
Yaxell Ketu santokukniv är en japansk kniv med ett kortare blad och rundad spets, perfekt för att skiva, hacka och tärna. Denna kniv blir snabbt en favorit i köket och underlättar matlagningen. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens kvalitet.

Japaninspirerad Schweizisk santokukniv. Santokuknivens tunna blad är ytterst lämpligt i köket då du jobbar med snabba hackrörelser och med att skära upp frukt och grönsaker. Santokukniven skär också enkelt igenom kött.
Det 17 cm långa rostfria stålbladet har en speciellt räfflad kant som förhindrar att maten klibbar fast på bladet.
Geometriskt format handtag i valnöt ger en modern känsla. Skall inte diskas i diskmaskin.
Längd på blad: 17 cm.
Vikt: 264 g.

Yaxell skalkniv 10 cm är en av de mindre knivarna i köket – särskilt lämplig för att skala frukt och grönt och andra uppgifter som kräver precision. Du kan antingen använda den "i luften", till exempel när du skalar löj, eller mot en skärbräda när du skär frukt. Handdisk rekommenderas.

Bladets längd: 12,5 cm
Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden.
Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö

Santokukniven är en sorts japansk kockkniv och kanske den allra mest populära av japanska knivar. Det japanska ordet san betyder tre och toku betyder uppgifter. Om man översätter det rakt av betyder det tre uppgifter, något som går att tolka lite olika. Vissa hävdar att kniven kan användas till kött, fågel och fisk. Andra menar att den ska användas till att skära, tärna och strimla. Den här mindre santokukniven i serien Akio från Mareld har en bladlängd på 13 centimeter, vilket gör att den kommer väl till pass när du behöver en lite nättare kniv. Tack vare sin funktionella design kommer den väl till pass både till vardagsmaten och när du förbereder mer avancerade rätter.
Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.
Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.
Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Kockarnas favorit kniv i serien Zen, 16,5 cm santoukokniv.
Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.

Denna santokukniv är en vidareutveckling av den klassiska modellen och har luftfickor i bladet. Detta förhindrar att maten fastnar, vilket gör skärningen ännu smidigare och mer effektiv. Perfekt för att skära kött, ost, frukt och nötter, samt när du vill få tunna och exakta skivor av grönsaker och fisk.
Bladet är smitt av 3-lagers japanskt stål och handslipat för maximal skärpa. Det karaktäristiska HAMON-mönstret ger ett autentiskt uttryck inspirerat av japanska samurajsvärd. Handtaget i Redwood ger ett stabilt och ergonomiskt grepp och utvecklar en vacker patina med tiden.
För att bevara knivens skärpa och hållbarhet bör den diskas för hand med milt diskmedel och torkas noggrant efter användning. Regelbunden slipning säkerställer optimal prestanda. Låt denna santokukniv från Sekiryu ta din matlagning till nästa nivå – du kommer inte att ångra dig!


Kiritsuke är en japansk knivmodell som vanligtvis beskrivs som en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv. Traditionellt används den av kocken som ett tecken på status, eftersom den anses vara svårare att hantera än andra knivkmodeller. Yaxell Kiritsuke är en flexibel och mångsidig kniv som kan användas till de flesta ingredienser – när du väl har lärt dig att bemästra den. Handdisk rekommenderas.

Med kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.
Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad.

Ryda Knives santokukniv är både fin och funktionell, med en design som passar för många olika uppgifter i köket. En santoku är en populär japansk kockkniv, perfekt för att skiva, tärna och strimla såväl kött som olika grönsaker. En praktisk hjälpreda i vardagen som låter dig klara din matlagning med bravur.
Santoku-kniven från Ryda Knives är tillverkad av damaskusstål i 73 lager. Kärnan är tillverkad av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. De omgivande lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316L och är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under en längre tid. Knivens handtag är tillverkat av olivträ och kniven levereras i en lyxig presentförpackning ihop med en folder av handgjort papper.

Yaxell Hana kockkniv är en imponerande kombination av traditionellt japanskt hantverk och modern teknik, vilket gör den till ett oumbärligt redskap i köket. Bladet är uppbyggt av tre lager stål med en Movax-stålkärna, vilket ger kniven en överlägsen skärpa och långvarig hållbarhet. De yttre lagren av mjukare, rostfritt stål ger bladet ökad flexibilitet och motståndskraft mot rost, vilket gör den enkel att underhålla. Med en hårdhet på 58 HRC balanserar kniven skärpa med hållbarhet, vilket gör den idealisk för dagligt bruk.
Det ergonomiskt utformade handtaget är gjort av mörkbrun pakkawood, ett hållbart material som kombinerar träets naturliga känsla med plastens tålighet. Handtagets oktagonala form ger både stil och funktion, och säkerställer ett fast och bekvämt grepp under längre skärsessioner. Den eleganta designen gör att kniven inte bara är en funktionell del av ditt kök, utan även en visuellt tilltalande detalj.
Knivens 20 cm långa blad är perfekt för en mängd olika uppgifter, från att hacka grönsaker till att skära kött med precision. Handgjord i den legendariska knivstaden Seki, Japan, står Yaxell Hana kockkniv för en oslagbar skärupplevelse för både professionella kockar och hemmakockar som söker kvalitet och stil.

Bladets längd: 16,5 cm
Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden.
Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö


Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell, är producerade i specialstål och består av inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Stålet har en hårdhet på 63 HRC och är en högkvalitativ kniv.

Santoku-kniven är kanske den mest populära av alla japanska kockknivar. Namnet "santoku" kommer från det japanska ordet "san", som betyder tre, och "toku", som betyder uppgifter. Direktöversatt blir namnets betydelse "tre uppgifter", men det finns flera åsikter om vilka uppgifter som menas. Vissa anser att kniven lämpar sig för kött, fågel och fisk, medan andra tycker att den är idealisk för att skära, hacka och tärna. Den här mindre santokun i Akio-serien från Mareld har en bladlängd på 13 centimeter, vilket gör den särskilt praktisk för mindre uppgifter i köket. Med sin funktionella design är kniven ett utmärkt val såväl för vardagens matlagning som för mer avancerade rätter.
Knivserien Akio från Mareld är tillverkad med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger bladet ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov i köket, så att du kan hitta en kniv för varje tillfälle. Knivbladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men kräver lite extra arbete vid slipning. Det rekommenderas därför att du kör kniven över ett diamantslipstål före varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt, lätt och tåligt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i mitten och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen kan du dessutom med fördel låta dina Akio-knivar hänga framme på en knivlist.
Om du tar hand om dina knivar på rätt sätt kommer de att hålla i många år framöver. Du rekommenderas därför att använda ett slipstål regelbundet, samt slipa eggen med slipsten vid behov. Till exempel kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000, som är särskilt lämplig för underhållsslipning. För ett riktigt rakbladsvasst resultat kan du avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.