
Denna japanska santokukniv från Tamahagane har ett vackert bankat blad och ett handtag i tåligt material. Kniven är tillverkad med en kärna av hårt stål som ger en långvarig skärpa. Den är välbalanserad och ligger bekvämt i handen, vilket gör den till ett bra redskap i köket.



Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood



Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna grönsakskniv har en bra balans och allt man vill att en grönsakskniv ska ha.
Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
Bladets längd: 16 cm


Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.
Bladets längd: 27 cm
Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.
Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav
Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat.





Tamahagane San Tsubame Santokukniv 17,5 cm
Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen.
Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
Bladets längd: 17,5 cm

Bladets längd: 17,5 cm
Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.
Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta. Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. Santoku kniven är med dess höga blad mycket väl lämpad för både grönsaker och fågel.

Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål.
Bladets längd: 27 cm
Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.