvändigt att inta extra proteiner för att tillfredsställa det ökade behovet av proteiner.

Protein som kosttillskott intas vanligtvis i form av proteinpulver som man blandar med mjölk eller vatten. Det är pulver som är gjort för att lätt tas upp av kroppen och med mycket högt proteininnhåll (upp till 100%). Vissa proteinpulver är smaksatta och har eventuellt också sötningsmedel. Andra är naturella, det vill säga helt utan tillsatser. Vilket man föredrar är bokstavligt talat en smaksak - de naturella smakar inget vidare men innehåller som sagt inte heller några tillsatser, något man kan vilja vara utan.

När du köper ett proteinpulver är det viktigt att det har ett högt proteininnehåll och att priset är rätt. Självklart är det en fördel om du tycker det är någotsånär gott också. Proteinpulver går utmärkt att köpa på nätet då det är en vara man knappast behöver klämma och känna på förpackningen.

4 saker att tänka på

 • Som motionsgymmare får man ofta i sig det protein man behöver från en balanserad kost. Proteinpulver är framförallt till för dig som sysslar med muskelbyggande och tung styrketräning.
 • När du jämför olika typer av proteinpulver, se till att undersöka att de har en hög andel protein. Inte alla proteinpulver är 100% protein!
 • Naturella proteinpulver smakar inte speciellt gott men är mer naturliga utan tillsatser som sötningsmedel och artificiella smaker.
 • Om du tränar seriöst och målmedvetet är det lika bra att köpa mycket proteinpulver på en gång (snarare än mindre förpackningar ofta). Det blir inte bara billigare per kg, du sparar också pengar på frakten!

3 produkter du bör överväga
Star5
Whey 100
 • Störst andel protein per 100 g
 • Mycket protein för pengarna
 • Inget sötningsmedel
 • Helt grym

Whey 100

Whey är norra Europas mest sålda proteinpulver och det finns en anledning till det. Whey-100 har hög andel protein per 100 g och störst andel protein bland Whey-produkterna.

Det angivna priset är för 1 kg. Whey-100 finns i flera olika smaker, bland annat choklad och naturell.

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Star4
Whey 80
 • Hög andel protein
 • Lågt pris
 • Inget sötningsmedel

Whey 80

Whey-80 är det mest sålda proteinpulvret i norra Europa. Det är 100% vassleprotein och har något lägre proteinhalt än Whey-100 men är också lite billigare. Pris per protein är mycket högt och det är förmodligen en anledning till produktens popularitet.

Priset är för 1 kg och Whey-80 finns i olika smaker, bland annat banan och naturell.

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Star3
Complete Protein
 • Bra mix av protein och kasein
 • Godare smak, men mindre protein

Complete Protein

Complete Protein är ett proteinpulver som innehåller 50% vassleprotein och 50% kasein. Kaseinet är till för sina anti-catabola egenskaper och ökar kroppens förmåga att ta upp proteinet.

Priset är för 1 kg och Complete Protein finns i flera olika smaker, bland annat blåbär/vanilj.

Ev. priser är från 2021-11-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Proteinpulver
Kod Sista datum Beskrivning
2021-12-30 Vi har gjort det enkelt för dig och handplockat våra bästa fynd på ett och samma ställe! Skynda dig - först till kvarn! Se erbjudandet hos Proteinbolaget
2021-11-28 Handla Hälsokost på årets bästa Rea. Vi kommer att ha nya vassa erbjudanden under varje dag av Black Week! Se erbjudandet hos Svensk Hälsokost
2021-11-28 Black Friday hos Svenskt Kosttillskott. Årets största Rea med nya deals varje dag under Black Week! Se erbjudandet hos Svenskt Kosttillskott
2021-11-29 Kampanjpriser hos Proteinbolaget under Black Week, kika in på deras hemsida för att se deras erbjudanden! Se erbjudandet hos Proteinbolaget
Butiker som säljer proteinpreparat
Greatlife.se
Greatlife.se
Greatlife.se tillhandahåller ett stort och brett sortiment av kosttillskott, vitaminer och hälsokost. För Greatlife.se är bara det bästa bra nog. Greatlife.se jobbar med med whole food än syntetiskt isolerade vitaminer. Orientera dig i butiken efter hälsoområde eller varukategori.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Proteinbolaget
Proteinbolaget
Proteinbolaget erbjuder kosttillskott till dig som behöver extra mycket protein, ofta den som tränar mycket. Protein är den viktigaste byggstenen i kosten när det kommer till att bygga muskler. Hos Proteinbolaget hittar du proteintillskott från flera av de största tillverkarna inom kosttillskott. Men här finns också många andra kosttillskott.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer proteinpreparat? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Proteinpreparat du kan köpa nu