
Denna rejäla kockkniv från Global är perfekt för att hantera större råvaror som kött och rotsaker. Kniven är tillverkad i hårt, rostfritt stål och har en imponerande bladlängd på 27 cm.


Ett riktigt bra knivset från Global med tre populära knivar. Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan köksknivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt.
Kockkniven G-2 som är den mest sålda och populäraste Globalkniven, en 20 centimeter lång kockkniv som kan användas till det mesta i köket.
Grönsakskniven GS-5 som är perfekt när man ska hacka grönsaker.
Skalkniven GS-38 som är en liten smidig skalkniv för att tex skala potatis.
Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.

Globals knivar är till för alla som älskar att laga mat och inte tummar på utrustning och kvalitet. Den här kockkniven har ett långt blad på 27 cm, som dessutom är högt för att ge plats för att stödja knogarna mot bladet när du hackar och skär. Kockkniven är smidd i ett stycke utan fogar, vilket gör den hygienisk och lätt att rengöra. Knivens handtag är smyckat med Globals klassiska prickade design, som både gör den vacker och säkerställer ett fast och säkert grepp om kniven för optimal ergonomi.
Kniven är tillverkad i Japan av högkvalitativt rostfritt Cromova 18-stål. För att behålla knivens skärpa rekommenderas alltid att du diskar kniven för hand.

G-2 är baskniven i Globalsortimentet och den kniv som de flesta köper först. Knivarna från Global är alla gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Knivarna är kända för att hålla skärpan, de är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande. Global erbjuder en speciell kniv för varje tillfälle i köket!
Globalknivarna består av två utstansade handtagshalvor och ett valsat eller smitt blad. Delarna svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand.
Knivarna är indelade i serier med olika serienummer som börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de lite större knivarna, GS står för Global Small och är de mindre knivarna i sortimentet med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och är knivar smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står för Global Small Forged, det vill säga smidda knivar i något mindre storlek.

Global knivset bestående av G-2 Kockkniv med ett blad som är 20 cm långt, G-9 brödkniv med 22 cm långt blad samt den lilla flexibla allkniven GS-11 med ett 15 cm långt knivblad.
Dessutom följer det snygga knivblocket GKB-52 i rostfritt med i setet.
Knivblocket har plats för 9 knivar med max 24 cm bladlängd.
Dessutom finns det ett hål där man kan placera en skärpstav eller en kökssax.


Globals flexibla kockkniv passar utmärkt både som kökets allroundkniv och till renodlade fliéuppdrag. Alla flexibla knivar från Global har ett något tunnare stålblad vilket gör dem flexibla och följsamma.
Globals knivar är indelade i olika grupper vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF där G är de vanligaste och lite större knivarna. GS (Global Small) är de mindre knivarna i Globals sortiment, med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och här hittar vi knivar smidda i ett stycke stål. GSF står således för Global Small Forged som är smidda knivar, modell mindre.
Även om Globals knivar kallas helstålsknivar är de inte gjorda i ett enda stycke (med undantag för GFS & GF knivarna). Handtaget skulle bli alldeles för tungt och ta lång tid att värma upp i handen. En Globalkniv består från början av två utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende på knivmodell. När delarna är svetsade fylls handtaget med sand innan kniven går vidare till en kemifabrik där den doppas i olika bad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid på handtaget. Kniven skickas sedan tillbaka till fabriken för slipning, bladets kilform skall slipas till och handtaget poleras så att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Det är detta som ger knivens handtag det karakteristiska Globalmönstret med prickar. De små prickarna, eller konkava paraboler som det egentligen är, har faktiskt ett syfte och är inte där bara för skönhetens skull. Prickarna gör att värmestrålningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen. Därför känns inte handtaget så kallt. När knivens handtag är polerat skall eggen slipas. Beroende på modell fortsätter kniven antingen till sliproboten eller till handslipning. Slutligen är det dags för avsyning, etsning av loggan och packning innan kniven kan skeppas iväg till ytterligare en lycklig ägare.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.