Enkla tips för att välja rätt köksknivar när du köper på nätet

Köksknivar

Att se till att du har kvalitativa knivar som är anpassade till dina behov är viktigt. Köksknivar är ett populärt samlingsnamn för knivar som används i köket. För att du ska kunna hantera matlagning krävs det att du har knivar till ditt förfogande. Ju fler olika material och råvaror du ska ta dig an, desto fler specifika knivar behöver du. Knivar är en av kökets grundstenar.

Det finns som sagt flera olika sorters köksknivar. Den vanligaste är kockkniven. Men samlingsnamnet köksknivar täcker även upp exempelvis skalknivar, pizzaskärare, trancherare och filéknivar. Alla dessa är byggda för att passa en viss slags skärande. För så effektiv och maximal användning som möjligt ska man använda den tänkta kniven till dess tänkta användningsområdet.

Köksknivar finns i alla olika slags material, storlekar och kvalitéer. När du väl är på jakt efter en ny kökskniv kan knivmarknaden uppfattas som en djungel. Men vet du vilken slags kniv du vill ha, i vilket material och i vilket prisklass behöver det inte vara svårt.

En riktigt bra kökskniv kan vara en väl värd investering. Den kan du ha i flera år och hjälpa dig när du lagar mat. Men för så lång hållbarhet som möjligt måste du ta hand om din kniv på rätt sätt. Ju bättre vård, desto längre förblir kniven din vän i köket.

Två av de allra vanligaste köksknivarna är brödknivar och kockknivar. Brödknivar är skapade för just bröd och har längre blad än vanliga köksknivar. Du kan läsa mer om brödknivar här.

Kockknivar är den allra vanligaste typen av kökskniv. De är funktionella och kan arbetas med i de flesta användningsområden i köket. Vill du lära dig mer om köksknivar samt få köpråd kan du klicka här.

3 saker att tänka på

  • Köp en kniv till det du tänker använda den till. Då gör den mest nytta och håller längre.
  • Om du vill undvika att slipa ofta (eller slippa slöa knivar) så välj en keramisk kniv på en gång. De håller längre utan att behöva slipas.
  • Passa på att köpa en knivslip, skärpstål och ett bra knivställ så håller knivarna betydligt längre!

3 butiker du bör överväga
Star5
Kockkniv från Kashima
  • Mycket bra stål
  • Perfekt balans mellan handtag och blad

Kockkniv från Kashima

Stommen i denna kockkniv är gjord av Japans finaste stål- VG-10. Det täcks av 66 lövtunna lager damaskusstål som tillsammans bildar det säregna mönstret. Handtaget är väl skyddat mot temperaturförändringar och vatten, då det är tillverkat i mikarta.

1 595 kr 1 995 kr
Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star4
Lyxig brödkniv från Victorinox
  • Den perfekta brödkniven

Lyxig brödkniv från Victorinox

En lyxig bröd- och bagarkniv av Schweizisk kvalitet från Victorinox. Handtaget är i vackert rosenträ.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star4
Keramisk kockkniv från Kyocera
  • Livslång garanti
  • Mycket lätt
  • Populär kockkniv

Keramisk kockkniv från Kyocera

En keramisk kockkniv från Kyocera med ergonomiskt handtag. Att bladet är keramiskt gör den här tio gånger hårdare än stålknivar. Du behöver slipa den väldigt sällan. Denna kniv kan du utmana med mycket, så länge du inte använder den på djupfryst eller ben.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Butiker som säljer köksknivar
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
Elon.se
Elon.se
Elon är Sveriges ledande butikskedja för hemprodukter och vitvaror. Här hittar du allt från kyl, frys och torktumlare till värmepumpar, rakapparater och lampor.
KitchenTime
KitchenTime
KitchenTime (fd Lykka) är ett glädjedrivet företag som säljer köksredskap av hög kvalité. KitchenTime kan erbjuda dig ett brett sortiment av KitchenTime, stekpannor, köksmaskiner och andra köksredskap till förmånliga priser. Lykka vill sprida glädje i köket och har därför produkter med både stor praktisk funktion och rolig design. KitchenTime erbjuder också personlig service, bl.a. via sin chat direkt på hemsidan samt snabba leveranser.
Kökets favoriter
Kökets favoriter
Kökets favoriter är butiken med ett digert sortiment av köksredskap och kökstillbehör. Kökets favoriter har de vassaste knivarna och de kraftigaste köksmaskinerna. Allt i samma butik. Rusta upp köket med hjälp av Kökets favoriter.
Nordic Nest
Nordic Nest
Nordic Nest (fd Design Online) har visionen om att det ska gå att köpa nordisk kvalitétsdesign och inredning var än i världen man befinner sig. Företaget startades 2002 och har idag kunder i fler än 70 länder, världen över, till vilka de levererar svensk design och inredning, oftast på mindre än en vecka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer köksknivar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Köksknivar du kan köpa nu