Enkla tips för att välja rätt proteinpreparat när du köper på nätet

Proteinpulver

Protein är kroppens viktigaste byggsten och nödvändigt när man ska bygga muskler. Vanligtvis får vi i oss tillräckligt mycket protein i kosten men om man tränar för kroppsbyggning och för att öka mycket i muskelmassa så kan det vara nödvändigt att inta extra proteiner för att tillfredsställa det ökade behovet av proteiner.

Protein som kosttillskott intas vanligtvis i form av proteinpulver som man blandar med mjölk eller vatten. Det är pulver som är gjort för att lätt tas upp av kroppen och med mycket högt proteininnhåll (upp till 100%). Vissa proteinpulver är smaksatta och har eventuellt också sötningsmedel. Andra är naturella, det vill säga helt utan tillsatser. Vilket man föredrar är bokstavligt talat en smaksak - de naturella smakar inget vidare men innehåller som sagt inte heller några tillsatser, något man kan vilja vara utan.

När du köper ett proteinpulver är det viktigt att det har ett högt proteininnehåll och att priset är rätt. Självklart är det en fördel om du tycker det är någotsånär gott också. Proteinpulver går utmärkt att köpa på nätet då det är en vara man knappast behöver klämma och känna på förpackningen.

4 saker att tänka på

 • Som motionsgymmare får man ofta i sig det protein man behöver från en balanserad kost. Proteinpulver är framförallt till för dig som sysslar med muskelbyggande och tung styrketräning.
 • När du jämför olika typer av proteinpulver, se till att undersöka att de har en hög andel protein. Inte alla proteinpulver är 100% protein!
 • Naturella proteinpulver smakar inte speciellt gott men är mer naturliga utan tillsatser som sötningsmedel och artificiella smaker.
 • Om du tränar seriöst och målmedvetet är det lika bra att köpa mycket proteinpulver på en gång (snarare än mindre förpackningar ofta). Det blir inte bara billigare per kg, du sparar också pengar på frakten!

3 produkter du bör överväga
Star5
Whey 100
 • Störst andel protein per 100 g
 • Mycket protein för pengarna
 • Inget sötningsmedel
 • Helt grym

Whey 100

Whey är norra Europas mest sålda proteinpulver och det finns en anledning till det. Whey-100 har hög andel protein per 100 g och störst andel protein bland Whey-produkterna.

Det angivna priset är för 1 kg. Whey-100 finns i flera olika smaker, bland annat choklad och naturell.

Rabattkod: = Nuvarande kampanjer

Rabattkod: = Fri frakt över 499kr

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star4
Whey 80
 • Hög andel protein
 • Lågt pris
 • Inget sötningsmedel

Whey 80

Whey-80 är det mest sålda proteinpulvret i norra Europa. Det är 100% vassleprotein och har något lägre proteinhalt än Whey-100 men är också lite billigare. Pris per protein är mycket högt och det är förmodligen en anledning till produktens popularitet.

Priset är för 1 kg och Whey-80 finns i olika smaker, bland annat banan och naturell.

Rabattkod: = Nuvarande kampanjer

Rabattkod: = Fri frakt över 499kr

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Star3
Complete Protein
 • Bra mix av protein och kasein
 • Godare smak, men mindre protein

Complete Protein

Complete Protein är ett proteinpulver som innehåller 50% vassleprotein och 50% kasein. Kaseinet är till för sina anti-catabola egenskaper och ökar kroppens förmåga att ta upp proteinet.

Priset är för 1 kg och Complete Protein finns i flera olika smaker, bland annat blåbär/vanilj.

Rabattkod: = Nuvarande kampanjer

Rabattkod: = Fri frakt över 499kr

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Butiker som säljer proteinpreparat
Greatlife.se
Greatlife.se
Greatlife.se tillhandahåller ett stort och brett sortiment av kosttillskott, vitaminer och hälsokost. För Greatlife.se är bara det bästa bra nog. Greatlife.se jobbar med med whole food än syntetiskt isolerade vitaminer. Orientera dig i butiken efter hälsoområde eller varukategori.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Proteinbolaget
Proteinbolaget
Proteinbolaget erbjuder kosttillskott till dig som behöver extra mycket protein, ofta den som tränar mycket. Protein är den viktigaste byggstenen i kosten när det kommer till att bygga muskler. Hos Proteinbolaget hittar du proteintillskott från flera av de största tillverkarna inom kosttillskott. Men här finns också många andra kosttillskott.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Tillskottsbolaget
Tillskottsbolaget
Tillskottsbolaget är butiken som erbjuder prisvärda kosttillskott online. Hos Tillskottsbolaget hittar du allt från vitaminer och proteinpulver till bars och drycker. Här finns även en del träningsredskap att fynda. Du som kund får poäng på alla köp och fri frakt vid beställning över 500 kr.
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer proteinpreparat? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Proteinpreparat du kan köpa nu