Enkla tips för att välja rätt köksknivar när du köper på nätet

Köksknivar

Att se till att du har kvalitativa knivar som är anpassade till dina behov är viktigt. Köksknivar är ett populärt samlingsnamn för knivar som används i köket. För att du ska kunna hantera matlagning krävs det att du har knivar till ditt förfogande. Ju fler olika material och råvaror du ska ta dig an, desto fler specifika knivar behöver du. Knivar är en av kökets grundstenar.

Det finns som sagt flera olika sorters köksknivar. Den vanligaste är kockkniven. Men samlingsnamnet köksknivar täcker även upp exempelvis skalknivar, pizzaskärare, trancherare och filéknivar. Alla dessa är byggda för att passa en viss slags skärande. För så effektiv och maximal användning som möjligt ska man använda den tänkta kniven till dess tänkta användningsområdet.

Köksknivar finns i alla olika slags material, storlekar och kvalitéer. När du väl är på jakt efter en ny kökskniv kan knivmarknaden uppfattas som en djungel. Men vet du vilken slags kniv du vill ha, i vilket material och i vilket prisklass behöver det inte vara svårt.

En riktigt bra kökskniv kan vara en väl värd investering. Den kan du ha i flera år och hjälpa dig när du lagar mat. Men för så lång hållbarhet som möjligt måste du ta hand om din kniv på rätt sätt. Ju bättre vård, desto längre förblir kniven din vän i köket.

Två av de allra vanligaste köksknivarna är brödknivar och kockknivar. Brödknivar är skapade för just bröd och har längre blad än vanliga köksknivar. Du kan läsa mer om brödknivar här.

Kockknivar är den allra vanligaste typen av kökskniv. De är funktionella och kan arbetas med i de flesta användningsområden i köket. Vill du lära dig mer om köksknivar samt få köpråd kan du klicka här.

3 saker att tänka på

  • Köp en kniv till det du tänker använda den till. Då gör den mest nytta och håller längre.
  • Om du vill undvika att slipa ofta (eller slippa slöa knivar) så välj en keramisk kniv på en gång. De håller längre utan att behöva slipas.
  • Passa på att köpa en knivslip, skärpstål och ett bra knivställ så håller knivarna betydligt längre!

3 butiker du bör överväga
Star5
Global
  • Känt märke
  • Testvinnare
  • Mycket prisvärda

Global

Köksknivar från Gobal, vare sig det är en kockkniv, brödkniv, grönsakskniv eller liknande är knivar av hög kvalitet men ändå till ett hyggligt pris. Global-knivarna har vunnit många tester och utmärkelser. Ett bra märke att börja med!

1 995 kr
Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Star4
Victorinox - köksknivar
  • Populär kockkniv
  • Mycket hög kvalitet

Victorinox - köksknivar

Victorinox är den kända fällknivstillverkaren som också gör köksknivar till superb schweizisk kvalitet.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Star4
MAC köksknivar
  • Mycket vassa

MAC köksknivar

MAC är ett märke för äkta japanska köksknivar som är otroligt vassa på grund av den noggranna slipningen. Du hittar alla olika varianter av köksnivar hos MAC.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Köksknivar
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer köksknivar
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
Lyckas med mat
Lyckas med mat
Lyckas med mat, vem vill inte det? Att få tag på den konventionella köksutrustningen är inget problem. Hos Lyckas med mat tar man det ett steg längre och erbjuder ett sortiment för dig som verkligen vill vara kreativ i köket. Kanske bygga en tårta i flera våningar eller skära grönsaker så de ser ut som konstverk? Lyckas med mat har högkvalitativa bakredskap, köksredskap och annan köksutrustning till privatpersoner, företag och proffs.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer köksknivar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Köksknivar du kan köpa nu