
Santokukniven är en mångsidig japansk kniv som passar utmärkt för de flesta uppgifter i köket. Den är tillverkad av rostfritt stål och har ett handtag av pakkaträ, vilket ger ett bra grepp och god hygien. Kniven är ett bra val för både vardagsmat och mer avancerade rätter.

En kockkniv är kökets mest mångsidiga redskap och passar perfekt för de allra flesta uppgifter. Med en vass kockkniv av hög kvalitet blir matlagningen därför både roligare och enklare. Akio kockkniv från Mareld har en välbalanserad, gedigen och stabil design. Knivens handtag är utformat med en liten förlängning mot mitten som smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller framför eller bakom bolstret. Med sin snygga design och höga funktionalitet är kniven ett utmärkt val för dig som vill ta din matlagning till nya höjder.
Knivarna i Mareld Akio-serien är tillverkade med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger knivbladen en vacker look och gör varje kniv unik. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov när du skär, skivar, tärnar och hackar i köket. Knivbladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men kräver lite extra arbete när det är dags för slipning. Du rekommenderas därför att köra din kniv över ett diamantslipstål innan varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett hård och kompakt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Den snygga designen på både handtag och blad gör att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.
Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt kan du se till att de håller i många år framöver. Regelbundet underhåll med slipstål samt våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållslipning kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000. För ett riktigt rakbladsvasst resultat kan du sedan avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Med kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.
Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad.

Ryda Knives santokukniv är både fin och funktionell, med en design som passar för många olika uppgifter i köket. En santoku är en populär japansk kockkniv, perfekt för att skiva, tärna och strimla såväl kött som olika grönsaker. En praktisk hjälpreda i vardagen som låter dig klara din matlagning med bravur.
Santoku-kniven från Ryda Knives är tillverkad av damaskusstål i 73 lager. Kärnan är tillverkad av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. De omgivande lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316L och är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under en längre tid. Knivens handtag är tillverkat av olivträ och kniven levereras i en lyxig presentförpackning ihop med en folder av handgjort papper.

Set om fyra suveräna köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.
Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.
Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.
Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.
Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.


Santoku-kniven är kanske den mest populära av alla japanska kockknivar. Namnet "santoku" kommer från det japanska ordet "san", som betyder tre, och "toku", som betyder uppgifter. Direktöversatt blir namnets betydelse "tre uppgifter", men det finns flera åsikter om vilka uppgifter som menas. Vissa anser att kniven lämpar sig för kött, fågel och fisk, medan andra tycker att den är idealisk för att skära, hacka och tärna. Den här mindre santokun i Akio-serien från Mareld har en bladlängd på 13 centimeter, vilket gör den särskilt praktisk för mindre uppgifter i köket. Med sin funktionella design är kniven ett utmärkt val såväl för vardagens matlagning som för mer avancerade rätter.
Knivserien Akio från Mareld är tillverkad med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger bladet ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov i köket, så att du kan hitta en kniv för varje tillfälle. Knivbladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men kräver lite extra arbete vid slipning. Det rekommenderas därför att du kör kniven över ett diamantslipstål före varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt, lätt och tåligt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i mitten och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen kan du dessutom med fördel låta dina Akio-knivar hänga framme på en knivlist.
Om du tar hand om dina knivar på rätt sätt kommer de att hålla i många år framöver. Du rekommenderas därför att använda ett slipstål regelbundet, samt slipa eggen med slipsten vid behov. Till exempel kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000, som är särskilt lämplig för underhållsslipning. För ett riktigt rakbladsvasst resultat kan du avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000.



Sekiryu Damask Santokukniv 18 cm är en utsökt japansk kockkniv, perfekt för att skära, hacka och tärna kött, grönsaker och fisk. Santoku betyder "tre uppgifter", och denna kniv lever verkligen upp till sitt namn genom att vara ett mångsidigt köksredskap.
Bladet är tillverkat av VG-10 rostfritt stål med 16 lager kolstål på varje sida, vilket ger en slitstark kniv med exceptionell skärpa och ett vackert damaskmönster. Den avancerade värmebehandlingen ökar stålets hårdhet och hållbarhet, medan den handslipade eggen säkerställer exakta snitt varje gång.
Det ergonomiska handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör arbetet i köket mer effektivt och precist. Med sitt breda blad och lätt böjda egg ger denna santokukniv dig full kontroll över matlagningen.
För bästa prestanda bör kniven diskas för hand och torkas omedelbart efter användning. Oavsett om du är en erfaren kock eller en passionerad hemmakock, kommer denna kniv snabbt att bli en favorit i ditt kök!

