
Denna lilla gjutjärnspanna är perfekt för att tillaga mindre portioner eller servera rätter direkt vid bordet. Gjutjärnet gör att pannan håller värmen bra och kan användas på både spis och grill. Diska den enkelt för hand utan diskmedel för att bevara kvaliteten.

Essentials gjutjärnspanna, tillgänglig i 26 cm och 30 cm i diameter, är det perfekta valet för mångsidig matlagning, oavsett om du tillagar kött, grönsaker, pannkakor eller sås. Gjutjärnets utmärkta värmefördelning säkerställer att värmen sprids jämnt över hela ytan, vilket ger perfekta och enhetliga resultat varje gång. Pannan håller värmen länge, vilket gör den idealisk för både stekning och långkok.
Den mattlackade ytan gör pannan lätt att använda och rengöra samtidigt som den garanterar fantastiska stekresultat varje gång. Essentials gjutjärnspanna kan användas på alla typer av spishällar, inklusive induktion, och tål ugnstemperaturer upp till 300 °C. Den är även lämplig för användning på grillen, vilket ger extra flexibilitet och hållbarhet i köket.
Med Essentials gjutjärnspanna får du en slitstark och funktionell panna som gör det enkelt att skapa jämnt tillagade måltider, oavsett vad du lagar. Lägg till ett professionellt verktyg i ditt kök som gör vardagsmatlagningen till ett nöje.

En rejäl stekpanna med samma goda förmåga att fördela och hålla värmen som Staubs alla gjutjärnsgrytor. Stekpannan är gjord i gjutjärn, vilket betyder att den bara kommer att bli bättre för varje gång du använder den, en perfekt kamrat i köket helt enkelt.
OBS. I en gjutjärnspanna ska du aldrig använda diskmedel när du diskar den utan endast varm vatten och en diskborste.
Material: Gjutjärn, Trähandtag
Diameter: 26 cm

Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.


Det här är två perfekta stekpannor för dig som är på jakt efter köksutrustning som ska hålla i många år. I setet ingår en stekpanna med diameter på 28 cm respektive 20 cm. De är båda tillverkade i kolstål och återfinns ofta i professionella franska kök. Man kan säga att de motsvarar gjutjärnspannor, som är vanligare i Skandinavien, men en betydande fördel är att pannor i kolstål inte väger lika mycket. De är smidiga att använda och blir bara bättre och bättre med tiden. Du rengör dem enkelt med några droppar diskmedel och varmt vatten. Diska inte pannorna i diskmaskin.
Kolstål avger järn i maten när den används, vilket ger dig en naturligt järnberikad mat. De tål också att användas på induktionshällar men du bör vara försiktig med värmen. Värmer du upp pannan för snabbt finns det nämligen risk för att den slår sig. Häll heller aldrig kallt vatten direkt i den varma pannan. Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning.

Praktisk ministekpanna i svart gjutjärn från HOLM, 10 centimeter i diameter. Pannan är tillverkad av gjutjärn med en rå yta. Vid användning på glashäll behöver du därför se till att lyfta pannan när du flyttar den och inte skjuta den fram och tillbaka på spisen. Gjutjärn är ett bra material vid stekning, eftersom det behåller och fördelar värme jämnt och effektivt. Det är dock mindre lämpligt för sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft. Passar alla värmehällar inklusive induktion. Kan även användas i ugnen och på grillen (ej underlägget i trä).

Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.

Gjutjärnsstekpanna i hög kvalitet från Mareld. Att välja stek- och kokkärl i gjutjärn är ett riktigt bra val och fördelarna är många. Materialet medför goda matlagningsegenskaper som effektiv och jämn värmefördelning över hela stekytan. När du adderar grönsaker med syra i din gjutjärnspanna sker en naturlig järnberikning av maten. Gjutjärn som material är robust och tål höga temperaturer.
Med gjutjärnspannan från Mareld är det lätt att lyckas med allt från stekning och bräsering till karamellisering. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll. Tack vare gjutjärnet fungerar stekpannan också bra till servering, inte bara är det ett hemtrevligt inslag på middagsbordet utan dessutom håller den maten varm.
Skötselråd:
Diska alltid din gjutjärnspanna för hand i ljummet eller hett vatten. Vid behov kan du skrapa loss fastbrända rester med en plastskrapa, eller koka upp lite vatten i pannan och koka loss eventuella rester. Använd aldrig diskmedel i din gjutjärnspanna.
Använd smör eller olja när du steker och ge pannan ett par minuter att bli varm innan du lägger ner råvarorna i pannan. Låt sedan alltid pannan svalna innan du diskar den och ställ aldrig ned en varm panna direkt i kallt vatten eftersom temperaturväxlingen kan orsaka sprickor eller skador på emaljen.




Stekpanna 18 cm med stålhandtag.
Bottendiameter som ligger mot plattan 13 cm.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

En rejäl stekpanna med samma goda förmåga att fördela och hålla värmen som Staubs alla gjutjärnsgrytor. Stekpannan är gjord i gjutjärn, vilket betyder att den bara kommer att bli bättre för varje gång du använder den, en perfekt kamrat i köket helt enkelt.
OBS. I en gjutjärnspanna ska du aldrig använda diskmedel när du diskar den utan endast varm vatten och en diskborste.
Material: Gjutjärn, Trähandtag
Diameter: 24 cm

En behändig stekpanna med samma goda förmåga att fördela och hålla värmen som Staubs alla gjutjärnsgrytor. Stekpannan är gjord i gjutjärn, vilket betyder att den bara kommer att bli bättre för varje gång du använder den, en perfekt kamrat i köket helt enkelt.
OBS. I en gjutjärnspanna ska du aldrig använda diskmedel när du diskar den utan endast varm vatten och en diskborste.
Material: Gjutjärn, Trähandtag
Diameter: 20 cm

En slittålig stekpanna tillverkad av gjutjärn från Lodge. Den praktiska stekpannan är inte större än 13 cm. vilket gör den perfekt till mindre uppgifter, så som att steka ägg eller rosta kryddor. Samtidigt har den också en perfekt storlek för att göra läckra desserter som du kan servera direkt i stekpannan till gästerna. Den vackra gjutjärnsstekpannan fungerar på alla värmekällor inklusive induktion samt ugn och grill.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.