
Denna gjutjärnspanna är perfekt för att göra munkar, kakor och andra läckra desserter. Gjutjärnet ger en jämn värmefördelning vilket resulterar i perfekt tillagade bakverk med en fin och krispig yta. Pannan är redan inbränd och redo att användas direkt.

En stekpanna, traktörpanna och gjutjärnsgryta i ett? Denna praktiska kombo är en mycket mångsidig gjutjärnsprodukt för dig som vill ha så bra produkter som möjligt på en så liten plats som möjligt. Grytans lock kan konverteras till att bli en praktisk stekpanna, och grytan utan sitt lock kan användas som en funktionell traktörpanna - den perfekta kombinationen helt enkelt. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill. Båda levereras instekta och färdiga att användas.
Diameter: 26 cm.
Höjd Gryta: 7,8 cm.
Höjd Stekpanna: 4,1 cm.
Skötselråd - Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

En slittålig stekpanna tillverkad av gjutjärn från Lodge. Den praktiska stekpannan är inte större än 13 cm. vilket gör den perfekt till mindre uppgifter, så som att steka ägg eller rosta kryddor. Samtidigt har den också en perfekt storlek för att göra läckra desserter som du kan servera direkt i stekpannan till gästerna. Den vackra gjutjärnsstekpannan fungerar på alla värmekällor inklusive induktion samt ugn och grill.


Muurikka Paellapanna av gjutjärn är en panna som du kan använda till många olika maträtter. Laga allt från paella, risotto, pyttipanna eller varför inte steka biffar och fisk på pannans jämna yta.
Paellapannan kan bland annat användas på Muurikkas Gasbrännare, elgrillen samt över öppen eld.
Gjutjärn har bra egenskaper som att pannan hettas upp jämnt och behåller värmen länge, den tål mycket värme och matlagningsredskap av metall. Skyddspåse indgår.
Pannans hela diameter: 45 cm.
Bottnens diameter: 40 cm.
Behandlad med palmfett.

Pannkaksstekpanna med gjutjärnshandtag 23 cm diameter.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.
Uffes pannkakor
4 port
Pannkakssmet
2 ägg
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl, fullkorn
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smör, smält
Gör så här:
1. Vispa ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken, salt, socker och smält smör. Låt smeten stå en stund för att svälla.
2. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör för första laggen. Reglera värmen så att det inte blir för varmt.
3. Häll i 1 dl smet och vicka på pannan så att smeten täcker botten. Grädda tills pannkakan får vacker färg på undersidan och smeten har stelnat på översidan. Vänd med en stekspade och grädda den andra sidan. Fortsätt att grädda pannkakor tills all smet är slut.
4. Lägg upp pannkakorna på ett fat. Lägg en bit smörpapper mellan varje pannkaka så är det lättare att lossa dem från varandra när tårtan ska byggas.


Praktisk ministekpanna i svart gjutjärn från HOLM, 10 centimeter i diameter. Pannan är tillverkad av gjutjärn med en rå yta. Vid användning på glashäll behöver du därför se till att lyfta pannan när du flyttar den och inte skjuta den fram och tillbaka på spisen. Gjutjärn är ett bra material vid stekning, eftersom det behåller och fördelar värme jämnt och effektivt. Det är dock mindre lämpligt för sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft. Passar alla värmehällar inklusive induktion. Kan även användas i ugnen och på grillen (ej underlägget i trä).

Med den här bakformen i gjutjärn från Lodge kan du både baka bröd med gyllenbrun yta eller tillaga en riktigt saftig köttfärslimpa. Gjutjärn är ett mycket fördelaktigt material vid bakning, eftersom det ger jämn uppvärmning och otrolig värmeisolering. Den här gjutjärnsformen har även två handtag, vilket gör det enkelt att lyfta den in och ut ur ugnen.
Formen är 21 centimeter lång, 11 centimeter bred och 7 centimeter hög. Den är på förhand inbränd med olja, så att du kan börja använda den direkt. Skötselråd: Vänta tills formen har svalnat innan du rengör den. Rengör genom att diska för hand med ljummet vatten och avsluta med att torka den torr.