Santokukniven är den kniv som kanske är den allra mest populära av alla japanska knivar. Namnet "santoku" kommer från det japanska ordet "san", som betyder tre, och "toku" som betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det "tre uppgifter", men exakt vilka tre dessa uppgifter är kan variera. Vissa anser att det innebär att kniven är lämplig för kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att den helt enkelt är idealisk för att både skära, tärna och strimla – något som den gör alldeles utmärkt tack vare sin nästan helt raka egg. Oavsett hur du väljer att tolka namnet är santokun en mångsidig kniv som kan användas till det mesta i köket. Ett utmärkt val för både vardagsmatlagning och för mer avancerade rätter.
Marelds köksknivar är framtagna i enlighet med tysk knivtradition. De är tillverkade av rostfritt stål 1.4116 med en hårdhet på 55-57 HTC, vilket ger knivarna en slitstark egg som klarar tuffa utmaningar i köket samtidigt som den är lätt att slipa. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, en mix av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det ger ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavvisande och antibakteriella egenskaper.
För att bevara din santoku på bästa sätt rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den omedelbart efter användning. Förvara den sedan på en knivlist, i ett knivställ eller i en låda med knivinsats för att hålla eggen så vass som möjligt. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållsslipning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Med den här metoden använder du först den grövre slipstenen för att skapa en ny egg, och avslutar sen med den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Med denna Suncraft Santoku kniv får du en kniv med en otrolig hållbarhet och hårdhet. Den kommer garanterat klara av de önskade uppgifterna då hårdheten är på hela 58-60 HRC. Kniven är smiden i tre lager, vilket ger den en unik skärpa. Knivhantaget är ergonomiskt och har ett komfortabelt handtag, du kan därför fokusera fullt ut på de delikata matupplevelserna.
För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.
Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.

Mareld Akio är en väl avvägd mix av form och funktion som hjälper dig lyckas med allt som ska hackas, skivas eller skäras i köket.
Santokukniven, som betyder "kniv för tre uppgifter", är känd för sin mångsidighet. Med en bladlängd på 18 cm är den här kniven perfekt för att skära, hacka och strimla. En rejäl kniv som inte låter dig begränsas i köket.
Kockkniven, kökets allt-i-ett, gör matlagningen både enklare och roligare. Med en imponerande längd på 21 cm är den här kockkniven från Akio-serien välbalanserad och stabil. Handtaget ger ett säkert grepp oavsett hur du håller kniven. Från att skiva till att skära - är oumbärliga i köket.
Skalkniven är ofta den minsta kniven i köket men också den mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.

Set om 6 köksknivar av hög kvalitet ur serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.
Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.
Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.
Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.
Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.
Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.
Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.

En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de flesta sysslor. Att välja en skarp kockkniv av hög kvalitet gör matlagningen både roligare och enklare. Den här kockkniven från Mareld har ett något bredare blad, vilket gör den till en rejäl och stabil hjälpreda. Handtaget buktar ut något i mitten, för att sedan smalna mot bolstret. Det ger dig ett säkert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Stilren design och funktionalitet – allt du behöver för att ta din matlagning till nästa nivå.
Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.
För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.
Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Wood Santokukniv 16,5 cm är en mångsidig japansk kockkniv, perfekt för att skära, hacka och tärna kött, grönsaker, ost, nötter och fisk. Det breda bladet ger utmärkt kontroll, medan den skarpa eggen säkerställer rena och precisa snitt varje gång.
Kniven är handslipad och smidd av 3-lagers japanskt stål för exceptionell skärpa och slitstyrka. Det vackra HAMON-mönstret på bladet ger kniven ett traditionellt och autentiskt uttryck. Det ergonomiska handtaget i Redwood ger ett bekvämt grepp, och med rätt skötsel kommer denna kniv att vara en pålitlig följeslagare i köket i många år framöver.
För att bevara knivens kvalitet bör den diskas för hand med milt diskmedel och torkas noggrant efter användning. Regelbunden slipning säkerställer optimal prestanda – en kniv att glädjas åt under lång tid!
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.