Klassisk pajform i gjutjärn från Lodge Bakeware. Gjutjärnet har en utmärkt värmeledningsförmåga, vilket gör att du enkelt kan få till en krispig paj med krämigt innehåll. Du kan även använda den för att hålla pajen varm när tillagningen är klar, samtidigt som den estetiska designen gör att den passar bra att servera i. Pajformen kan användas både på spisen och i ugnen – smidigt till exempel när du lagar tarte tatin.
Pajformen är 4,5 centimeter hög och har en diameter på 24 centimeter. Den är förinbränd med olja, så att du kan börja använda den direkt. Rengör formen genom att diska den för hand utan diskmedel, torka den torr och avsluta med att smörja in den med olja.

Långpanna i gjutjärn med låga kanter från serien Lodge Bakeware, utmärkt för till exempel focaccia, ugnspannkaka, hemmagjord pizza, kakor, pannbröd och andra bakverk. Med en gjutjärnsprodukt från Lodge får du otrolig värmeisolering och en mycket jämn uppvärmning vilket ger dig en härligt gyllenbrun yta på brödet varje gång du bakar. Kom ihåg att smöra och bröa formen innan du vänder ner degen, så att ditt bakverk får bästa möjliga yta och släpper enkelt från formen. De två handtagen gör det enkelt att lyfta pannan in och ut ur ugnen, och du kan med fördel komplettera dem med silikonhandtagen Silicone Grips som passar samtliga produkter ur Bakeware-serien.
Pannan är 39 centimeter lång (48 cm med handtag), 26 centimeter bred och 3,8 centimeter hög. Innan du köper, se till att kontrollera storleken på din ugn så att pannan passar i längd. Måtten är utan handtag. Pannan kan användas på induktionshäll, i ugnen och över öppen eld. Skötselråd: Vänta tills pannan har kallnat innan du rengör den. Diska sedan för hand utan diskmedel och torka pannan helt torr. Avsluta med att spraya eller smörja in den med vegetabilisk olja, och torka av med hushållspapper så att bara ett tunt lager olja återstår.


Gjutjärnsstekpanna i hög kvalitet från Mareld. Att välja stek- och kokkärl i gjutjärn är ett riktigt bra val och fördelarna är många. Materialet medför goda matlagningsegenskaper som effektiv och jämn värmefördelning över hela stekytan. När du adderar grönsaker med syra i din gjutjärnspanna sker en naturlig järnberikning av maten. Gjutjärn som material är robust och tål höga temperaturer.
Med gjutjärnspannan från Mareld är det lätt att lyckas med allt från stekning och bräsering till karamellisering. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll. Tack vare gjutjärnet fungerar stekpannan också bra till servering, inte bara är det ett hemtrevligt inslag på middagsbordet utan dessutom håller den maten varm.
Skötselråd:
Diska alltid din gjutjärnspanna för hand i ljummet eller hett vatten. Vid behov kan du skrapa loss fastbrända rester med en plastskrapa, eller koka upp lite vatten i pannan och koka loss eventuella rester. Använd aldrig diskmedel i din gjutjärnspanna.
Använd smör eller olja när du steker och ge pannan ett par minuter att bli varm innan du lägger ner råvarorna i pannan. Låt sedan alltid pannan svalna innan du diskar den och ställ aldrig ned en varm panna direkt i kallt vatten eftersom temperaturväxlingen kan orsaka sprickor eller skador på emaljen.



Muffinsform av gjutjärn från Lodge. Formen har plats för sex stycken muffins och är förinbränd med vegetabilisk olja för att få till en naturlig non-stick-beläggnin. Tack vare gjutjärnet ger formen en långsam och jämn gräddning, som låter dig baka saftiga muffins med en krispig gyllenbrun yta. Utmärkt för dig som tycker om att baka och vill ha ett miljömedvetet alternativ utan kemisk beläggning.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.